Toyota na ženevskem avtosalonu 2020

Toyota bo na ženevskem salonu 2020 predstavila novi kompaktni športni terenec, pri snovanju katerega so združili svoje bogate izkušnje iz sveta malih mestnih avtomobilov in izjemno izročilo iz sveta športnih terencev.

• Svetovna premiera Toyotinega novega športnega terenca v segmentu B.
• Evropske predstavitve novih modelov Yaris, RAV4 Plug-in Hybrid in Mirai.
• Evropska premiera modelov GR Yaris in GR Supra 2.0.

Novi športni terenec segmenta B ima višjo oddaljenost od tal, pametni štirikolesni pogon in najnovejšo hibridno tehnologijo.

Novi športni terenec znamke Toyota bo predstavljen na novinarski konferenci, in sicer na Toyotinem razstavnem prostoru v dvorani številka 4 na ženevskem sejmišču Palexpo 3. marca 2020 ob 11.15.

Poleg tega bosta prvič v Evropi predstavljena tudi novi Yaris in novi RAV4 Plug-in Hybrid, ki je sploh prvi priključni terenec znamke Toyota.

V sklopu Toyotine vizije vodikove prihodnosti bo prvič na evropskem trgu predstavljena tudi druga generacija modela Mirai.

Dirkaški oddelek Gazoo Racing bo na ogled postavil nova modela GR Yaris in GR Supra 2.0. Predstavljena pa bosta tudi 2020 WRC Yaris in Hilux, ki ga je na reliju Dakar 2020 vozil Fernando Alonso.

Več o tej temi

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor video igrice eSports WRC. Gre za dogovor med Toyota Motor Europe, izdajateljem video igric NACON in KT Racing. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak in Martin Järveoja, voznik in sovoznik ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, sta z drugim mestom na reliju v Španiji osvojila zgodovinski naslov svetovnih prvakov v vozniški klasifikaciji serije FIA World Rally Championship. Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem  Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je dosegel prvo zmago na reli seriji FIA WRC 2019. Ott Tänak je namreč s svojo Toyoto Yaris WRC suvereno zmagal na reliju na Švedskem. Pred dvema letoma je Toyota prav na tem reliju dosegla svojo prvo zmago po vrnitvi v serijo FIA WRC. Tänak pa je slavil tudi v zadnji etapi relija in si tako prislužil maksimalno število točk. Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Z Andrejem Jerebom se ob tem pogovoru seveda nisva srečala prvič. Na različnih prireditvah je bil on običajno za volanom kakšnega hitrega avtomobila, jaz pa na sovoznikovem sedežu, s širokim nasmehom.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.