Toyota Motor Europe je svojo tehnologijo gorivnih celic vgradila v vodikov generator geh2, ki ga proizvajajo pri Energy Observer Developments

• Toyota Motor Europe (TME) je svoj modul gorivnih celic vključila v novi generator GEH2, ki ga proizvajajo pri Energy Observer Developments (EODev).
• Projekt je del celostne strategije TME, s katero želi promovirati čisto vodikovo tehnologijo.
• Sistem gorivnih celic korporacije Toyota ponuja široko stopnjo fleksibilnosti in je uporaben na številnih področjih.

Pred kratkim je EODev prvič prikazal svoj vodikov generator GEH2, ki ga poganja tehnologija gorivnih celic korporacije Toyota. Generator GEH2 generira moč 100KVA in je uporaben na različnih dogodkih, odročnih področjih in v izjemnih situacijah (npr. v primeru naravnih nesreč). Poleg tega je primeren tudi za uporabo v občutljivih okoljih, saj ne povzroča nobenega hrupa in ne proizvaja škodljivih emisij.

/

Novi skupni projekt družb TME in EODev pomeni uspešno nadaljevanje lanske integracije modula gorivnih celic korporacije Toyota v plovilo Energy Observer. EODev je že takrat načrtoval, da bo znanje in izkušnje, pridobljene pri projektu plovila Energy Observer, prenesel tudi na druga področja. Obe družbi si izdatno prizadevata za širjenje širšega osveščanja javnosti o uporabnosti tehnologij gorivnih celic in prednostih prehoda v tako imenovano vodikovo družbo.

Modul gorivnih celic, ki je vgrajen v generator GEH2, je bil razvit na osnovi obstoječih vodikovih tehnologij, ki že poganjajo osebni avtomobil Toyota Mirai. Skupna teža kompaktnega modula znaša 290 kg.

“Na sodelovanje z EODev smo izjemno ponosni. Naš skupni projekt je dokaz, da smo že danes sposobni razvijati izdelke, ki pospešujejo dekarbonizacijo dobave energije. Uspešna integracija tehnologije gorivnih celic je dokaz, da ustvarjanje vodikove družbe temelji na partnerstvih družb, ki jih družijo podobni cilji in vizije. Še vedno iščemo nove priložnosti za sodelovanje, saj so naše tehnologije dovolj fleksibilne za širšo uporabo," pravi Thiebault Paquet, direktor oddelka za razvoj tehnologij gorivnih celic pri Toyota Motor Europe.

/

Toyota za tovrstne projekte ponuja tudi vso potrebno tehnično pomoč in znanje. Oddelek za razvoj tehnologij gorivnih celic pri TME deluje tudi nekakšen posrednik, ki zagotavlja optimalno uporabo in integracijo modula gorivnih celic. Toyota je v zadnjem času svojo tehnologijo gorivnih celic že uspešno vgradila v avtomobile, avtobuse, tovornjake in plovila.

Več o tej temi

Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria. Na direktorsko prakso s Toyoto Prius Na direktorsko prakso s Toyoto Prius Vodilna agencija za iskanje in selekcijo kadra na slovenskem trgu Adecco Slovenija vsako leto organizira študentsko prakso CEO za en mesec. Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria. ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK Toyota Slovenija je sklenila sodelovanje z Zavodom za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki, v sklopu katerega želijo pomagati pri zagotavljanju mobilnosti starostnikov. Za začetek plemenite pobude so gospo Marijo Žgavec iz Idirje peljali na izlet na Bled, nato pa še na obisk k vnukinji.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.