Evropski parlament je preizkušal Toyoto Mirai

• Toyota Mirai, ki jo poganjajo gorivne celice, se je za dva tedna pridružila floti Evropskega parlamenta.
• Testne vožnje so potekale na širšem področju Bruslja in na razdalji Bruselj - Strassbourg.
• Na ta način želijo promovirati vodikove tehnologije na evropskih trgih.

V sklopu promocijskih aktivnosti o prednostih vodikovih tehnologij je korporacija Toyota v času med 2. in 16. marcem 2020 Evropskemu parlamentu dala na uporabo svoj model Mirai, ki ga poganjajo gorivne celice. Člani Evropskega parlamenta so tako imeli možnost prevoza z Miraijem po širšem področju Bruslja. Poleg tega pa so ga lahko preizkušali tudi na razdalji med Brusljem in Strassbourgom. S tovrstnim preizkusom tudi pri Evropskem parlamentu želijo spodbuditi uporabo brezemisijskih vozil in vzpostavitev polnilne infrastrukture.

V zadnjem času se je zanimanje za pogon na gorivne celice močno povečal, saj je prišlo do splošnega spoznanja, da ima množična elektrifikacija pri zmanjševanju emisij CO2 svoje omejitve.
Vozila na gorivne celice so izjemno uporabna na daljših razdaljah, kakršne pogosto opravljajo tudi člani Evropskega parlamenta. Najboljša novica pa je, da so kapljice vode edini izpuh tovrstnih vozil.
Testnega Miraija so polnili na posebni polnilni postaji, ki jo je Toyota postavila v sklopu svojega tehničnega centra v Zaventemu, nedaleč od bruseljskega letališča. Na poti v Strassbourg pa so uporabljali omrežje nemških polnilnih postaj H2Mobility.

"Želimo si, da bi vodikove tehnologije spoznalo čim več ljudi. Prav zato smo izjemno ponosni, da je bil Mirali dva tedna sestavni član flote Evropskega parlamenta," je povedal Didier Stevens, ki je pri Toyota Motor Europe zadolžen za stike z vladnimi organizacijami.

Več o tej temi

Toyota na ženevskem avtosalonu 2020 Toyota na ženevskem avtosalonu 2020 Toyota bo na ženevskem salonu 2020 predstavila novi kompaktni športni terenec, pri snovanju katerega so združili svoje bogate izkušnje iz sveta malih mestnih avtomobilov in izjemno izročilo iz sveta športnih terencev. Toyota Motor Europe je v letu 2019 pri vseh svojih dejavnostih uporabljala 100-odstotno obnovljivo električno energijo Toyota Motor Europe je v letu 2019 pri vseh svojih dejavnostih uporabljala 100-odstotno obnovljivo električno energijo Toyota Motor Europe (TME) je objavila, da je v letu 2019 dosegla 100-odstotno stopnjo uporabe obnovljive električne energije pri svojih aktivnostih na evropskem trgu. Toyota Startup Awards išče inovativno rešitev za napredek k Mobilnosti za vse Toyota Startup Awards išče inovativno rešitev za napredek k Mobilnosti za vse Toyota Motor Europe je v sodelovanju z Business School ISDI in njenim pospeševalnikom ISDI (Accelerator ISDI) oblikovala natečaj za inovativna mlada zagonska podjetja, ki razvijajo rešitve ali storitve za doprinos k boljši mobilnosti za vse ljudi. Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki spodbuja vključevanje v družbo otrok in odraslih z različnimi oblikami intelektualnih omejitev.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.