Dobrodošli v svetu Toyota

Toyota je avtomobil - zanesljiv, kakovosten, trajnosten, okoljevarstven, varen, varčen. Drži! A v svojem bistvu je mnogo več. Je unikatna kombinacija spoštovanja, trajnosti, nenehnega napredka, želje po vedno boljšem, varnosti, skrbi do okolja ... Toyota so tudi olimpijske in paraolimpijske igre, drevesa in gozdovi, legende in ikone, neustrašni ljudje, ki kljub vsem oviram udejanjajo svoje sanje.

Družbena odgovornost je bila vedno najpomembnejši sestavni del filozofije korporacije Toyota. V sedanjem času se ta odraža na več nivojih. Prav zaradi tega Toyota ni le proizvajlec avtomobilov, temveč globalni dobavitelj trajnostne mobilnosti. V tem kontekstu iščejo rešitve za enakopravno mobilnost, ki bo zagotavljala svobodno gibanje vsem ljudem, ne glede na njihove morebitne omejitve. Od tukaj izvira tudi partnerstvo oplimpijskih in paraolimpijskih iger. Ker športniki so najboljši zgled volje, neustrašnosti, osredotočenosti in predanost. Vse to je tudi bistvo našega slogana Start Your Impossible.

Seveda Toyota skrbi tudi za okolje in planet. Ima povsem jasno vizijo, kaj vse je potrebno postoriti do dveh mejniških letnic 2030 in 2050.

Poleg tega se Toyota nikoli ne ustavi in zadovolji, temveč vedno hoče še bolje. S tega vidika tudi zmage ekipe TOYOTA GAZOO Racing prispevajo k snovanju vedno boljših avtomobilov. Predvsem pa so Toyota ljudje, izjemni posamezniki, ki s svojim znanjem, delom in strastjo nemogoče spreminjajo v mogoče.

Zaradi vsega tega je Toyota takorekoč neusahljiv vir zgodb, s katerimi bi z lahkoto napolnili kar nekaj knjig. Za začetek smo jih zbrali na novi spletni strani Kaizen.

Več o tej temi

Akio Toyoda Akio Toyoda Kako je biti predsednik uprave korporacije, ki na vseh koncih sveta zaposluje več kot 300.000 ljudi, na leto proizvede 10 milijonov avtomobilov in je najbolj vredno podjetje na tokijski borzi? Mateja Pintar kolumna Mateja Pintar kolumna Opraviti vozniški izpit je bila moja največja želja, ko sem dopolnila 18 let. Morda sem si to želela še nekoliko bolj goreče kot moje vrstnice.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.