Gospodarna vožnja

Vozite čistejše in varnejše

Vsakdo lahko prispeva k zmanjšanju emisij in varčevanju z gorivom, tako da spremeni svoj slog vožnje. Na voljo je veliko napotkov in nasvetov, tako za voznike hibridov kot avtomobilov na običajni motorni pogon.

Način vožnje šteje

Izdelovanje vse boljših avtomobilov ni edini način, s katerim lahko ohranimo okolje in zaščitimo naravne vire. Prispevamo lahko tudi z načinom vožnje, pri katerem porabimo manj goriva in ustvarimo manj emisij. To imenujemo gospodarna vožnja. Gre za preprost način, ki ponuja doživetje vožnje, ki je uglajena in udobna in vam lahko pogosto prihrani čas. Poleg tega da je okolju prijaznejša, je tudi varnejša za vse udeležence v prometu in lahko prispeva k nižjim stroškom za gorivo in vzdrževanje.

Veliko današnjih avtomobilov, vključno s hibridi, razbremeni voznika, na primer s samodejnim izklopom motorja ob ustavitvi. Hibridi prav tako zajemajo energijo ob zaviranju ali upočasnjevanju in s tem polnijo hibridno baterijo. Pri nehibridnih vozilih lahko izboljšate zmogljivost in dosežete najboljšo učinkovitost s spremljanjem indikatorja prestavljanja na armaturni plošči. Najboljše delovanje vašega vozila pa dosežete z rednim vzdrževanjem pri enemu od naših visoko usposobljenih trgovcev.

Številne prednosti
/
/
/
/
Osem namigov za gospodarno vožnjo za vsa vozila
/
Izogibajte se prevažanju nepotrebnega tovora in uporabljajte strešni kovček, samo ko je to potrebno. Strešni prtljažnik lahko poveča zračni upor in porabo goriva med 5 in 40 %.
/
Z navigacijskim sistemom se lahko izognete nepotrebnim obvozom in drugim morebitnim prometnim zamaškom v mestu. Ker hladen motor porablja veliko goriva, razmislite o drugih načinih prevoza za krajše razdalje.
/
Ne pozabite redno preverjati tlak v pnevmatikah. Z mesečnim preverjanjem in prilagajanjem tlaka v pnevmatikah lahko prihranite do 3 % goriva in podaljšate življenjsko dobo pnevmatik.
/
Vožnja v višji prestavi pomeni manjše število vrtljajev motorja in s tem prihranek na gorivu. Če je avtomobil opremljen z indikatorjem prestavljanja, upoštevajte predloge za prestavljanje navzgor ali navzdol.
/
Vsa električna dodatna oprema (ogrevanje zadnjega in vetrobranskega stekla, meglenke itn.) porablja energijo. Če klimatska naprava deluje, ko to ni potrebno, je vaša poraba goriva večja za 25 %.
/
Z opazovanjem razmer in poteka poti se izognete nepotrebnemu zaviranju. S predvidevanjem in prilagajanjem vožnje glede na promet zmanjšate porabo goriva.
/
Zaprta stekla in uporaba sistema prezračevanja kabine pomenijo do 5 % prihranek na gorivu.
/
Če mirujete več kot minuto, izključite motor. Vklopljen motor pri mirovanju porablja gorivo.
Osem namigov za gospodarno vožnjo s hibridnimi vozili
/
Osvojite način delovanja informacijskega zaslona hibrida za hitro preverjanje količine porabe energije med vožnjo.
/
Stopalko za plin pritiskajte enakomerno, uglajeno in nežno. Tako boste povečali domet v načinu EV.
/
Preklopite na način Eco: ta prilagodi stopalko za plin na uglajeno odzivnost tudi ob sunkovitem pritisku in poskrbi za varčnejše delovanje klimatske naprave.
/
Avtomobil z zgodnjim in nežnim zaviranjem zajema energijo prek regenerativnega zaviranja. Dodatna moč v bateriji pomeni večje število prevoženih kilometrov v načinu EV.
/
Pazljivo spremljajte številčnice in števce na armaturni plošči in s tem stanje hibridnega sistema in se tako prepričajte, da baterija ohranja visoko napetost.
/
Pri ustavljanju ne premikajte prestavne ročice v položaj N (nevtralni položaj), sicer avtomobil ne bo generiral električne energije in baterija se bo praznila.
/
Ohranjanje enakomerne hitrosti na prazni cesti je odličen način za varčevanje z gorivom. Predvidevajte razmere in potek ceste ter uporabite ekološko pot, ki vam jo priporoča navigacijski sistem.
/
Uporabite način vožnje EV, ko je na voljo. Vožnja na izključno električno energijo pomeni vožnjo brez porabe goriva in emisij.

Več ...

Butik Toyota Butik Toyota Ljubitelji Toyote. V Toyoti ljubimo in skrbimo za naše avtomobile - in zdi se, da nismo sami! Veliko vas je, ki ste si želeli več od nas. Toyota Hybrid Service Toyota Hybrid Service Odkar smo pred 20 leti na tržišče poslali prvi konceptni hibridni model, je bilo po celem svetu prodanih 12 milijonov Toyotinih hibridov. Pomoč na cesti Pomoč na cesti Toyota z veseljem, kot del svoje zavezanosti k zadovoljstvu kupcev, ponuja svojim strankam storitev Toyota Eurocare. Toyotina priznana kakovost, združena s strokovnim znanjem in prednostmi, ki jih ponuja Toyota Eurocare, vam bodo med vožnjo zagotovili popolno brezskrbnost. Toyota Garancija Garancija Zavedamo se, da je Toyota nepogrešljiv del vašega življenja, nekaj, na kar se zanašate vsak dan. Za popolno zadovoljstvo smo za vas pripravili program dodatnega jamstva, s katerim bomo z vami ob vsaki morebitni nevšečnosti, ki bi jo lahko imeli z vašim vozilom.