Toyota Safety Sense

Namen paketa Toyota Safety Sense z novo razvitim kompletom štirih aktivnih tehnologij, in sicer sistemom za predhodno zaznavanje trka, sistemom opozarjanja ob menjavi voznega pasu, samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa, asistentom za prepoznavanje prometnih znakov, je čim bolj zmanjšati število prometnih nezgod in tako prispevati k prometni varnosti ter vas obenem podpirati pri vsakodnevni vožnji.

Tehnologija Toyota Safety Sense preprečuje potencialno nevarne situacije ter zagotavlja varnost za vas in vaše potnike: sistem za predhodno zaznavanje trka uporablja kamero in laserske senzorje za zaznavanje vozil pred vami in prispeva k preprečevanju ali blaženju trkov; sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu vas opozori, če avtomobil nehote zapušča vozni pas; samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa preklaplja med dolgimi in kratkim lučmi za varnejšo nočno vožnjo. Zahvaljujoč vsem tem sistemom aktivne varnosti paket Toyota Safety Sense prispeva k zmanjšanju tveganj za trčenja, ki se odraža v morebitni nižji zavarovalni premiji in varnejši vožnji.

Sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk s samodejno aktivno pomočjo pri zaviranju (PCS) 

Sistem za predhodno zaznavanje trka paketa Toyota Safety Sense uporablja laserske senzorje in kamero za zaznavanje drugih vozil pred vami. Če se zazna nevarnost trka, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in aktivira se pomoč pri zaviranju. Če voznik ne zavira pravočasno, se zavore samodejno vključijo, da se prepreči ali omili trčenje.

Sistem opozarjanja ob nenamerni menjavi voznega pasu (LDA)

Z uporabo kamere za zaznavanje oznak cestišča pred vami sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu paketa Toyota Safety Sense voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili, če začne vozilo zapuščati vozni pas brez aktiviranja smernika – voznik lahko nato ustrezno ukrepa.

Sistem samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa (AHB)

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa paketa Toyota Safety Sense optimizira vidljivost med nočno vožnjo za vse udeležence v cestnem prometu. Kamera zazna luči nasproti vozečih vozil in prometa pred vami, medtem ko spremlja svetlost ulične razsvetljave. Samodejno preklaplja med dolgimi in kratkimi lučmi za varnejšo nočno vožnjo.

Sistem prepoznavanja prometnih znakov (RSA)

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov paketa Toyota Safety Sense spremlja prometne znake pred vami ter prikazuje uporabne informacije, npr. trenutno omejitev hitrosti ali omejitve prehitevanja na preglednem novem zaslonu TFT v kokpitu. Sistem vas tudi vizualno in zvočno opozoril, če ne upoštevate prometnih znakov.

Družba Toyota Motor Europe NV/SA (»TME«) nudi paket »Toyota Safety Sense« (»spletna stran«) v okviru svojih zmožnosti in na osnovi dejanskega stanja. TME ne daje nobenih izjav v zvezi s to spletno stranjo, njeno vsebino ali točnostjo informacij in povezanim slikovnim materialom (vključno z, vendar ne omejeno na barvo prikazanih vozil). Vsa odgovornost TME, ki kakor koli izhaja iz takih netočnosti ali napak, je izrecno izključena v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.


Upoštevajte, da je razpoložljivost paketa Toyota Safety Sense odvisna od modela in razreda (nekatera vozila lahko vsebujejo opremo, ki ni del standardne opreme – glejte specifikacije in opremo za podrobnosti) ter države nakupa (vse tovrstne informacije lahko pridobite od pooblaščenega prodajalca Toyotinih vozil v vaši bližini).

Več o

Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč in usodnih poškodb pešcev sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem sistema za pomoč pri izogibanju pešcev zabeležila pomemben napredek. Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem nove varnostne tehnologije zabeležila pomemben napredek. ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Skrb za okolje je eno glavnih Toyotinih poslanstev. Ne le globalno ampak tudi lokalno. Zato smo v letu 2017 pridobili mednaroden certifikat ISO 14001:2015, ki nas zavezuje k celostnemu sistemu opravljanja z okoljem. Toyotin okoljski izziv 2050 Toyotin okoljski izziv 2050 Okoljski izziv 2050, ki smo ga objavili leta 2015, je sestavljen iz šestih ločenih "izzivov", ki pokrivajo vse vidike našega poslovanja.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.