Zmagovalec dirke 24h Le Mansa

Zmaga je šele začetek naše dirke.

Po 388 napetih krogih na Circuit de la Sarthe v Franciji sta Toyotina dirkalnika TS050 zasedla prvi dve mesti. To je zgodovinski trenutek za ekipo TOYOTA GAZOO Racing, saj si je v dvajsetem poskusu priborila sploh prvo zmago na legendarni dirki 24 ur Le Mansa in na ta način postavila krono večdesetletnemu delu.

Kljub temu da gre za zmago na najstarejši in najbolj prestižni vzdržljivostni dirk, je ta uspeh pravzaprav začetek novih izzivov. Žeimo še bolj napredovati. Želimo povečati moč in učinkovitosti. Želimo še dodatno preoblikovati in izboljšati našo hibridno tehnologijo. Največji izzivi nas ženejo naprej.

Koncept GR Super Sport
Zmogljivosti in prijaznost do okolja.

Nova generacija konceptnega vozila GR Super Sport se ponaša s hibridno tehnologijo, ki je zasnovana na osnovi izkušenj z dirk WEC.

To predstavlja začetek razvoja športnih avtomobiliv na osnovi dirkaških izkušenj. To nam omogoča snovanje vedno boljših avtomobilov, ki so zmogljivejši in še bolj prijazni do okolja.

/
Specifikacije pogona
Motor z direktnom vbrizgavanjem in dvema turbinama
2,400cc
Kombinirana moč: 735kW/1000ps (Motor + hibridni motor)
Toyota hibridni sistem – Racing (THS-R)
Zakaj hibrid?
Hibridna moč

Izjemni dirkalnik TS050 Hybrid odlikuje velika hitrost in neverjetna energijska učinkovitost.

/
/
Motor:
2.4 l V6 motor z direktnom vbrizgavanjem in dvema turbinama
/
Hibridni sistem:
Toyota HYBRID - System (THS-R)
/
Največja hitrost:
Več kot 330 km/h
/
Baterija:
Zelo lahka, jon litijuma

“Odločni smo, da bomo
izdelali avtomobile,
ki bodo zabavni za vožnjo še naslednjih 100 let.”
Akio Tojoda

Na dirkah se učimo in znanje prenašamo na pot

Največ se naučimo, takrat ko je najtežje. Prav zato so dirke serije WEC tako pomembne za razvoj in izboljšave hibridne tehnologije za serijske avtomobile.

/
Postaje serije WEC za sezono 2018/2019.

Leto 2017 je bilo za ekipo TOYOTA GAZOO Racing odlično. Dosegli smo zmage, bili epske bitke in tudi doživeli poraze, iz katerih smo se marsikaj naučili.

Spoznajte ekipo

Naša multinacionalna ekipa se lahko pohvali z izjemnimi izkušnjami z različnih tekmovanj motošporta. V sezoni 2018/19 se nam je pridružil tudi Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak formule 1, ki si je od nejdaj želel zmagati na dirki 24 ur Le Mansa.

“Ekipa TOYOTA GAZOO Racing bo dala vse od sebe,
da skupaj s Fernandom
premaga tekmece.”
Akio Tojoda

Zgodba voznika Mika Conwaya

Mike Conway, dirkač ekipe TOYOTA GAZOO Racing, pravi, da so ga do sedanjih uspehov pripeljali trgo delo in številna odrekanja.

Voznik 1
Avto: #7

Voznik: Mike Conway
Država: Združeno kraljestvo Velike Britanije 
Najboljši dosežkie: Zmage na dirkah v Monaku, Macau in Long Beachu.

Voznik 1
Avto: #8

Voznik: Sébastien Buemi
Država: Švica
Najboljši dosežki: Zmaga v skupnem seštevku vzdržljivostnega prvenstva FIA WEC 2014.

Voznik 1
Avto: #7

Voznik: Kamui Kabajaši
Država: Japonska
Najboljši dosežki: Uvrstitev na oder za zmagovalce na diki formule 1. Vodilni položaj v Le Mansu 2017.r

Voznik 1
Avto: #8

Voznik: Kazuki Nakadžima
Država: Japonska
Najboljši dosežkie: Vodilni štartni položaj v Le Mansu 2014..

Voznik 1
Avto: #7

Voznik: José María López
Država: Argentina
Najboljši dosežki: Zmage na World Touring Championshipsu 2014-2016.

Voznik 1
Avto: #8

Voznik: Fernando Alonso
Država: Španija
Najboljši dosežki: Dvakratni svetovni prvak v formuli 1.

Koledar serije WEC 2018/19

Več o ekipi TOYOTA GAZOO Racing

Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je začela Svetovno vzdržljivostno prvenstvo FIA (WEC) 2018-19 z dvojno zmago na dirki 6 ur Spa-Francorchampsa. Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je odlično začela letošnjo dirko 24 ur Le Mansa, ki je glavna postaja svetovne vzdržljivostne serije 2018-19 FIA World Endurance Championship (WEC). TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.