Pomoč pri parkiranju

Pomaga vam pri parkiranju na tesnih parkirnih prostorih

Tehnologija, ki vas pri parkiranju navdahne s samozavestjo in vam pomaga pri manevriranju ter zagotavlja boljši pregled.

Senzor za razdaljo pri parkiranju

Naši parkirni senzorji uporabljajo tehnologijo ultrazvočnih valov, ki zaznavajo razdaljo do drugih avtomobilov in predmetov, ter vam pomagajo pri manevriranju vaše Toyote v tesne parkirne prostore.

/

Senzorji, ki so diskretno nameščeni v sprednjem in zadnjem odbijaču, vas bodo jasno opozorili z zvočnimi signali in vizualnimi opozorili na zaslonu.

Zaslon kamere za pomoč pri vzvratnem parkiranju

Kot dodatni varnostni ukrep je kamera za pomoč pri vzvratnem parkiranju diskretno nameščena v zadku vaše Toyote.

/

Ko je vključena vzvratna prestava, se na zaslonu v armaturni plošči prikaže velika barvna slika, ki prikazuje območje za avtomobilom in razdaljo do ovir. Parkiranje dodatno olajšajo vodilne črte, ki glede na položaj volanskega obroča prikažejo predvideno smer manevriranja, tako da natančno veste, kako obrniti volanski obroč.

/
Sistem samodejnega parkiranja (IPA)

Funkcije sistema samodejnega parkiranja (IPA) vam bodo pomagale pri elegantnem usmerjanju vaše Toyote v parkirni prostor ali garažo, tudi če pri parkiranju niste najbolj samozavestni.

/

Ko vključite vzvratno prestavo in pritisnete gumb sistema samodejnega parkiranja (IPA), izberite na zaslonu kamere za pomoč pri vzvratnem parkiranju prazno parkirno mesto, v katerega želite vzvratno zapeljati, in sistem IPA vam bo pomagal pri usmerjanju avtomobila med parkiranjem. Vse, kar morate storiti, je, da v ustreznem trenutku pospešite ali zavirate.

Več o

Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Sistem za pomoč pri izogibanju pešcev Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč in usodnih poškodb pešcev sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem sistema za pomoč pri izogibanju pešcev zabeležila pomemben napredek. Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Toyotin samodejni sistem za pomoč na avtocesti Pri ustvarjanju sveta, v katerem do prometnih nesreč sploh ne prihaja, je družba Toyota Motor Corporation (TMC) z razvojem nove varnostne tehnologije zabeležila pomemben napredek. ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Skrb za okolje je eno glavnih Toyotinih poslanstev. Ne le globalno ampak tudi lokalno. Zato smo v letu 2017 pridobili mednaroden certifikat ISO 14001:2015, ki nas zavezuje k celostnemu sistemu opravljanja z okoljem. Toyotin okoljski izziv 2050 Toyotin okoljski izziv 2050 Okoljski izziv 2050, ki smo ga objavili leta 2015, je sestavljen iz šestih ločenih "izzivov", ki pokrivajo vse vidike našega poslovanja.