Vlagamo v ljudi, usposabljanje in načine dela, da bi zagotovili, da je vsako izdelano vozilo najvišje kakovosti, izpolnjuje visoke standarde, ki smo si jih zastavili, in si jih prizadeva preseči.

Naša zavezanost k izdelavi vozil najvišje kakovosti zahteva precizne proizvodne procese ter usposobljeno in predano delovno silo. Vsako proizvedeno vozilo gre naprej skozi tisoče pregledov, da se zagotovi izjemen nivo varnosti, zmogljivosti in kakovosti, ki dosega naše zahtevne standarde.

Za pomoč ljudem pri spoznavanju in razumevanju kakovosti ponujamo celovite programe usposabljanja. To vključuje pripravništva za mlade, ki šele začenjajo svojo poklicno pot, in redne priložnosti za razvijanje veščin za našo stalno delovno silo. Izkušnje in znanje se prenašajo med generacijami, s čimer se krepi zavezanost k doseganju kakovosti. Uspeh našega usposabljanja odražajo številne nagrade, ki smo jih prejeli na državnem in mednarodnem nivoju.

/
* Andon pomeni »znak« ali »signal«. Gre za vizualno pomoč, ki opozarja in označuje mesto, kjer je treba ukrepati, in kaže linijo, ki je bila ustavljena zaradi določene nepravilnosti.
/
Za zagotovitev varnosti, zmogljivosti in kakovosti izdelave se izvede zaporedje 2000 pregledov.
/
Zaposlenim ponujamo intenzivno usposabljanje, da bi spoznali in razumeli kakovost.
Izjemna kakovost blagovne znamke Toyota

Toyota v vseh državah sveta slovi po izdelavi visokokakovostnih vozil. To smo dosegli s pristopom k nadzoru in zagotavljanju kakovosti, ki je edinstven za Toyoto in smo ga razvili skozi več let. Od zgodnjih faz procesa načrtovanja do trenutka, ko naša vozila zapustijo proizvodno linijo, je kakovost za Toyoto ključnega pomena.

Vidite jo lahko v materialu, opremi in končni obdelavi površin ter inovativni novi tehnologiji, ki jo vgrajujemo v naša vozila. Kakovost je temeljni pogoj za zadovoljstvo strank in je vključena v vsaki naši dejavnosti. Način izdelave naših vozil je vključen v proizvodnem sistemu družbe Toyota (TPS).

Kakovost je zagotovljena pri vsakem vozilu

Ljudje, ki izdelujejo naša vozila, so ponosni na kakovost svojega dela. Vsako vozilo gre med proizvodnim procesom skozi tisoče preverjanj kakovosti.

Proces izdelave vozila vključuje veliko ljudi, ki zaporedno opravljajo več različnih nalog. Vsakdo v proizvodni liniji je odgovoren za zagotavljanje kakovosti na vsaki stopnji, kar je osebni angažma pri delu, ki doseže vrhunec s pregledi za zagotavljanje kakovosti, ki se izvedejo, preden vozilo zapusti tovarno.

Moški in ženske, ki opravljajo tisoče potrebnih pregledov, so ponosni na svoje delo, s katerim zagotovijo, da je lahko vsak kupec prepričan o varnosti in kakovosti svojega vozila.

Zagotavljanje kakovosti
Poslanstvo

Poslanstvo naše ekipe za zagotavljanje kakovosti je zagotoviti, da vsako vozilo, ki zapusti tovarno kjer koli na svetu, izpolnjuje naše visoke standarde za varnost in kakovost.

Na vsakem vozilu se izvede zaporedje 2000 pregledov, preden se to odobri in je pripravljeno za dostavo kupcu.


Do kakovosti nikoli ne pride naključno. Vedno je rezultat truda in miselnega dela.

John Ruskin, filozof

/
Vodja ekipe za zagotavljanje kakovosti

Amanda Rowland je vodja ekipe za zagotavljanje kakovosti pri podjetju Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, kjer izdelujejo naša modela Auris in Avensis.

Ponosna je na svojo vlogo, ki jo ima skupaj s sodelavci pri preverjanju vsakega vozila, ki zapusti proizvodno linijo, pri čemer poskrbi za ustrezno kakovost izdelave in pravilno delovanje različnih funkcij.

V tem videu pojasni temeljitost procesa za zagotavljanje kakovosti in osebno odgovornost, ki jo sprejmejo ekipe, da kupcem ponudijo varna vozila najvišje kakovosti.

Glavni pregledi kakovosti, ki jih opravijo v obratih
/
Akumulatorska baterija/vžig
/
Zavorni sistem
/
Motor
/
Luči
/
Sestav sedeža
/
Krmilni sistem
/
Menjalnik
/
Dinamična ocena zmogljivosti na cesti
Razvoj veščin za zagotavljanje kakovosti prek učenja

Z usposabljanjem, izkušnjami, izmenjavo veščin in tekmovalnostjo poskrbimo, da lahko naslednje generacije naše delovne sile pridobijo in razvijejo talente, ki so potrebni za zagotavljanje najboljše kakovosti.

Koncept kakovosti v proizvodnji se nenehno spreminja skupaj z razvojem novih vozil, iskanjem boljših načinov dela in izpopolnjevanjem vedno bolj prefinjenega okusa in želja naših strank.

Zaradi tega nam je pomembno, da se vedno učimo o kakovosti, pa naj si bo z nudenjem pripravništva in razvoja veščin za mlade, ki šele začenjajo svojo poklicno pot, ali z nudenjem usposabljanja in priložnosti za pridobivanje novih veščin za našo stalno delovno silo. Visoka kakovost dela, ki jo dosegajo naši zaposleni, je bila nagrajena s številnimi nagradami na državnem in mednarodnem nivoju.

Evropski globalni proizvodni center
Poslanstvo

Naš evropski globalni proizvodni center je ključen vir pri zagotavljanju usposabljanja za izboljšanje dela v naših proizvodnih podjetjih po vsej Evropi.

Njegova naloga je zagotoviti usposabljanje in razvoj rešitev, ki se uporabljajo neposredno za delo v naših proizvodnih linijah, ter prenos učenja z zagotavljanjem inštruiranja na delovnem mestu.

Tako namerava izboljšati organizacijsko sposobnost in ustvariti samozadostnost v naših evropskih proizvodnih podjetjih.

/

Evropski globalni proizvodni center je še dodatno utrdil filozofijo »Made by TOYOTA« (Izdelano pri Toyoti) za proizvodnjo vozil po vsem svetu z doslednim zagotavljanjem kakovosti.

Ekipa

Evropski globalni proizvodni center ima sedež pri podjetju Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, vendar zagotavlja storitve usposabljanja za vse naše evropske proizvodne obrate.

Ekipa je sestavljena iz vodje in petih izvajalcev usposabljanja, ki obiskujejo naše tovarne za usposabljanje lokalnih ekip na številnih področjih, vključno z nadzorom kakovosti in metodami nenehnega izboljševanja (kaizen), in za nudenje inštruiranja za nadzornike v proizvodni hali. V enem letu ponujajo več kot 350 delovnih dni usposabljanja in inštruiranja.

/
Usposabljanje za zagotavljanje kakovosti za prihodnje generacije
Pripravništva – dejavnosti podjetja Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Vajeniško usposabljanje pomaga novim generacijam pridobiti veščine, ki so v našem podjetju in industriji na splošno potrebne za zagotavljanje rasti in uspeha v prihodnosti. Podjetje Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je bilo prvo pri izvajanju tega usposabljanja, pri čemer je za ustanovitev razvojnega centra za pripravnike sodelovalo z lokalno fakulteto za nadaljnje izobraževanje.

Pri tem zagotavlja pripravništva ne le za mlade, ki prihajajo iz lastne delovne sile, ampak tudi pri dobaviteljih ter drugih malih in srednje velikih podjetjih na lokalnem območju. Odlična kakovost njegovega dela je bila nagrajena z nagradami nacionalnega sveta spretnosti v Združenem kraljestvu, SEMTA.

/
Člani razvojnega centra za pripravništvo pri podjetju Toyota Motor Manufacturing (UK) v letu 2015.
Kakovost, ki jo vodijo izkušnje – obrt Takumi

Čeprav nam sodobni, računalniško vodeni proizvodni procesi pomagajo izdelati kakovost, ki je natančna do delčka milimetra, se vedno znova najdejo področja našega dela, kjer človeška roka in oko nimata para in ostajata najboljši orodji, ki jih lahko uporabimo.

Na primer, naši mojstri Takumi so odgovorni za ročno končno obdelavo in prefinjeno preverjanje kakovosti naših modelov Lexus. Da so izpilili svoje veščine natančnosti – talente, ki jih predajajo na nove generacije z učenjem in usposabljanjem – so bila potrebna leta izkušenj.

/
Lexusovi mojstri obrti Takumi v Lexusovi tovarni na Japonskem.
Mednarodno priznanje in svetovno tekmovanje v spretnostih

Veščine, ki se jih izučijo zaposleni pri Toyoti, se redno preizkušajo na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Uspehi, ki jih dosegajo naši zaposleni in zaposlene, kažejo na učinkovitost naših programov usposabljanja in osebno predanost k učenju, izboljševanju in uporabi osebnih veščin.

Mednarodni dogodek svetovnega tekmovanja v spretnostih, ki se prireja vsaki dve leti, v prijateljskih tekmovanjih združuje najboljše pripravnike iz vseh industrijskih panog z vsega sveta. Ponosni smo na svojo zgodovino dosežkov, saj smo do zadnje prireditve, ki je bila leta 2015 v Braziliji, osvojili 50 medalj, vključno s 23 zlatimi. Ta uspeh navdihuje naslednjo skupino pripravnikov, da po najboljših močeh razvijajo in prikazujejo svoje veščine.

/
Družba Toyota Motor Corporation je osvojila zlato medaljo na 43. svetovnem tekmovanju v spretnostih v letu 2015 (popravilo karoserije avtomobila).
/
Družba Toyota Motor Corporation je osvojila zlato medaljo na 43. svetovnem tekmovanju v spretnostih v letu 2015 (elektronika).
/
Uspeh pripravnikov družbe Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited na svetovnem tekmovanju v spretnostih 2015, Združeno kraljestvo.

Več o

Boljši planet Boljši planet Pri Toyoti nenehno iščemo načine, kako zmanjšati naš vpliv na okolje. V razdelku Boljši svet lahko odkrijete, kaj smo storili, kaj počnemo in kakšni so naši načrti v prihodnosti, da bi zagotovili harmonijo med ljudmi, izdelki in planetom. Preprosto boljše Preprosto boljše Toyota že od nekdaj skrbi za okolje. Več let smo postavljali trdne temelje celotnemu poslovanju, da bi zagotovili okoljsko skladnost, na kateri temeljijo vse naše dejavnosti. ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Skrb za okolje je eno glavnih Toyotinih poslanstev. Ne le globalno ampak tudi lokalno. Zato smo v letu 2017 pridobili mednaroden certifikat ISO 14001:2015, ki nas zavezuje k celostnemu sistemu opravljanja z okoljem. Toyotine rešitve za varnost Toyotine rešitve za varnost Življenjska pot je dolga, nepredvidljiva ter čudovita. Da bi tako tudi ostalo, vam Toyota nudi varnost in zaščito pri vožnji.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.