Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

TOYOTA ME.WE

Konceptno vozilo, ki združuje štiri avtomobile v enem

Toyota ME.WE. Ime simbolizira kombinacijo dveh vrlin, ki sta združeni v vozilu. To sta svoboda posameznika (ME iz angl. jaz) in odgovornost do družbe (WE iz angl. mi).

Sodelovanje

Inovativno konceptno vozilo ME.WE, ki ga vidite na sliki, je rezultat partnerstva med podjetjem Toyota European Design & Development (ED2) in uglednim industrijskim oblikovalcem Jean-Marie Massaudom, znanem po številnih vizionarskih projektih na področju oblikovanja in arhitekture.

Z vozilom ME.WE je želel ustvariti realističen avtomobil, t. i. »vozilo proti krizi«, s katerim bi lahko iskal odgovore na vprašanja človeštva, gospodarstva in okoljskih izzivov.

/
Projekt s tremi glavnimi cilji

Med izjemnim sodelovanjem se je porodila vizija projekta, ki je pomenila paradigmatski premik v avtomobilski miselnosti in z uporabo nekonvencionalnih tehnik izdelala konceptno vozilo s tremi glavnimi cilji:

Smiselnost

Strastno, a premišljeno zasnovano vozilo, ki nudi nepozabno izkušnjo za vse čute –– vozilo z bistvenimi lastnostmi, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam uporabnikov z različnim življenjskim slogom ob enaki meri kakovosti in inovativnosti.

Sinteza

Velik odmik od tradicionalnih postopkov v avtomobilski industriji je združevanje oz. opustitev odvečnih funkcij. Cenovno dostopno konceptno vozilo, katerega zasnovo lahko prilagodite lastnim potrebam.

Sodobnost

Uspešno se spopada s trenutnimi izzivi v prizadevanjih za spremembe. Avtomobil, ki ni le privlačen, ampak uporabniku ponuja tudi inteligentne rešitve, prilagojene njegovim potrebam in željam. Avtomobil, ki odraža vrednote napredno mislečih ljudi, in ne njihovega družbenega položaja.

Uskladitev pričakovanj

Rezultat sodelovanja med Massaudom in oblikovalci podjetja ED2 je edinstven avtomobil, ki je povsem zamajal naše dojemanje majhnih in cenovno dostopnih avtomobilov.

Konstrukcijsko osnovo predstavlja cevasto ogrodje iz aluminija, na katero je pritrjena karoserija, ki jo pri konceptu ME.WE sestavljajo zamenljive plošče iz ekspandiranega polipropilena. Ta izjemno prožen in neverjetno lahek material, ki ga je mogoče v celoti reciklirati, je bil uporabljen za dele karoserije, vključno z vrati, blatniki, pokrovom motorja in odbijači.

/
Kar štirje v enem

Posebnost vozila ME.WE je, da se v njem skrivajo štiri povsem različna vozila. Lahke panele je mogoče zamenjati in vozilo z nekaj prijemi postane poltovornjak, kabriolet, terenec ali majhen mestni avtomobil.

Zadnja sedežna klop je nameščena na vodila na dnu vozila in se preprosto poklopi ter pospravi pod sprednji sedež. Tako se poveča prtljažni prostor in ME.WE se spremeni v poltovornjak z dnom iz bambusa, ki ne zagotavlja le lepega videza, ampak tudi preprosto čiščenje.

V toplem poletnem dnevu spustite vsa stekla, vključno z vetrobranskim, in začutite veter v laseh. Ko najdete primeren prostor za piknik, zadnjo sedežno klop povsem odstranite iz avtomobila ter se udobno namestite kar na soncu.

/
Dvo- in štirikolesni pogon

ME.WE je bil zasnovan kot električno vozilo z motorji v vsakem kolesu, podobno kot pri konceptnem vozilu i-ROAD. Odvisno od terena, po katerem vozite, lahko hitro zamenjate vrsto pogona z dvo- na štirikolesnega.

Notranjost vozila ME.WE je oblikovana tako, da v celoti zadovolji potrebe vseh petih potnikov. Akumulatorski bateriji, zaradi katerih se običajno zmanjša notranjost, sta lepo spravljeni pod dnom vozila, za prtljago pa se najde prostor na strehi, kjer jo ščiti pokrivalo iz neoprena, ki se odvije s sprednjega proti zadnjemu delu strehe.

Prilagodite okolico lastnim željam

Kokpit ima preprosto in vozniku prijazno zasnovo. Zaslon nad volanskim obročem prikazuje podatke o hitrosti vožnje, napolnjenosti akumulatorskih baterij ter navigacijske podatke, ki jih prejme od pametnega telefona. S telefonom lahko po lastnih željah nastavljate tudi pogoje okolice, npr. temperaturo v kabini, komunikacijske in razvedrilne funkcije ter aplikacije.

Pri konceptnem vozilu ME.WE ne gre za ponovno odkritje avtomobila, ampak za vozilo, ki je zasnovano za vsakogar. Prepričale vas bodo majhne stvari, kot so hitro parkiranje, prilagodljivost in veliko možnosti za zabavo.

/

Več o tej temi

NOVI HILUX – zmogljivejši motor in atraktiven videz NOVI HILUX – zmogljivejši motor in atraktiven videz Novi Hilux združuje oblikovno prenovljeni sprednji del avtomobila in zmogljivi 2,8-litrski pogonski sklop, ki izboljšuje terenske in cestne zmogljivosti avtomobila. Skupaj s partnerji za poostrenje zakonodaje in nadzora na področju vožnje pod vplivom alkohola Skupaj s partnerji za poostrenje zakonodaje in nadzora na področju vožnje pod vplivom alkohola Torkov posvet v okviru projekta Heroji furajo v pižamah je že deseti po vrsti, ki je z namenom zmanjšanja voženj pod vplivom alkohola ter škodljive rabe alkohola med mladimi združil predstavnike lokalne skupnosti z mladimi in nacionalnimi strokovnjaki. Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria, se je srečal s Thomasom Bachom, predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria, se je srečal s Thomasom Bachom, predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, se je v sklopu svojega obiska Slovenije, kjer je spoznal nekaj vodilnih slovenskih politikov, predvsem pa večino najvplivnejših športnih funkcionarjev in športnikov, ki bodo naslednje poletje nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu, srečal tudi s Kensuke Tsuchiya, predsednikom družbe Toyota Adria. Ekipa Toyota Gazoo Racing napada tretjo zaporedno zmago na legendarni dirki 24 ur Le Mansa Ekipa Toyota Gazoo Racing napada tretjo zaporedno zmago na legendarni dirki 24 ur Le Mansa Ekipa TOYOTA GAZOO Racing bo na 88. izvedbi legendarne dirke 24 ur Le Mansa, ki tradicionalno poteka na dirkališču Circuit de la Sarthe, napadala tretjo zaporedno zmago.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.