Dirkaška kri

Dirkaški oddelek

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se udeležuje najbolj prestižnih dirkaških tekmovanj - od vzdržljivostne serije FIA WEC in svetovnega prvenstva v reliju WRC do legendarne dirke 24 ur Nürburgringa. Spopadanje z zahtevnimi dirkaškimi izzivi vpliva tudi na razvoj novih tehnologij in snovanje čedalje boljših avtomobilov.

Vznemirljiva Toyota GR Supra omogoča odlično dirkaško platformo. To smo pokazali že s GR Supra GT4 Conceptom. Tudi Toyota GR Supra, ki je bila premierno predstavljena na Ženevskem avtosalonu, je zasnovana v slogu koncepta GT4. Ponuja perfektno uravnoteženo podvozje, ki je torzijsko togo in hkrati izjemno lahko.

Kaj pravijo dirkači?

Med dirkači serij WRC in WEC, televizijskimi osebnostmi in prvaki v avtomobilskem drsenju (driftanju) smo izbrali nekaj najbolj vplivnih in izkušenih voznikov ter jim omogočili prvi preizkus nove Toyote GR Supre. Profesionalni vozniki so preizkusili meje novega avtomobila in spregovorili o pomenu imena Supra v avtomobilskem svetu.

Več o TOYOTA GAZOO Racing

Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak in TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team sta na sploh prvi izvedbi relija v Čilu dosegla svojo drugo zmago v letošnji sezoni. Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na dramatični dirki 6 ur Spa Francorchampsa osvojila konstruktorski naslov svetovnih prvakov na vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018/19. Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je po letu 2014 že drugič osvojila konstruktorski naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostni seriji FIA WEC.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.