Iz ene skrajnosti v drugo

Toyotina pot na reli Dakar 2016

Dakar se še osmič zapored vrača v Južno Ameriko, kjer bodo raznolike temperature in teren poskrbeli za nepredvidljivo dirko.

Novo leto in novih 14 dni čudaškega dirkanja po najzahtevnejših terenih največje vzdržljivostne dirke na svetu. Ljubitelji Toyotinih dirkalnih ekip bodo lahko znova uživali v spektaklu.

Dakar 2016 S svojimi težavnimi tereni prečka Argentino in Bolivijo. Na njem bo sodelovalo 556 tekmovalcev iz 60 držav, ki se bodo iz etape v etapo soočali z vedno bolj zahtevnimi preizkušnjami.

Reli zahteva več mesecev fizičnih priprav, natančnih mehanskih nastavitev in logističnih prilagajanj. Dirkači se bodo 2. januarja ogrevali v Buenos Airesu, naslednji dan pa že začeli zares v Rosariu, od koder se bodo podali na sever na slane ravnine Bolivije, čez 14 dni pa se bodo vrnili v Argentino, kjer bo tudi cilj dirke.

Toyota Hilux, Dakar 2015

Gorata Argentina slovi po svojih raznolikih vrhovih in pokrajinah – od peščenih in skalnatih terenov do zahtevnih vzponov in prečkanj rečnih strug. To je zagotovilo, da bodo vozniki morali ostati zbrani ob vseh vsakodnevnih izzivih.

Toyota Dakar cars 2015

Na 37. izvedbi relija bomo v Toyoti Hilux lahko znova videli Južnoafričana Giniela de Villiersa in nemškega navigatorja Dirka von Zitzewitza. Dvojica je leta 2015 prišla zelo blizu zmagi, a se je morala zadovoljiti z drugim mestom, kar je njuna tretja uvrstitev na zmagovalni oder v zadnjih štirih letih in dokaz, da je Hilux neverjetno odporen in zanesljiv. V letu 2016 sta odločena, da naredita korak naprej.

Na lanskem reliju je Toyota premočno zmagala v kategoriji vozil serijske proizvodnje. Land Cruiser, za volanom katerega je sedel Džun Micuhaši, si je privozil že peti naslov zmagovalca Dakarja, sledila pa sta mu Nicolas Gibon in Alejandro Yacopini.

Kot vedno želimo vsem sodelujočim Toyotinim moštvom vso srečo, vse najnovejše novice o ekipi pa bomo objavljali med pripravami na dirko in med samo dirko.

Toyota Dakar team 2015

Več o ekipi Toyota Motorsport

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.