Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC

• Partnerstvo vključuje promocijo video igrice WRC 8 in prihajajočih video igric WRC.
• Zmagovalec eSports WRC bo za nagrado prejel avtomobil Toyota GR Yaris. (1)
• Toyota GR Yaris je čistokrvni športni avtomobil, ki je nastal na osnovi bogatih izkušenj z reli serije WRC, kjer je osvojil naslov svetovnega prvaka.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor video igrice eSports WRC. Gre za dogovor med Toyota Motor Europe, izdajateljem video igric NACON in KT Racing. Partnerstvo med TOYOTA GAZOO Racing in NACON bo temeljilo na promociji trenutne različice video igrice WRC 8 in prihajajoče nove različice WRC 9, ki bo uradno izdana 03. septembra 2020.

/

Skupni zmagovalec eSport WRC bo za nagrado prejel novo Toyoto GR Yaris(1). To je čistokrvni športni avtomobil, ki je nastal na osnovi bogatih izkušenj korporacije Toyota v reli seriji WRC in v svoji serijski različici ponuja tehnologijo, ki je ekipi TOYOTA GAZOO Racing pomagala do osvojitve naslova svetovnega prvaka. GR Yaris je odličen primerek pristopa snovanja vedno boljših avtomobilov, saj Toyota izkušnje iz sveta motošporta uspešno prenaša v svet serijskih avtomobilov, ki vozijo po običajnih cestah.

GR Yaris je rezultat partnerstva med ekipo TOYOTA GAZOO Racing in Tommijem Mäkinenom. Poganja ga 3-valjnik, ki zmore 261 konjskih moči, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 5,5 sekunde. Med drugim ga odlikujeta lahka konstrukcija, ki ponuja dinamično ravnovesje, in pametni štiri-kolesni pogon GR-FOUR.

Trenutno je na sporedu peta sezona serije eSports WRC, ki navdušuje privržence video igric na vseh koncih sveta. Oktobra bo na sporedu veliki finale, na katerem bo okronan zmagovalec, ki bo nagrajen s povsem novim avtomobilom Toyota GR Yaris.

"Zelo smo ponosni na partnerstvo z eSports WRC, ki našim navijačem z vsega sveta prinaša vznemirjenje reli serije WRC. E-šport je za nas izjemnega pomena pri še večji popularizaciji različnih zvrsti motošporta. S povečevanjem zanimanja za e-športne serije se povečuje tudi zanimanje za naše udejstvovanje v motošportu, kjer smo v zadnjem času zabeležili številne uspehe. Zato se veselimo sodelovanja z našimi partnerji, saj se bomo z njihovo pomočjo še bolj povezali z našimi navijači," je povedal Andrea Carlucci, direktor marketinga pri Toyota Motor Europe.

(1) Pravila in pogoji so na voljo na povezavi: https://www.wrc.com/en/more/gaming/rules/

/
NACON

Družbo NACON je leta 2019 ustanovila skupina BIGBEN. Z njo želijo optimizirati svoje znanje in ustvariti nove sinergije na trgu video igric. Združujejo 8 razvojnih studijev, izdajajo video igrice in skrbijo za distribucijo premijskih video igric. Njihovi izdelki temeljijo na 20-letnih izkušnjah najboljših igralcev na svetu.
corporate.nacongaming.com

Kylotonn

Kylotonn je eden izmed najpomembnejših francoskih studijev, ki ustvarja video igrice. Specializirani so za video igrice iz sveta motošporta in so uradni razvojnik serije igric WRC FIA World Rally Championship series in Isle of Man Tourist Trophy. Zaposlujejo več kot 110 zaposlenih in so člani francoske federacije razvijalcev video igric (Syndicat National du Jeu Vidéo).
www.kylotonn.com

WRC Promoter GmbH

WRC Promoter GmbH je zadolžen za vse komercialne aktivnosti reli serije FIA World Rally Championship, ki vključujejo tudi televizijske pravice ter globalne medijske in marketinške aktivnosti.
World Rally Championship je najvišja serija reli tekmovanj pod okriljem mednarodne avtomobilistične organizacije FIA. Serija ponuja izjemno raznolika tekmovanja, ki se odvijajo na zasneženih cestah Skandinavije, v vročici mehiških prostranstev in na legendarnih prizoriščih, kot je na primer Rally Monte Carlo. Serija je bila ustanovljena leta 1973. Dirkači pa se za naslov svetovnega prvaka vsako leto merijo na trinajstih dirkah, ki potekajo v petnajstih državah na šestih celinah.
www.wrc.com

TOYOTA GAZOO Racing

TOYOTA GAZOO Racing uteleša zavezo korporacije Toyota k snovanju vedno boljših avtomobilov. Dirkalniki TOYOTA GAZOO Racing so izpostavljeni najhujšim izzivom in vedno znova premikajo meje mogočega. Tekmujejo na različnih podlagah od asfalta in makadama do blata, peska in snega. S pomočjo svojih inženirjev pa tudi običajnim voznikom omogočajo dostop do vseh oblik vozniškega užitka.
www.toyotagazooracing.com

/

Več o tej temi

Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem  Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je dosegel prvo zmago na reli seriji FIA WRC 2019. Ott Tänak je namreč s svojo Toyoto Yaris WRC suvereno zmagal na reliju na Švedskem. Pred dvema letoma je Toyota prav na tem reliju dosegla svojo prvo zmago po vrnitvi v serijo FIA WRC. Tänak pa je slavil tudi v zadnji etapi relija in si tako prislužil maksimalno število točk. Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Z Andrejem Jerebom se ob tem pogovoru seveda nisva srečala prvič. Na različnih prireditvah je bil on običajno za volanom kakšnega hitrega avtomobila, jaz pa na sovoznikovem sedežu, s širokim nasmehom. Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vsebuje vse sestavine razburljive akcije. Glavna atrakcija so zagotovo motorji s 1000 konjskimi močmi, ki dosežejo hitrosti do 330 km/h. Za ekipo TOYOTA GAZOO Racing so te dirke tudi priložnopst za razvoj novih generacij hibridnih pogonskih sklopov.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.