Toyota Mirai za papeža Frančiška

Papež Frančišek je v zadnjem času v dar dobil kar nekaj dragih avtomobilov. Večino od njih so prodali na dražbah, izkupiček pa podarili v dobrodelne namene. A posebej zanj prirejeno različico modela Mirai, ki ga poganjajo gorivne celice, čaka drugačna usoda.

Toyota je za papeža Frančiška namreč izdelala novi “papa mobil”. Gre za model Mirai prve generacije, ki so ga predelali, tako da ima na zadnjem koncu avtomobila poseben oder s sedežem, s katerega papež lahko pozdravlja množico. V dolžino meri 5,1 metra, poseben oder za papeža skupno višino poveča za 1,2 metra na 2,7 metra. Vozilo ima skoraj 550 kilometrov dosega, do 100 km/h pospeši v 9,6 sekunde, njegove edine emisije pa so le kapljice vode. V primerjavi s prejšnjimi “papa mobili” predelani Mirai ne bo imel klasične 360-stopinjske zaščite iz neprebojnega pleksistekla.

Papež Frančišek, ki je znan po svoji dobrodelnosti in tudi hudomušnem smislu za humor, je to lastnost komentiral takole: »Pri mojih letih se kakšna večja škoda tako ali tako ne more zgoditi!«

/

Več o tej temi

Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria. Na direktorsko prakso s Toyoto Prius Na direktorsko prakso s Toyoto Prius Vodilna agencija za iskanje in selekcijo kadra na slovenskem trgu Adecco Slovenija vsako leto organizira študentsko prakso CEO za en mesec. Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria. ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK Toyota Slovenija je sklenila sodelovanje z Zavodom za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki, v sklopu katerega želijo pomagati pri zagotavljanju mobilnosti starostnikov. Za začetek plemenite pobude so gospo Marijo Žgavec iz Idirje peljali na izlet na Bled, nato pa še na obisk k vnukinji.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.