Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

TOYOTA ME.WE

Konceptno vozilo, ki združuje štiri avtomobile v enem

Toyota ME.WE. Ime simbolizira kombinacijo dveh vrlin, ki sta združeni v vozilu. To sta svoboda posameznika (ME iz angl. jaz) in odgovornost do družbe (WE iz angl. mi).

Sodelovanje

Inovativno konceptno vozilo ME.WE, ki ga vidite na sliki, je rezultat partnerstva med podjetjem Toyota European Design & Development (ED2) in uglednim industrijskim oblikovalcem Jean-Marie Massaudom, znanem po številnih vizionarskih projektih na področju oblikovanja in arhitekture.

Z vozilom ME.WE je želel ustvariti realističen avtomobil, t. i. »vozilo proti krizi«, s katerim bi lahko iskal odgovore na vprašanja človeštva, gospodarstva in okoljskih izzivov.

/
Projekt s tremi glavnimi cilji

Med izjemnim sodelovanjem se je porodila vizija projekta, ki je pomenila paradigmatski premik v avtomobilski miselnosti in z uporabo nekonvencionalnih tehnik izdelala konceptno vozilo s tremi glavnimi cilji:

Smiselnost

Strastno, a premišljeno zasnovano vozilo, ki nudi nepozabno izkušnjo za vse čute –– vozilo z bistvenimi lastnostmi, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam uporabnikov z različnim življenjskim slogom ob enaki meri kakovosti in inovativnosti.

Sinteza

Velik odmik od tradicionalnih postopkov v avtomobilski industriji je združevanje oz. opustitev odvečnih funkcij. Cenovno dostopno konceptno vozilo, katerega zasnovo lahko prilagodite lastnim potrebam.

Sodobnost

Uspešno se spopada s trenutnimi izzivi v prizadevanjih za spremembe. Avtomobil, ki ni le privlačen, ampak uporabniku ponuja tudi inteligentne rešitve, prilagojene njegovim potrebam in željam. Avtomobil, ki odraža vrednote napredno mislečih ljudi, in ne njihovega družbenega položaja.

Uskladitev pričakovanj

Rezultat sodelovanja med Massaudom in oblikovalci podjetja ED2 je edinstven avtomobil, ki je povsem zamajal naše dojemanje majhnih in cenovno dostopnih avtomobilov.

Konstrukcijsko osnovo predstavlja cevasto ogrodje iz aluminija, na katero je pritrjena karoserija, ki jo pri konceptu ME.WE sestavljajo zamenljive plošče iz ekspandiranega polipropilena. Ta izjemno prožen in neverjetno lahek material, ki ga je mogoče v celoti reciklirati, je bil uporabljen za dele karoserije, vključno z vrati, blatniki, pokrovom motorja in odbijači.

/
Kar štirje v enem

Posebnost vozila ME.WE je, da se v njem skrivajo štiri povsem različna vozila. Lahke panele je mogoče zamenjati in vozilo z nekaj prijemi postane poltovornjak, kabriolet, terenec ali majhen mestni avtomobil.

Zadnja sedežna klop je nameščena na vodila na dnu vozila in se preprosto poklopi ter pospravi pod sprednji sedež. Tako se poveča prtljažni prostor in ME.WE se spremeni v poltovornjak z dnom iz bambusa, ki ne zagotavlja le lepega videza, ampak tudi preprosto čiščenje.

V toplem poletnem dnevu spustite vsa stekla, vključno z vetrobranskim, in začutite veter v laseh. Ko najdete primeren prostor za piknik, zadnjo sedežno klop povsem odstranite iz avtomobila ter se udobno namestite kar na soncu.

/
Dvo- in štirikolesni pogon

ME.WE je bil zasnovan kot električno vozilo z motorji v vsakem kolesu, podobno kot pri konceptnem vozilu i-ROAD. Odvisno od terena, po katerem vozite, lahko hitro zamenjate vrsto pogona z dvo- na štirikolesnega.

Notranjost vozila ME.WE je oblikovana tako, da v celoti zadovolji potrebe vseh petih potnikov. Akumulatorski bateriji, zaradi katerih se običajno zmanjša notranjost, sta lepo spravljeni pod dnom vozila, za prtljago pa se najde prostor na strehi, kjer jo ščiti pokrivalo iz neoprena, ki se odvije s sprednjega proti zadnjemu delu strehe.

Prilagodite okolico lastnim željam

Kokpit ima preprosto in vozniku prijazno zasnovo. Zaslon nad volanskim obročem prikazuje podatke o hitrosti vožnje, napolnjenosti akumulatorskih baterij ter navigacijske podatke, ki jih prejme od pametnega telefona. S telefonom lahko po lastnih željah nastavljate tudi pogoje okolice, npr. temperaturo v kabini, komunikacijske in razvedrilne funkcije ter aplikacije.

Pri konceptnem vozilu ME.WE ne gre za ponovno odkritje avtomobila, ampak za vozilo, ki je zasnovano za vsakogar. Prepričale vas bodo majhne stvari, kot so hitro parkiranje, prilagodljivost in veliko možnosti za zabavo.

/

Več o tej temi

Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA. Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe KINTO je nova znamka za zagotavljanje mobilnostnih storitev, ki z ustanovitvijo družbe KINTO Europe prehaja iz projektne v poslovno fazo. Gre za skupni projekt Toyota Motor Europe (TME) in Toyota Financial Services (TFS). Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Potencial vodika pri doseganju brezemisijske družbe, ki ga je prepoznala tudi globalna pobuda Sustainable Development Goals (SDG), je zelo hitro spodbudil zanimanje za ta način zagotavljanja energije in to ne le v prometu, temveč tudi v industriji in drugih dejavnostih. Misija zagotavljanja sreče za vse je del transformacijskega programa znamke Toyota Misija zagotavljanja sreče za vse je del transformacijskega programa znamke Toyota Akio Tojoda, predsednik korporacije Toyota, je pred časom napovedal, da bo Toyota svojo družbeno zavezo v prihodnje še razširila.