Okoljski izziv 2050, ki smo ga objavili leta 2015, je sestavljen iz šestih ločenih "izzivov", ki pokrivajo vse vidike našega poslovanja, naše raziskovanje novih izdelkov in tehnologij ter našo vlogo utiralca poti za posameznike in skupnosti pri spoznavanju in izboljševanju naravnega sveta okoli njih.

Leta 2018 smo si postavili tudi šest srednjeročnih izzivov, ki jih nameravamo uresničiti do leta 2030. Ti temeljijo na trenutnih družbenih standardih in stopnji razvoja korporacije Toyota. Z njimi pa bomo lažje uresničili cilje Okoljskega izziva 2050.

Odkrijte srednjeročne izzive 2030.

1. izziv

Nova vozila brez emisij CO2

Z izzivom za nova vozila brez emisij CO2 smo si zadali 90-odstotno zmanjšanje emisij CO2 pri naših vozilih v primerjavi z ravnmi iz leta 2010, kar želimo doseči do leta 2050.

Za to bomo zmanjšali porabo goriva pri modelih na običajni pogon in promovirali razvoj vozil nove generacije z nizkimi emisijami ali brez emisij ogljika, vključno s hibridnimi modeli, modeli plug-in hybrid, električnimi vozili in vozili na gorivne celice.

Avtomobili na čistejša, alternativna goriva imajo lahko vpliv samo, če jih javnost uporablja v večjem številu, zato jih bomo poskušali narediti čim bolj dostopne in spodbujali razvoj infrastrukture, potrebne za njihovo uporabo, kot so črpalne postaje za gorivo in polnilne točke.

Odkrijte 1. izziv.

2. izziv

Življenjski cikel brez emisij CO2

Z izzivom za življenjski cikel brez emisij CO2 ne želimo zgolj odpraviti emisij CO2, ki nastajajo pri proizvodnji vozil in ko jih vozijo naše stranke.

Želimo odpraviti emisije ogljika pri proizvodnji materialov in delov, ki jih uporabljamo, pri naših logističnih dejavnostih ter pri metodah odlaganja in recikliranja ob koncu življenjskega cikla vozil.

Za to se bomo trudili izdelati okolju prijaznejše dizajne, ki uporabljajo surovine z manjšim ogljičnim odtisom ter manj delov. Povečali bomo obseg uporabe biomaterialov iz obnovljivih virov, zaradi česar bo naša vozila lažje razstaviti in reciklirati.

Odkrijte 2. izziv.

3. izziv

Tovarniški obrati brez emisij CO2

Emisije CO2 ne nastajajo samo med vožnjo, temveč tudi med proizvodnjo vozil v naših tovarnah.

Da bi pomagali zajeziti podnebne spremembe, v proizvodnih obratih uporabljamo strategijo za doseganje nične emisije CO2, pri čemer se osredotočamo na izboljšanje uporabljenih tehnologij in uporabo alternativnih virov energije.

Proizvodne procese bomo racionalizirali, jih skrajšali ter tako dosegli nižjo stopnjo CO2. Obrate bomo naredili energetsko učinkovitejše in uporabljali obnovljive vire energije, kot sta sončna in vetrna energija, ter nizkoogljično energijo, na primer vodikovo energijo.

Odkrijte 3. izziv.

4. izziv

Zmanjševanje in optimizacija porabe vode

Svetovne potrebe po vodi hitro naraščajo, zato je treba nujno ohranjati vire z manjšanjem količine vode, ki jo porabimo pri proizvodnji izdelkov, ter recikliranjem, kadar je to le mogoče.

Na proizvodnih lokacijah smo pričeli zbirati deževnico, da bi zmanjšali količino vode, ki jo naše tovarne pridobijo iz podtalnice ali vodovoda. Razvili smo tudi metode prečiščevanja, tako da lahko že uporabljeno vodo vnovič uporabimo ali jo varno vrnemo v lokalno vodovodno omrežje.

Ker se vodno okolje močno razlikuje po globalnih območjih, kjer delujemo, se bomo potrudili uvesti ukrepe, ki upoštevajo lokalne potrebe.

Odkrijte 4. izziv.

5. izziv

Ustvarjanje družbe in sistemov na osnovi recikliranja

Naraščajoče število prebivalstva, gospodarska rast in želja po udobnejšem življenjskem slogu vedno bolj izčrpavajo naravne vire in hkrati ustvarjajo vse več odpadkov.

Želimo pomagati izgraditi družbo, ki bi temeljila na idealnem razmerju virov/recikliranja, pri čemer bi delovali na štirih ključnih področjih: povečana uporaba okolju prijaznih materialov, načrtovanje in uporaba delov z daljšo življenjsko dobo, razvoj učinkovitejših in temeljitejših tehnologij recikliranja ter uporaba večjega števila materialov, predelanih med odstranjevanjem starih vozil, za izdelavo novih.

Z idejami ter inovacijami na tem področju imamo že več kot 40 let izkušenj in smo zavezani k doseganju še boljših rezultatov v prihodnosti.

Odkrijte 5. izziv.

6. izziv

Ustvarjanje družbe prihodnosti v sožitju z naravo

Da bi vzdrževali in izboljšali sobivanje z naravo, moramo ohranjati gozdove in druge bogate ekosisteme.

Po svetu vodimo večje in manjše projekte na vseh ravneh naše organizacije, s katerimi na lastnih lokacijah in zunanje podpiramo cilj "obogatitve življenj v skupnostih", organiziramo pogozdovanje in sajenje dreves, zelene sheme urbanih prostorov in druge okoljske pobude.

Pridobljena spoznanja bomo uporabili pri izvajanju aktivne vloge v izboljševanju okoljskega izobraževanja in ozaveščanja za izgradnjo družbe, kjer ljudje živijo v sožitju z naravo.

Odkrijte 6. izziv.

Več ...

Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ichiban 2019: Najboljši Toyotini trgovci nagrajeni za svojo predanost in zadovoljstvo kupcev Ičiban v japonskem jeziku pomeni številka 1. Nagrade Toyota ichiban pa so ekskluzivno namenjene najboljšim trgovcem, ki jih odlikuje izjemno zadovoljstvo kupcev. Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Mobilnost za vse - za varno vključevanje invalidov v promet Ljubljana, 3. 6. 2019. Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije (URI - Soča) je bogatejši za novo vozilo Toyota Auris, prilagojeno za ljudi z gibalnimi omejitvami. Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.