Izziv številka 5

Ustvarjanje družbe in sistemov na podlagi recikliranja

Pri ustvarjanju družbe, ki temelji na recikliranju virov, smo se osredotočili na štiri ključna polja delovanja: večjo uporabo materialov, prijaznih do okolja, ustvarjanje sestavnih delov z daljšim rokom trajanja, razvoj učinkovitejše tehnologije, uporabo materialov iz odsluženih avtomobilov.

Okoljski izziv 2050

Naš cilj je globalna promocija ponovne izrabe sestavnih delov odsluženih avtomobilov ter uvajanje tehnologij in sistemov, ki omogočajo recikliranje.

/
/

Srednjeročni cilj 2030

Do 2030 želimo vzpostaviti globalni sistem zbiranja baterij in njihove reciklaže. Poleg tega bomo ustvarili 30 pilotskih enot, ki bodo prilagojene recikliranju odsluženih avtomobilov.

Nekateri dosedanji dosežki korporacije Toyota:

/
... ponovna uporaba redkega zemeljskega neodima, ki je uporabljen pri vsakem hibridnem pogonskem sklopu.

Nekateri dosedanji dosežki korporacije Toyota:

/
Pri našem poskusnem razgrajevalnem testu smo pri priključni hibridni različici modela Prius dosegli 96-odstotno ponovno uporabo sestavnih delov.
/
... avtomobila

Izziv številka 5 v praksi

V Evropi smo uspešno uvedli zmanjševanje odpadkov.

Uporabljajte manj in zmanjšajte število odpadkov! Naša misija temelji na prepričanju, da pravi avtomobil, prijazen do okolja, nima nikakršnih negativnih vplivov na okolje. Za zmanjšanje odpadkov upoštevamo temeljni pravili: nič odpadkov na odlagališča in nič odpadkov za sežig.

Vse naše proizvodne enote v Evropi so dosegle izjemen napredek pri zmanjševanju odpadkov za odlagališča in za sežig. Naša tovarna v Franciji (TMMF) je že od začetka temeljila na ničti stopnji odpadkov za sežig, od leta 2007 pa ponovno uporabijo 100 odstotkov vseh odpadkov.

/

Od leta 2001 z odpadki ravnamo skrajno pazljivo: jih ponovno uporabimo, recikliramo ali obnovimo. Industrijska olja in barve zbiramo za ponovno uporabo; iz jekla ali aluminija izdelamo nove materiale; les, karton in plastična embalaža so reciklirani. Ostane še manjša količina različnih drugih odpadkov, ki jih porabimo za alternativna goriva.

Zelo smo ponosni na to, da so leta 2018 vse naše proizvodne enote v Evropi dosegle ničto stopnjo odpadkov za odlagališča in sežig.

/
Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ičiban v japonskem jeziku pomeni številka 1. Nagrade Toyota ichiban pa so ekskluzivno namenjene najboljšim trgovcem, ki jih odlikuje izjemno zadovoljstvo kupcev. Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Ljubljana, 3. 6. 2019. Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije (URI - Soča) je bogatejši za novo vozilo Toyota Auris, prilagojeno za ljudi z gibalnimi omejitvami. Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.