Nebo je meja

Iskanje zmogljivosti v svetu WRC

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing, oplemenitena z dodatno mero znanja ter opremljena z močnejšo in hitrejšo različico Yarisa WRC in tremi uspeha željnimi posadkami, je odločena, da na svetovnem prvenstvu v reliju FIA 2018 premakne meje.

Vse poti vodijo v izboljšave
/
Asfalt

Zaviti ovinki, neusmiljene ceste in trpežne trde pnevmatike. Znižano vzmetenje je nujno za hitrostne preizkušnje, kakršen je reli na Korziki.

Gramoz

Neravne gramozne ceste, na katerih je precej kamenja, različne kombinacije pnevmatik. Višje vzmetenje za vožnjo po gramozu je ključno za preizkušnje v vročini, kakršen je reli v Mehiki.

Sneg

Poledenele ceste, kupi snega in ježevke. Nastavitev vzmetenja za neutrjene podlage je bistvena za preizkušnje pri temperaturi pod lediščem, kakršen je reli na Švedskem.

Vrhunsko prizorišče za trening

Atraktivni skoki, senzacionalni zavoji in osupljive hitrosti. Preizkušnje serije WRC predstavljajo popolno priložnost za testiranje vozil. Po 17 letih smo bolj željni uspeha kot kdajkoli prej in pripravljeni na spopad z najbolj ekstremnimi cestami z željo, da uresničimo svoj cilj izdelave vse boljših avtomobile za vse.

»Navdušen sem, da bomo
tudi letos pridobivali novo znanje«
Tommi Mäkinen
(vodja ekipe)

Rojen za uspeh

Yaris WRC je nova generacija reli avtomobila, izdelanega za vožnjo na mejah zmogljivosti na najzahtevnejših etapah reli serije WRC.

/
/
Motor:
1,6-litrski, vrstni štirivaljnik z neposrednim vbrizgom. 
/
Največja moč:
Več kot 380 KM – skoraj dvakrat večja moč kot pri športni kombilimuzini Yaris GRMN
/
Največja hitrost:
201 km/h (glede na razmerje) – z izjemnim pospeškom in odzivnostjo
/
Aerodinamika:
Novi sprednji odbijači in blatniki povečajo podtlak in izboljšajo ravnovesje
Yaris GRMN: Iz sveta relija na cesto

Omejena izdaja cestnega avtomobila Yaris GRMN s športnimi geni je bila uglašena in testirana na dirkališču Nürburgring Nordschleife in ponovno oživlja duh športnih kombilimuzin. Yaris GRMN s kombinacijo moči, natančnosti in zmogljivosti ponovno oživlja duh športnih kombilimuzin.

Odkrijte Yaris GRMN

Spoznajte ekipo

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing World Really Team, ki jo vodi štirikratni svetovni prvak Tommi Mäkinen, je pripravljena na premikanje mej v letu 2018.

/
/
Akio Tojoda

Direktor ekipe

/
Tommi Mäkinen

Vodja ekipe

/
Avtomobil 7

Voznik:  Jari-Matti Latvala

Država: Finska

Nastopi v WRC: 182

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 7

Sovoznik: Miikka Anttila

Država: Finska

Nastopi v WRC: 193

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 8

Voznik: Ott Tänak

Država: Estonija

Nastopi v WRC: 79

Najboljši dosežki: 3. mesto na svetovnem prvenstvu v reliju (2017)

/
Avtomobil 8

Sovoznik: Martin Järveoja

Država: Estonija

Nastopi v WRC: 50

Najboljši dosežki: Podprvak WRC (2010, 2014 in 2015)

/
Avtomobil 9

Voznik: Esapekka Lappi

Država: Finska

Nastopi v WRC: 29

Najboljši dosežki: Prva zmaga v WRC (reli na Finskem, 2017)

/
Avtomobil 9

Sovoznik: Janne Ferm

Država: Finska

Nastopi v WRC: 29

Najboljši dosežki: Prva zmaga v WRC (reli na Finskem, 2017)

Več o ekipi TOYOTA GAZOO Racing

Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je začela Svetovno vzdržljivostno prvenstvo FIA (WEC) 2018-19 z dvojno zmago na dirki 6 ur Spa-Francorchampsa. Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je odlično začela letošnjo dirko 24 ur Le Mansa, ki je glavna postaja svetovne vzdržljivostne serije 2018-19 FIA World Endurance Championship (WEC). TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA.