Pri zagotavljanju izjemne kakovosti ničesar ne prepuščamo naključju. Uporabljamo precizne metode in strogo testiramo vse izdelke.

Naloga vgradnje kakovosti najvišjega nivoja v naša vozila se začne neposredno pri začetnem procesu oblikovanja. Vsak nov model mora prestati strogo testiranje z uporabo računalniškega modeliranja, laboratorijskih testov in tisočih kilometrov dejanske vožnje.

Pri razvoju izdelka med iskanjem potencialnih težav temeljito proučimo vsako podrobnost, pridobljeno znanje in izkušnje pa se izmenjujejo med našimi ekipami inženirjev. Naši strogi standardi in dobro uveljavljeni postopki nam omogočajo postavitev temeljev za vgradnjo kakovosti na vsaki procesni stopnji.

/
Dejansko testiranje z več tisočimi kilometri, prevoženimi na javnih cestah.
/
Testiranje v ekstremnih razmerah.
/
Vsi zbrani podatki se proučijo, da se zagotovi popolno delovanje.

Kakovost, izgrajena na osnovi strogega testiranja

Da bi razumeli, kako se bodo naša vozila odzivala v rokah naših strank, izvajamo temeljite raziskave in testiranja v laboratoriju ter na pravih cestah.

Pri zagotavljanju visokega nivoja kakovosti naših izdelkov ničesar ne prepuščamo naključju. Preden gre novo vozilo v prodajo, mora prestati strogo testiranje in meritve v laboratoriju, na zasebnih testnih stezah in več tisoč kilometrih, prevoženih na javnih cestah v ekstremnih razmerah. Zbrani podatki se proučijo, da se zagotovi, da stranke vozijo vozila, ki omogočajo izjemno delovanje.

Evropski test vzdržljivosti

Kot del ocenjevalnega programa, ki ga izvajamo, morajo naša vozila prestati temeljito dejansko testiranje, da se prepričamo, da zmogljivost izpolnjuje zahtevane standarde, in odkrijemo morebitne težave.

Evropski test vzdržljivosti je stroga ocena zmogljivosti naših novih modelov v kontrastni paleti podnebij in na cestiščih različnih kakovosti, ki jih najdemo po celi celini.

Z vsakim novim vozilom prevozimo več kot 100.000 km, vključno s testnimi vožnjami v arktičnem podnebju na severu Švedske, terensko vožnjo po Rusiji ter enakomerno, hitro vožnjo na avtocesti v Nemčiji. Tako pridobljene podatke analiziramo, da odkrijemo kakršne koli težave in omogočimo izboljšave ali popravke, preden gre vozilo v javno prodajo.

/
Testiranje za uravnavanje hrupa v notranjosti/nivoja hrupa in tresljajev/nivoja zunanjega hrupa/obrabe zaradi tresljajev.

»Od zdaj naprej želim, da vsi napnejo moči in družno iščejo način izdelave izjemnih vozil.«

Kiičiro Tojoda, ustanovitelj družbe Toyota Motor Corporation

/
Zimske cestne razmere v severni Evropi.
/
Avtocesta v delih Evrope s hladnim podnebjem.
/
Podeželska cesta v Evropi.

Razvoj kakovostnih metod in veščin

Ko razvijemo novo vozilo, že od začetka razmišljamo o tem, kje in zakaj se lahko pojavijo težave. Poznavanje, kje obstajajo tveganja, in uvedba rešitev za preprečevanje težav, ki jih ta lahko izzovejo, so ključnega pomena pri izdelavi vedno boljših avtomobilov.

Izboljšave razvojnega procesa

Pregled načrtovanja, ki temelji na analizi napak (DRBFM)

Razvojna faza novega izdelka ali komponente je ključen čas za ugotavljanje in reševanje morebitnih težav. Ukrepanje v zgodnejših fazah lahko prepreči, da bi se resnejše težave, ki jih je težje popraviti, pojavile v poznejših fazah bližje proizvodnji.

Pregled načrtovanja, ki temelji na analizi napak (DRBFM), uporabljamo kot PROAKTIVNO preventivno tehniko, s katero se načrtovalci osredotočijo na področja, ki jih je treba spremeniti, določijo morebitna problematična področja in uporabljajo znanja, ki so jih pridobili pri preteklih projektih.

Nato izdelajo oblikovalske rešitve, ki jih pregledajo strokovnjaki in specializirani zaposleni. Našim mladim inženirjem ponujamo strokovno usposabljanje glede koncepta in uporabe pregleda načrtovanja, ki temelji na analizi napak (DRBFM), tako da se nenehno razvijajo ljudje z naprednimi tehničnimi vpogledi in veščinami za spopadanje z oblikovalskimi izzivi prihodnosti.

/
Cikel proaktivnega preprečevanja za preprečevanje težav z zanesljivostjo od faze načrtovanja.
/
Osnove cikla proaktivnega preprečevanja za ugotavljanje in reševanje težav.

»Z novimi vsakodnevnimi izboljšavami si vsak dan prizadevamo za izdelovanje boljših izdelkov.«

Kiičiro Tojoda, ustanovitelj družbe Toyota Motor Corporation

Več o

Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ičiban v japonskem jeziku pomeni številka 1. Nagrade Toyota ichiban pa so ekskluzivno namenjene najboljšim trgovcem, ki jih odlikuje izjemno zadovoljstvo kupcev. Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Ljubljana, 3. 6. 2019. Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije (URI - Soča) je bogatejši za novo vozilo Toyota Auris, prilagojeno za ljudi z gibalnimi omejitvami. Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.