Globalna prodaja originalnega športnega terenca Toyota RAV4 je dosegla 10 milijonov.

  • Prodaja originalnega športnega terenca RAV4 je dosegla 10 milijonov, kar je izjemen mejnik za korporacijo Toyota.
  • Mejnik je bil dosežen po 26 letih proizvodnje, v katerih je bilo zasnovanih 5 generacij.
  • RAV4 velja za utemeljitelja razreda kompaktnih športnih terencev in v globalnem pogledu ostaja na vrhu najbolj prodajanih modelov svojega razreda.
  • Toyota se že pripravlja na novo poglavje v zgodovini modela RAV4, saj bo v drugi polovici leta 2020 predstavljena priključno-hibridna razilčica RAV4 Plug-in Hybrid.

RAV4 se pridružuje legendarnim modelom znamke Toyota, katerih prodaja je dosegla osem-mestno številko. 10-milijonti RAV4 je s produkcijskega traku zapeljal konec februarja. Model RAV4 izdelujejo od leta 1994, v tem času pa je nastalo pet generacij.

RAV4 je eden izmed globalnih modelov znamke Toyota in že od svoje predstavitve leta 1994 izjemno uspešen. Gre za avtomobil, ki je utemeljil razred kompaktnih, agilnih, rekreacijskih športnih terencev. Že od samega začetka na različnih področjih postavlja nove standarde in dosega odlične prodajne rezultate.

Ime RAV4 je kratica, ki označuje "Recreational Activity Vehicle with 4-Wheel Drive", kar bi v slovenščini pomenilo rekreativno aktivno vozilo s štirikolesnim pogonom.

V letu 2019 je bil RAV4 najbolje prodajani športni terenec na svetu, poleg tega zasedel odlično četrto mesto med vsemi osebnimi vozili. V Severni Ameriki, ki je za ta model daleč največji trg, je bilo v letu 2019 prodanih 535.000 primerkov, v Evropi jih je bilo prodanih 133.000, na Kitajskem pa 127.000.

Od predstavitve leta 1994 je bilo na evropskem trgu prodanih več kot 2 milijona primerkov. Odlično pa je sprejeta tudi peta generacija, katere lanska prodaja je dosegla številko 133.000 primerkov, kar je nov letni rekord.

Evolucija modela RAV4 se nadaljuje tudi v letu 2020, ko bo v drugi polovici leta predstavljena priključnohibridna različica RAV4 Plug-in Hybrid, s katero bodo vozniki dobili možnost povsem električne brezemisijske vožnje.

Več o tej temi

Povsem novi model Toyota RAV4. Povsem novi model Toyota RAV4. Vožnja v mestu ali po zahtevnih terenih – povsem novi RAV4 ponuja močan, a eleganten videz s prostorno in udobno kabino. Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 V času tektonskih premikov avtomobilsk industrije je Toyota že začela transformacijo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v globalnega dobavitelja enakopravnih mobilnostnih rešitev, ki temeljijo na načelu boljše mobilnosti za vse. Avtomobilski salon v Frankfurtu Avtomobilski salon v Frankfurtu Frankfurt velja za enega najbolj prestižnih avtomobilskih salonov na svetu, zato je pravi kraj za predstavitev vznemirljivih novosti. Za leto 2015 je Toyota pripravila številne, ki vas bodo privabile in navdušile. Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota na mednarodnem avtosalonu v New Yorku predstavlja novi hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.