COROLLA V ŠPORTNO-TERENSKI IZVEDBI

Toyota je na tajskem trgu predstavila novega kompaktnega športnega terenca COROLLA CROSS.

Družini Corolla se je prvič pridružila tudi športno-terenska različica. Toyota Motor Corporation je namreč na Tajskem predstavila povsem novega kompaktnega športnega terenca, ki nosi ime Corolla Cross. Prodaja na tajskem trgu se je že začela, na ostale trge pa novi model prihaja v bližnji prihodnosti.

Toyota Corolla je v globalnem merilu najbolje prodajani avtomobil vseh časov. Od predstavitve leta 1966 je bilo v 150 državah sveta namreč prodanih že več kot 48 milijonov primerkov tega priljubljenega avtomobila. Z leti in desetletji je Toyota linijo modelov Corolla vedno znova plemenitila z novimi karoserijskimi različicami in izvedbami. Tokrat se družini Corolla prvič pridružuje športno terenska verzija, s čimer Toyota izpolnjuje potrebe po tem vedno bolj priljubljenem avtomobilskem razredu.

Novi model je nastal v skladu s sloganom "Corolla se sreča s športnim terencem". To je avtomobil, ki je zasnovan v skladu z vsemi sodobnimi oblikovalskimi in funkcionalnimi trendi in standardi. Po zaslugi platforme GA-C ga odlikujejo izjemna kakovost, zmogljivost, udobje in tišina potniške kabine. Poleg tega ponuja prostorno kabino in največji prtljažni prostor v svojem razredu. Iz ostalih različic modela Corolla so povzete vse vrhunske varnostne tehnologije. Na ta način lastnikom ponuja izdatno mero uporabnosti, udobja in brezskrbnosti.

"Prepričani smo, da bo športno-terenska različica modela Corolla naletela na dober sprejem pri kupcih. Corolla Cross je začetek nove zgodbe, ki bo za mnoge ljudi pomenila uresničitev njihovih sanj," je povedal Daizo Kamejama, glavni inženir novega modela.
Glavne značilnosti nove Corolle Cross:
(Specifikacije se razlikujejo glede na trg in so predmet sprememb.)

/
Pregled

Corolla Cross je zasnovana na osnovi platforme GA-C, ki je del Toyotine nove globalne arhitekture TNGA:
• Novo vzmetenje zagotavlja torzijsko stabilnost ter udobno blaženo vožnjo.
• Prostorna kabina in največji prtljažni prostor v svojem razredu.

Zunanjost

Corollo Cross odlikuje privlačna in mogočna zunanja podoba:
• Profil avtomobila nakazuje prostorno notranjost.
• Mogočen sprednji in zadnji del avtomobila.
• Posebni poudarki, ki zagotavljajo večjo energičnost.

Notranjost

Udobna potniška kabina:
• Najbolj prostoren prtljažnik v svojem razredu 487 l / 440 l*1

Izjemna uporabnost

• Enostaven dostop do potniškega prostora.
• Velika vrata, ki omogočajo enostavno vstopanje in izstopanje.

Zmogljivosti

• Odlična okretnost.
• Visok položaj za volanom omogoča odličen pregled nad dogajanjem na cesti, hkrati pa zmanjšuje mrtve kote.
• Obračalni krog znaša le 5,2 metra, kar je najbolje v svojem razredu.

Varnostna oprema

Vsa varnostna oprema, ki je povzeta iz standardnih različic modela Corolla, zagotavlja izdatno mero brezskrbnosti.

Prijaznost do okolja

Nižja teža vozila se odraža tudi v boljši energetski učinkovitosti. Rezultat je nižja poraba in tudi nižje emisije CO2.

*1 Corolla Cross ponuja 487 litrov prtljažnega prostora, oziroma 440 litrov, če je opremljena z rezervnim kolesom.

Več o tej temi

Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Za Corollo Hybrid se začenja nova vznemirljiva doba. Zgrajena je na osnovi revolucionarne Toyotine nove gobalne arhitekture TNGA. Limuzina, kombilimuzina in karavan Touring Sports so na voljo z novimi hibridnimi pogonskimi sklopi, ki ponujajo obilo užitka v vožnji. Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 V času tektonskih premikov avtomobilsk industrije je Toyota že začela transformacijo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v globalnega dobavitelja enakopravnih mobilnostnih rešitev, ki temeljijo na načelu boljše mobilnosti za vse. Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.  Vznemirljiva nova doba za Corollo Vznemirljiva nova doba za Corollo Nova generacija Toyote kombilimuzine, limuzine in karavana iz segmenta C bo globalno na voljo pod imenom Corolla.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.