Še bolj trdoživi, še boljši.

Legendarna trdoživost na reliju Dakar

Toyotinih 40 let Toyota na Reliju Dakar Rally

Uspeh na zahtevnem terenu relija Dakar še zdaleč ni odvisen le od hitrosti, temveč štejejo tudi kakovost, zanesljivost in trpežnost. Zelo pomemben dejavnik je tudi zaupanje. In Toyota, ki je znana po svoji legendarni trpežnosti, je izdelala vozila, ki so jih izbrali številni tekmovalci.

Ekstremi relija Dakar
/
Toyota Hilux Dakar
Super produkcijska kategorija
Pri južnoafriški izpostavi ekipe TOYOTA GAZOO Racing so zasnovali mehanične izboljšave novega Hiluxa. Izboljšan je motor, povečan je omejevalnik zraka, vzmetenje pa ima 12 cm več hoda. Poleg tega sta izboljšana tudi stabilnost in krmiljenje.
  • Nova konfiguracija motroja V8
  • Izboljšano zadnje vzmetenje
  • Štirikolesni pogon
  • Zmanjšana teža
Toyota Land Cruiser
Produkcijska kategorija
Dva Land Cruiserja nastopata v izjemno omejeni produkcijski kategoriji. Letošnja avtomobila se ponašata z novo zasnovanima sprednjim in zadnjim delom, opremljena pa sta z biodizelskim motorjem V8, ki ga poganja gorivo iz mešanice rastlinskega olja in alg.
  • Biodizelski motor V8
  • Na novo zasnovana sprednji in zadnji del
  • Štirikolesni pogon
  • Pogon na 100-odstotno mešanico rastlinskega olja in alg
Zaupanje kot standard
/
Aktivni nadzor oprijema Zagotavlja oprijem tudi na najzahtevnejšem terenu.
/
Nadzor za speljevanje na klancu Pri speljevanju na klancu nikoli ne zdrsne nazaj.
/
Trpežna zaščita karoserije Varuje vitalne dele vašega Hiluxa.
/
Zapora zadnjega diferenciala Nikoli več ne boste obtičali na cesti. To je stvar preteklosti.

Športni terenci Toyota: Zdaj je pravi čas.

Že več kot 65 let izdelujemo najbolj zanesljive in neodvisne športne terence na svetu. Zdaj imamo v svoji paleti športnega terenca za vsakogar. In legendarna kakovost, po kateri slovijo naši avtomobili, je le en del zgodbe o uspehu. Od urbanega C-HR in vsestranskega RAV4, pa vse do nepremagljivih terencev Hilux in Land Cruiser. Športni terenci Toyota vas odpeljejo na nepozabno avanturo in se spopadejo z vsakim izzivom.

Več o ekipi TOYOTA GAZOO Racing

Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Dvojna zmaga ekipe TOYOTA GAZOO Racing v Spa-Francorchampsu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je začela Svetovno vzdržljivostno prvenstvo FIA (WEC) 2018-19 z dvojno zmago na dirki 6 ur Spa-Francorchampsa. Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Dirkalnika TOYOTA GAZOO Racing sta vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa začela iz prve vrste Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je odlično začela letošnjo dirko 24 ur Le Mansa, ki je glavna postaja svetovne vzdržljivostne serije 2018-19 FIA World Endurance Championship (WEC). TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA.