7 vidikov načrtovanja nepozabne poletne vožnje

Občutek pred začetkom poletne dogodivščine je enkraten. Pričakovanje narašča ob načrtovanju in zabava se začne, ko obrnemo ključ. Da bi bilo vsako vaše potovanje nepozabno, smo poiskali sedem vidikov, po katerih lahko načrtujete popolno poletno vožnjo.

Določite kapitana vozila

/

Majhne podrobnosti so zelo pomembne

/

Nekdo mora preveriti, da ste natovorili vse nujne potrebščine in okrepčila, da so se vkrcali domači ljubljenčki (če jih boste vzeli s seboj) ter da je nastavljeno snemanje TV-oddaj, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Treba je odvreči ponos in izbrati vodjo potovanja, da se zagotovi srečno in brezskrbno doživetje za vse potnike.

Predhodno načrtovanje poti je bistvenega pomena. Zapišite si pomembne izhode in ceste na poti ter med potovanjem označujte mejnike. Na zemljevidu označite kraje, kjer se boste ustavili na poti. Veliko zabavneje je, da se odpočijete na zanimivih krajih, na primer razglediščih, kmečkih tržnicah in v zgodovinskih mestih, kot na brezimnih bencinskih črpalkah.

Prijetna glasba za vse okuse

/

Naj bo vaše potovanje nepozabno. K veselemu vzdušju veliko prispeva seznam skladb, ki vsebuje splošno priljubljene poletne uspešnice.  Če se vozite sami, si vzbudite lepe spomine tako, da znova poslušate stare sezname predvajanja ter uživate v glasnem (in neuglašenem) petju po mili volji.

Priročen seznam opravil

/

Čist avtomobil odraža zdrav duh

/

Ni lepšega kot označiti opravljene naloge in se odpeljati brez občutka, da smo nekaj pozabili. Zdaj vas ne bo skrbelo, ali ste zaklenili zadnja vrata, spakirali najljubše kratke hlače ali povedali sosedom, da greste na dopust. Namesto tega boste uživali v poletni vožnji vse od odhoda.

Pametno je, da načrtujete postanke med potovanjem in tako zadovoljite prehranjevalne potrebe vseh potnikov.  S seboj vzemite veliko plastičnih vrečk (med družinami so priljubljene tudi prazne škatle kosmičev) za sprotno pospravljanje ostankov pripravljenih obrokov in hitre hrane ter robčke za roke in osvežilec zraka, ki prikrije omamni vonj hitre hrane, ki bi sicer vztrajal celo pot.

Polnjenje v izogib praznim baterijam

/

Enakomerna vožnja za miren trebušček

/

Sodobno življenje zahteva energijo, od sopotnikovega telefona do tabličnega računalnika za otroke in nepogrešljivega prenosnega satelitskega navigacijskega sistema. Zato je treba naprave predhodno napolniti, zbrati potrebne polnilnike in imeti s seboj zunanjo baterijo za več naprav, da se izognemo neželenemu občutku nebogljenosti. Uporaben nasvet: če polnite mobilni telefon v letalskem načinu, se napolni hitreje.

V vsaki družini se najde član, ki mu je med vožnjo tako slabo, da v trenutku pozeleni, vendar lahko s pravilnim pristopom zagotovimo občutno manj stresno potovanje. Poskrbite, da se pred odhodom naje (seveda ne preveč), vozite čim bolj enakomerno, se izogibajte nenadnemu pospeševanju in preprečite, da bi preveč časa zrl v male zaslone prenosnih naprav. Če pride do najhujšega, si oglejte naše nasvete za čisto potniško kabino pod točko 5, »Čist avtomobil odraža zdrav duh«.

Ko ste označili postavke na seznamih, natovorili prtljago in pobrali vse potnike, vas bo v nekaj urah čakal zaključek potovanja in ugotovili boste, da se je splačalo načrtovati. Zaenkrat pa se zabavajte in se prepustite užitku na nepozabni poletni vožnji.

Življenje z vašim vozilom Toyota

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.