Toyota na ženevskem avtosalonu 2020

Toyota bo na ženevskem salonu 2020 predstavila novi kompaktni športni terenec, pri snovanju katerega so združili svoje bogate izkušnje iz sveta malih mestnih avtomobilov in izjemno izročilo iz sveta športnih terencev.

• Svetovna premiera Toyotinega novega športnega terenca v segmentu B.
• Evropske predstavitve novih modelov Yaris, RAV4 Plug-in Hybrid in Mirai.
• Evropska premiera modelov GR Yaris in GR Supra 2.0.

Novi športni terenec segmenta B ima višjo oddaljenost od tal, pametni štirikolesni pogon in najnovejšo hibridno tehnologijo.

Novi športni terenec znamke Toyota bo predstavljen na novinarski konferenci, in sicer na Toyotinem razstavnem prostoru v dvorani številka 4 na ženevskem sejmišču Palexpo 3. marca 2020 ob 11.15.

Poleg tega bosta prvič v Evropi predstavljena tudi novi Yaris in novi RAV4 Plug-in Hybrid, ki je sploh prvi priključni terenec znamke Toyota.

V sklopu Toyotine vizije vodikove prihodnosti bo prvič na evropskem trgu predstavljena tudi druga generacija modela Mirai.

Dirkaški oddelek Gazoo Racing bo na ogled postavil nova modela GR Yaris in GR Supra 2.0. Predstavljena pa bosta tudi 2020 WRC Yaris in Hilux, ki ga je na reliju Dakar 2020 vozil Fernando Alonso.

Več o tej temi

Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vsebuje vse sestavine razburljive akcije. Glavna atrakcija so zagotovo motorji s 1000 konjskimi močmi, ki dosežejo hitrosti do 330 km/h. Za ekipo TOYOTA GAZOO Racing so te dirke tudi priložnopst za razvoj novih generacij hibridnih pogonskih sklopov. Prenos dirke Le Mans 24h Prenos dirke Le Mans 24h Dirka Le Mans 24h bo predvajana v živo, tako da bodo kamere postavljene na dve Toyote TS050 hibrid. Začetek dirke, ki traja cel dan bo 16.06 ob 15.00. Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing so potrdili, da se njihovi ekipi v vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018-19 pridružuje legendarni španski dirkač Fernando Alonso.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.