Ichiban 2020: nagrade za najboljše trgovce znamke Toyota

• Nagrade je dobilo 45 trgovcev z različnih koncev Evrope.
• V Sloveniji nagrada v roke Avtohiši Furman s Ptuja.
• Podelitev je zaradi pandemije COVID-19 prvič potekala v digitalno-spletni obliki.

Beseda "ičiban" v japonskem jeziku pomeni številka ena. Nagrade Toyota Ichiban so namenjene trgovcem avtomobilov znamke Toyota, ki s svojimi odličnimi storitvami in uslugami navdušujejo kupce.

Izmed slovenskih trgovcev je bila z nagrado Ichiban že drugo leto zapored nagrajena Avtohiša Furman s Ptuja. Njihovo delovanje uteleša filozofijo Akia Tojode, predsednika korporacije Toyota, ki pravi, da ni nujno biti najboljši na svetu, temveč najboljši v mestu, v katerem deluješ. Avtohiša Furman je dokaz, kako se posel uspešno vodi v povezavi z lokalnimi navadami, željami in potrebami.

Za nagrade se poteguje več kot 2500 trgovcev iz vse Evrope, vsako leto pa je razglašenih le 45 zmagovalcev. Ti so v svojem lokalnem okolju ambasadorji znamke Toyota in glasniki njenih vrednot. Zaradi pandemije COVID-19 je bila tokrat na sedežu Toyota Motor Europe v Bruslju organizirana virtualna slovesnost, ki so jo v digitalni obliki prenašali po vsej Evropi.

“Čeprav smo se srečali zgolj virtualno, naš namen ostaja enak. Zbrali smo se zato, ker smo prepoznali vaše izjemne dosežke," je nagrajence nagovoril Matt Harrison, podpredsednik Toyota Motor Europe.

Njegov kolega Didier Gambart, ki je pri TME zadolžen za prodajo, marketing in zadovoljstvo kupcev je izpostavil naslednje: "Prepričani smo, da gradimo vseživljenjske vrednote, ki so ustvarjene za ljudi. Človeški dejavnik je za nas vedno na prvem mestu. Prav zato je zelo pomemben način, kako se naši trgovci srečujejo, soočajo in komunicirajo s svojimi strankami. Le če so predani svojemu delu, lahko svojim strankam zagotavljajo nepozabno izkušnjo."

Med slovesnostjo so si nagrajeni trgovci lahko ekskluzivno ogledali aktivnosti razvojnega oddelka znamke Toyota, predstavljeni pa so jim bili tudi tehnološki trendi, ki se napovedujejo v prihodnosti. “V našem razvojnem oddelku si ves čas prizadevamo za snovanje odličnih izdelkov. A na koncu pridejo na vrsto naši trgovci, ki znajo s svojim znanjem in prijaznostjo navdušiti in prepričati kupce," je povedal podpredsednik razvojnega oddleka Gerald Killman.

Ob zaključku slovesnosti je vse nagrajene trgovce pozdravil predsednik TME Dr. Johan van Zyl. Zahvalil se jim je za njihov izjemen prispevek in za širjenje glasu o vseh prednostih avtomobilov in storitev znamke Toyota.

Več o tej temi

 Simbolika zaščitnega znaka Toyota Simbolika zaščitnega znaka Toyota Logotip je obraz avtomobila. Je avtogram, podpis, po katerem ga vsi spoznajo. Nameščen je na tistih delih, na katerih diskretno pripoveduje zgodbo o blagovni znamki, hkrati pa ne moti linij avtomobila, ki so si jih zamislili oblikovalci. Pravila nagradne igre Toyota za avtomobilske navdušence Pravila nagradne igre Toyota za avtomobilske navdušence Nagradna igra ne deluje v povezavi s Facebookom in ni v nobenem primeru sponzorirana, podprta ali organizirana s strani Facebooka. Prodajni rezultati Toyota Motor Europe v prvih devetih mesecih leta 2020 Prodajni rezultati Toyota Motor Europe v prvih devetih mesecih leta 2020 Toyota Motor Europe je v mesecih med januarjem in septembrom 2020 prodala 715.081 vozil. Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Po raziskavi britanskega združenja 'Which?' je Toyota najbolj zanesljiva množična avtomobilska znamka.