Pasivna varnost

Zaščita v primeru nesreče

Koncept pasivne varnosti odraža naša prizadevanja na področju preprečevanja in zmanjševanja tveganja za poškodbe v primeru nesreče.

Vodilni na svetu

V želji, da bi bili proizvajalec najbolj varnih vozil na svetu, smo leta 1995 uveljavili oceno globalnega odstopanja (GOA). Prostovoljna interna ocena varnosti, ki jo redno posodabljamo, nam omogoča, da dosegamo rezultate na najvišji varnostni ravni, hkrati pa izpolnjujemo in presegamo mednarodne varnostne standarde in ocene.

/
Kje se je vse začelo

Od vzpostavitve našega prvega objekta za testiranje trkov in oddelka za oceno varnosti leta 1966 smo opravili obsežne raziskave in spodbujali razvoj na področju pasivne varnosti.

Da bi povsem razumeli ogromne sile, ki nastanejo pri trku, ter njihov vpliv na poškodbe potnikov v vozilu in pešcev, testiramo trke v naših objektih vse leto, noč in dan.

/
Navidezna resničnost

V podporo razvoju naprednih varnostnih tehnologij smo ustvarili navidezno resnične človeške modele (THUMS). Z njihovo pomočjo lahko od leta 1997 veliko podrobneje analiziramo poškodbe kot pri običajnih lutkah. Proučujemo lahko poškodbe vezi, kit, mišic in kože. Modeli THUMS so neverjetno podobni pravim ljudem. Naš najnovejši model THUMS, različica 4, ki smo ga dokončno razvili leta 2012, je sestavljen iz več kot milijon delcev.


V objektu za testiranje poustvarjamo trke na podlagi dejanskih podatkov o nesrečah, zato lahko nenehno izboljšujemo funkcionalnosti, kot so ogrodje karoserije z območji za porazdelitev sil trka, potniški prostor, zračne blazine, varnostni pasovi in sedeži, ki zmanjšajo poškodbe vratu.

Več o

Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč in usodnih poškodb pešcev sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem sistema za pomoč pri izogibanju pešcev zabeležila pomemben napredek. Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem nove varnostne tehnologije zabeležila pomemben napredek. ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Skrb za okolje je eno glavnih Toyotinih poslanstev. Ne le globalno ampak tudi lokalno. Zato smo v letu 2017 pridobili mednaroden certifikat ISO 14001:2015, ki nas zavezuje k celostnemu sistemu opravljanja z okoljem. Toyotin okoljski izziv 2050 Toyotin okoljski izziv 2050 Okoljski izziv 2050, ki smo ga objavili leta 2015, je sestavljen iz šestih ločenih "izzivov", ki pokrivajo vse vidike našega poslovanja.