Pridobivanje energije iz odpadkov

Povečanje potenciala postopka za razrez

Energija iz odpadkov ima lahko pomembno vlogo v mešanici energetskih virov, ki jo potrebujemo za poganjanje sodobnih gospodarstev. Vendar pri Toyoti menimo, da je to zadnja možnost. Prizadevamo si, da se pri poslovanju in izdelkih predela vsak zadnji vir, preden začnemo razmišljati o tej možnosti.

Pomembnost hierarhije ravnanja z odpadki

Zavedamo se vrednosti sistema hierarhije ravnanja z odpadki za razumevanje relativne vrednosti različnih metod, ki jih uporabljamo za doseganje okoljsko odgovornih dejavnosti. Pri tem je preprečevanje – izogibanje uporabe energetskih in naravnih virov – najboljša možnost, ki poteka prek zmanjševanja, ponovne uporabe, recikliranja in pridobivanja energije iz odpadkov do odstranjevanja med odpadke kot najmanj zaželene možnosti.

Če smo uspešni pri zmanjševanju, ponovni uporabi ter recikliranju materialov in virov, se nam ni treba toliko ukvarjati z ostanki, ki ostanejo za pridobivanje energije iz odpadkov ali odstranjevanje med odpadke.

"Kako lahko pričakujete, da boste opravili svojo nalogo, ne da bi si pri tem umazali roke!"

Kiičiro Tojoda, ustanovitelj družbe Toyota Motor Corporation

Pridobivanje energije iz ostankov recikliranega avtomobila je zadnja možnost pred končnimi odpadki.

Pridobivanje energije iz odpadkov pri razrezu izrabljenih vozil

Ko so iz avtomobilov odstranjene vse onesnaževalne snovi in vsi deli, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati, se karoserije zdrobijo in zmeljejo. Kovine in umetne snovi se izločijo iz zdrobljene snovi, pri čemer ostanejo t. i. ostanki avtomobilskih drobilnikov (ASR).

Čeprav so ti sestavljeni iz drobcev stekla, gume, umetnih snovi in umazanije, se jih še vedno da uporabiti. Z uporabo inovativne tehnologije dodatnega drobljenja lahko predelamo celo najdrobnejše kose materiala. Šele po tem temeljitem sortiranju lahko preostali material, ki ga ni mogoče shraniti, uporabimo za pridobivanje energije iz odpadkov ali v skrajnem primeru za sežig.

/
Ostanki avtomobilskih drobilnikov (ASR), ostanki po drobljenju in dodatnem drobljenju.

Obnova energije pri naših dejavnostih

Seveda se med našimi proizvodnimi procesi ustvarijo določeni odvečni in odpadni materiali, zato je pomembno, da je njihova količina čim manjša ter da jih čim več predelamo za recikliranje ali ponovno uporabo.

Pri proizvodnji delov ali vozil pogosto nastaja odvečen ali odpadni material, pri čemer gre lahko za kovine, umetne snovi, barve ali vodo. Poskrbeti moramo, da predelamo čim več, tako da lahko to ponovno uporabimo, recikliramo ali odgovorno odvržemo na odpad brez tveganja kakršne koli škode za okolje.

Kjer je mogoče, si na vsaki stopnji proizvodnih procesov z vso skrbnostjo prizadevamo za predelavo odpadkov ter ponovno uporabo in reciklažo materialov. Poskrbimo, da se na koncu v skrajnem primeru ves odpadni ali odvečni material uporabi za pridobivanje energije iz odpadkov.

Več ...

Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak in TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team sta na sploh prvi izvedbi relija v Čilu dosegla svojo drugo zmago v letošnji sezoni. Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na dramatični dirki 6 ur Spa Francorchampsa osvojila konstruktorski naslov svetovnih prvakov na vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018/19. Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je po letu 2014 že drugič osvojila konstruktorski naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostni seriji FIA WEC. Novi Hilux 2019 Special Edition bo predstavljen na sejmu komercialnih vozil v Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bo predstavljen na sejmu komercialnih vozil v Birminghamu Na prihajajočem sejmu komercialnih vozil v Birminghamu v Veliki Britaniji bo Toyota predstavila novi Hilux 2019 Special Edition.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.