Pasivna varnost

Zaščita v primeru nesreče

Koncept pasivne varnosti odraža naša prizadevanja na področju preprečevanja in zmanjševanja tveganja za poškodbe v primeru nesreče.

Vodilni na svetu

V želji, da bi bili proizvajalec najbolj varnih vozil na svetu, smo leta 1995 uveljavili oceno globalnega odstopanja (GOA). Prostovoljna interna ocena varnosti, ki jo redno posodabljamo, nam omogoča, da dosegamo rezultate na najvišji varnostni ravni, hkrati pa izpolnjujemo in presegamo mednarodne varnostne standarde in ocene.

/
Kje se je vse začelo

Od vzpostavitve našega prvega objekta za testiranje trkov in oddelka za oceno varnosti leta 1966 smo opravili obsežne raziskave in spodbujali razvoj na področju pasivne varnosti.

Da bi povsem razumeli ogromne sile, ki nastanejo pri trku, ter njihov vpliv na poškodbe potnikov v vozilu in pešcev, testiramo trke v naših objektih vse leto, noč in dan.

/
Navidezna resničnost

V podporo razvoju naprednih varnostnih tehnologij smo ustvarili navidezno resnične človeške modele (THUMS). Z njihovo pomočjo lahko od leta 1997 veliko podrobneje analiziramo poškodbe kot pri običajnih lutkah. Proučujemo lahko poškodbe vezi, kit, mišic in kože. Modeli THUMS so neverjetno podobni pravim ljudem. Naš najnovejši model THUMS, različica 4, ki smo ga dokončno razvili leta 2012, je sestavljen iz več kot milijon delcev.


V objektu za testiranje poustvarjamo trke na podlagi dejanskih podatkov o nesrečah, zato lahko nenehno izboljšujemo funkcionalnosti, kot so ogrodje karoserije z območji za porazdelitev sil trka, potniški prostor, zračne blazine, varnostni pasovi in sedeži, ki zmanjšajo poškodbe vratu.

Več o tej temi

Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ičiban v japonskem jeziku pomeni številka 1. Nagrade Toyota ichiban pa so ekskluzivno namenjene najboljšim trgovcem, ki jih odlikuje izjemno zadovoljstvo kupcev. Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Ljubljana, 3. 6. 2019. Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije (URI - Soča) je bogatejši za novo vozilo Toyota Auris, prilagojeno za ljudi z gibalnimi omejitvami. Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.