Nebo je meja

Naše iskanje izjemne zmogljivosti v WRC

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing, opremljena z dodatno mero znanja, močnejšim in hitrejšim modelom Yaris WRC ter tremi uspeha željnimi posadkami, je odločena, da na svetovnem prvenstvu v reliju FIA 2018 premakne meje.

Vse poti vodijo v izboljšave

/
Asfalt

Zaviti ovinki, neusmiljene ceste in trpežne trde pnevmatike. Znižano vzmetenje je nujno za hitrostne preizkušnje, kot je reli na Korziki.

Gramoz

Neravne zdelane ceste, kamnite proge in vrsta kombinacij pnevmatik. Višje vzmetenje za vožnjo po gramozu je ključno za preizkušnje v vročini, kot je reli v Mehiki.

Sneg

Poledenele ceste, kupi snega in ježevke. Nastavitev vzmetenja za neutrjene podlage je bistvena za preizkušnje pri temperaturi pod lediščem, kot je reli na Švedskem.

Vrhunsko prizorišče za trening

Izjemni skoki, senzacionalni zavoji in osupljive največje hitrosti – WRC je popolna priložnost za testiranje vozil. Po 17 letih smo bolj lačni uspeha kot kdajkoli prej in pripravljeni na spopad z najekstremnejšimi cestami z željo, da uresničimo svoj cilj izdelave vse boljših avtomobile za vse.

»Navdušen sem, da bomo
tudi letos pridobivali novo znanje«
Tommi Mäkinen
(vodja ekipe)

Rojen za uspeh

Yaris WRC je nova generacija reli avtomobila, izdelanega za vožnjo na mejah zmogljivosti na najzahtevnejših reli etapah sveta.

/

/
Motor:
1,6-litrski, vrstni štirivaljnik z neposrednim vbrizgom. 
/
Največja moč:
Več kot 380 KM – skoraj dvakrat večja moč kot pri športni kombilimuzini Yaris GRMN
/
Največja hitrost:
201 km/h (glede na razmerje) – z izjemnim pospeškom in odzivnostjo
/
Aerodinamika:
Novi sprednji odbijači in blatniki povečajo podtlak in izboljšajo ravnovesje

Yaris GRMN: Iz sveta relija na cesto

Omejena izdaja cestnega avtomobila Yaris GRMN z reli geni je bila uglašena in testirana na dirkališču Nürburgring Nordschleife in ponovno oživlja duh športnih kombilimuzin. Yaris GRMN s kombinacijo moči, natančnosti in zmogljivosti ponovno oživlja duh športnih kombilimuzin.

Odkrijte Yaris GRMN

Spoznajte ekipo

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing World Really Team, ki jo vodi štirikratni svetovni prvak Tommi Mäkinen, je pripravljena na premikanje mej v letu 2018.

/
/
Akio Tojoda

Direktor ekipe

/
Tommi Mäkinen

Vodja ekipe

/
Avtomobil 7

Voznik:  Jari-Matti Latvala

Država: Finska

Nastopi v WRC: 182

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 7

Sovoznik: Miikka Anttila

Država: Finska

Nastopi v WRC: 193

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 8

Voznik: Ott Tänak

Država: Estonija

Nastopi v WRC: 79

Najboljši dosežki: 3. mesto na svetovnem prvenstvu v reliju (2017)

/
Avtomobil 8

Sovoznik: Martin Järveoja

Država: Estonija

Nastopi v WRC: 50

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 9

Voznik: Esapekka Lappi

Država: Finska

Nastopi v WRC: 29

Najboljši dosežki: Prva zmaga v WRC (reli na Finskem, 2017)

/
Avtomobil 9

Sovoznik: Janne Ferm

Država: Finska

Nastopi v WRC: 29

Najboljši dosežki: Prva zmaga v WRC (reli na Finskem, 2017)

Več novic TOYOTA GAZOO Racing

Povsem nova Toyota Camry Povsem nova Toyota Camry Prefinjenost hibrida Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Za Corollo Hybrid se začenja nova vznemirljiva doba. Zgrajena je na osnovi revolucionarne Toyotine nove gobalne arhitekture TNGA. Limuzina, kombilimuzina in karavan Touring Sports so na voljo z novimi hibridnimi pogonskimi sklopi, ki ponujajo obilo užitka v vožnji. Povsem novi model Toyota RAV4. Povsem novi model Toyota RAV4. Vožnja v mestu ali po zahtevnih terenih – povsem novi RAV4 ponuja močan, a eleganten videz s prostorno in udobno kabino. Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.