Toyota Safety Sense

Namen paketa Toyota Safety Sense z novo razvitim kompletom štirih aktivnih tehnologij, in sicer sistemom za predhodno zaznavanje trka, sistemom opozarjanja ob menjavi voznega pasu, samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa, asistentom za prepoznavanje prometnih znakov, je čim bolj zmanjšati število prometnih nezgod in tako prispevati k prometni varnosti ter vas obenem podpirati pri vsakodnevni vožnji.

Tehnologija Toyota Safety Sense preprečuje potencialno nevarne situacije ter zagotavlja varnost za vas in vaše potnike: sistem za predhodno zaznavanje trka uporablja kamero in laserske senzorje za zaznavanje vozil pred vami in prispeva k preprečevanju ali blaženju trkov; sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu vas opozori, če avtomobil nehote zapušča vozni pas; samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa preklaplja med dolgimi in kratkim lučmi za varnejšo nočno vožnjo. Zahvaljujoč vsem tem sistemom aktivne varnosti paket Toyota Safety Sense prispeva k zmanjšanju tveganj za trčenja, ki se odraža v morebitni nižji zavarovalni premiji in varnejši vožnji.

Sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk s samodejno aktivno pomočjo pri zaviranju (PCS) 

Sistem za predhodno zaznavanje trka paketa Toyota Safety Sense uporablja laserske senzorje in kamero za zaznavanje drugih vozil pred vami. Če se zazna nevarnost trka, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in aktivira se pomoč pri zaviranju. Če voznik ne zavira pravočasno, se zavore samodejno vključijo, da se prepreči ali omili trčenje.

Sistem opozarjanja ob nenamerni menjavi voznega pasu (LDA)

Z uporabo kamere za zaznavanje oznak cestišča pred vami sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu paketa Toyota Safety Sense voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili, če začne vozilo zapuščati vozni pas brez aktiviranja smernika – voznik lahko nato ustrezno ukrepa.

Sistem samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa (AHB)

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa paketa Toyota Safety Sense optimizira vidljivost med nočno vožnjo za vse udeležence v cestnem prometu. Kamera zazna luči nasproti vozečih vozil in prometa pred vami, medtem ko spremlja svetlost ulične razsvetljave. Samodejno preklaplja med dolgimi in kratkimi lučmi za varnejšo nočno vožnjo.

Sistem prepoznavanja prometnih znakov (RSA)

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov paketa Toyota Safety Sense spremlja prometne znake pred vami ter prikazuje uporabne informacije, npr. trenutno omejitev hitrosti ali omejitve prehitevanja na preglednem novem zaslonu TFT v kokpitu. Sistem vas tudi vizualno in zvočno opozoril, če ne upoštevate prometnih znakov.

Družba Toyota Motor Europe NV/SA (»TME«) nudi paket »Toyota Safety Sense« (»spletna stran«) v okviru svojih zmožnosti in na osnovi dejanskega stanja. TME ne daje nobenih izjav v zvezi s to spletno stranjo, njeno vsebino ali točnostjo informacij in povezanim slikovnim materialom (vključno z, vendar ne omejeno na barvo prikazanih vozil). Vsa odgovornost TME, ki kakor koli izhaja iz takih netočnosti ali napak, je izrecno izključena v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.


Upoštevajte, da je razpoložljivost paketa Toyota Safety Sense odvisna od modela in razreda (nekatera vozila lahko vsebujejo opremo, ki ni del standardne opreme – glejte specifikacije in opremo za podrobnosti) ter države nakupa (vse tovrstne informacije lahko pridobite od pooblaščenega prodajalca Toyotinih vozil v vaši bližini).

Več o tej temi

Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Z Andrejem Jerebom se ob tem pogovoru seveda nisva srečala prvič. Na različnih prireditvah je bil on običajno za volanom kakšnega hitrega avtomobila, jaz pa na sovoznikovem sedežu, s širokim nasmehom. Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vsebuje vse sestavine razburljive akcije. Glavna atrakcija so zagotovo motorji s 1000 konjskimi močmi, ki dosežejo hitrosti do 330 km/h. Za ekipo TOYOTA GAZOO Racing so te dirke tudi priložnopst za razvoj novih generacij hibridnih pogonskih sklopov. Prenos dirke Le Mans 24h Prenos dirke Le Mans 24h Dirka Le Mans 24h bo predvajana v živo, tako da bodo kamere postavljene na dve Toyote TS050 hibrid. Začetek dirke, ki traja cel dan bo 16.06 ob 15.00.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.