Iz ene skrajnosti v drugo

Toyotina pot na reli Dakar 2017

Dakar se deveto leto zapored vrača v Južno Ameriko, a tokrat bo pot vodila tudi prek Paragvaja, s čimer dirka ponuja resničen izziv v premagovanju zahtevnega terena.

Na letošnji največji vztrajnostni dirki po nekaterih izmed najzahtevnejših terenov na svetu, dolgi 9000 kilometrov, se bo spopadlo 491 ekip.

Na težavni trasi, polni nevarnih sipin in visokih gora, se bodo v zahtevnih razmerah in na težkem terenu relija Dakar 2017 pomerili tekmovalci iz 60 držav. Dirkali bodo po Argentini, Boliviji in Paragvaju.

/
/

Po mesecih telesnih priprav, mehanskega uglaševanja in logističnih prilagoditev se konkurenca 2. januarja seli v glavno mesto Paragvaja, Asuncion. Po prvi selektivni etapi bodo vozniki prečkali mejo z Argentino in se odpravili proti mestu Resistencia na start druge etape. Drastično spremembo v pokrajini bodo spremljale višje temperature in večja nadmorska višina. Na bolivijski planoti Altiplano bodo do izraza prišle tehnika vzpenjanja, pazljivost in razumnost. 6-dnevna vožnja na nadmorski višini prek 3500 metrov bo gnala voznike do skrajnosti.

Z zelo dinamičnim terenom so selektivne etape proti La Pazu, najvišje ležečem glavnem mestu na svetu, zelo zahtevne. Po dnevu počitka dirkače čaka maratonska etapa prek peščenih stez in sipin proti Uyuni in Salti. Na 9. etapi do mesta Chilecito vozniki v enem dnevu prevozijo blizu 1000 kilometrov. Resnično zahtevna preizkušnja za navigatorje. Po dolgi etapi po stezah sledi spopad s sipinami San Juana za konec edinstvenega doživetja.

/
/
/

Na 38. izvedbi dirke bo Toyota GAZOO Racing South Africa tekmoval z nadgrajenim modelom 4WD Hilux v razredu večjih avtomobilov. TGRSA bo imel dve ekipi: katarskega voznika Nasserja Al-Attiyaha s francoskim kopilotom Matthieujem Baumelom s št. 301 in južnoafriškega voznika Giniela de Villersa z nemškim kopilotom Dirkom von Zitzewitzem s št. 302. V tej proizvodni kategoriji bo Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) nastopal z modelom Toyota Land Cruiser 200.

Na startu bosta dve moštvi: francoski veteran Christian Lavieille za volanom in kopilot Jean-Pierre Garcin s št. 327 in japonski voznik Akira Miura s francoskim navigatorjem Laurentom Lichtleuchterjem s št. 332.

/

Več o Toyotinem motošportu

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.