Pasivna varnost

Zaščita v primeru nesreče

Koncept pasivne varnosti odraža naša prizadevanja na področju preprečevanja in zmanjševanja tveganja za poškodbe v primeru nesreče.

Vodilni na svetu

V želji, da bi bili proizvajalec najbolj varnih vozil na svetu, smo leta 1995 uveljavili oceno globalnega odstopanja (GOA). Prostovoljna interna ocena varnosti, ki jo redno posodabljamo, nam omogoča, da dosegamo rezultate na najvišji varnostni ravni, hkrati pa izpolnjujemo in presegamo mednarodne varnostne standarde in ocene.

/
Kje se je vse začelo

Od vzpostavitve našega prvega objekta za testiranje trkov in oddelka za oceno varnosti leta 1966 smo opravili obsežne raziskave in spodbujali razvoj na področju pasivne varnosti.

Da bi povsem razumeli ogromne sile, ki nastanejo pri trku, ter njihov vpliv na poškodbe potnikov v vozilu in pešcev, testiramo trke v naših objektih vse leto, noč in dan.

/
Navidezna resničnost

V podporo razvoju naprednih varnostnih tehnologij smo ustvarili navidezno resnične človeške modele (THUMS). Z njihovo pomočjo lahko od leta 1997 veliko podrobneje analiziramo poškodbe kot pri običajnih lutkah. Proučujemo lahko poškodbe vezi, kit, mišic in kože. Modeli THUMS so neverjetno podobni pravim ljudem. Naš najnovejši model THUMS, različica 4, ki smo ga dokončno razvili leta 2012, je sestavljen iz več kot milijon delcev.


V objektu za testiranje poustvarjamo trke na podlagi dejanskih podatkov o nesrečah, zato lahko nenehno izboljšujemo funkcionalnosti, kot so ogrodje karoserije z območji za porazdelitev sil trka, potniški prostor, zračne blazine, varnostni pasovi in sedeži, ki zmanjšajo poškodbe vratu.

Več o tej temi

Povsem nova Toyota Camry Povsem nova Toyota Camry Prefinjenost hibrida Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Za Corollo Hybrid se začenja nova vznemirljiva doba. Zgrajena je na osnovi revolucionarne Toyotine nove gobalne arhitekture TNGA. Limuzina, kombilimuzina in karavan Touring Sports so na voljo z novimi hibridnimi pogonskimi sklopi, ki ponujajo obilo užitka v vožnji. Povsem novi model Toyota RAV4. Povsem novi model Toyota RAV4. Vožnja v mestu ali po zahtevnih terenih – povsem novi RAV4 ponuja močan, a eleganten videz s prostorno in udobno kabino. Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.