Evropski parlament je preizkušal Toyoto Mirai

• Toyota Mirai, ki jo poganjajo gorivne celice, se je za dva tedna pridružila floti Evropskega parlamenta.
• Testne vožnje so potekale na širšem področju Bruslja in na razdalji Bruselj - Strassbourg.
• Na ta način želijo promovirati vodikove tehnologije na evropskih trgih.

V sklopu promocijskih aktivnosti o prednostih vodikovih tehnologij je korporacija Toyota v času med 2. in 16. marcem 2020 Evropskemu parlamentu dala na uporabo svoj model Mirai, ki ga poganjajo gorivne celice. Člani Evropskega parlamenta so tako imeli možnost prevoza z Miraijem po širšem področju Bruslja. Poleg tega pa so ga lahko preizkušali tudi na razdalji med Brusljem in Strassbourgom. S tovrstnim preizkusom tudi pri Evropskem parlamentu želijo spodbuditi uporabo brezemisijskih vozil in vzpostavitev polnilne infrastrukture.

V zadnjem času se je zanimanje za pogon na gorivne celice močno povečal, saj je prišlo do splošnega spoznanja, da ima množična elektrifikacija pri zmanjševanju emisij CO2 svoje omejitve.
Vozila na gorivne celice so izjemno uporabna na daljših razdaljah, kakršne pogosto opravljajo tudi člani Evropskega parlamenta. Najboljša novica pa je, da so kapljice vode edini izpuh tovrstnih vozil.
Testnega Miraija so polnili na posebni polnilni postaji, ki jo je Toyota postavila v sklopu svojega tehničnega centra v Zaventemu, nedaleč od bruseljskega letališča. Na poti v Strassbourg pa so uporabljali omrežje nemških polnilnih postaj H2Mobility.

"Želimo si, da bi vodikove tehnologije spoznalo čim več ljudi. Prav zato smo izjemno ponosni, da je bil Mirali dva tedna sestavni član flote Evropskega parlamenta," je povedal Didier Stevens, ki je pri Toyota Motor Europe zadolžen za stike z vladnimi organizacijami.

Več o tej temi

Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria. ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK Toyota Slovenija je sklenila sodelovanje z Zavodom za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki, v sklopu katerega želijo pomagati pri zagotavljanju mobilnosti starostnikov. Za začetek plemenite pobude so gospo Marijo Žgavec iz Idirje peljali na izlet na Bled, nato pa še na obisk k vnukinji. Odgovorno v poletje. Odgovorno v poletje. Ne pozabimo na varnost tudi na drugih nevarnih področjih! Skrb za vaše vozilo Skrb za vaše vozilo V času, v katerem se nahajamo – poletje, čas počitnic in dopustov, kot tudi obdobje korone - svojega avtomobila znamke Toyota morda ne vozite tako pogosto kot sicer. Zato smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov, kako skrbeti za avtomobil, ko je nekoliko manj v uporabi. Na ta način boste poskrbeli, da bo v najboljši možni kondiciji, ko ga boste spet začeli vsakodnevno uporabljati.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.