Toyota Corolla med finalisti Evropskega avta leta 2020

Toyota Corolla je zanesljivo opravila s konkurenco 35-ih nominirancev za Evropski avto leta 2020 in se uvrstila med sedem finalistov. Med izbranci ji družbo delajo še BMW 1-series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio in Tesla model 3.

Nova Corolla je s svojim stilom, učinkovitostjo in prijetno vožnjo osvojila tudi evropska srca. Ne glede na življenjski slog in izbrani tip karoserije (na voljo je kot petvratna kombilimuzina, štirivratna limuzina in karavan) je Corolla v preteklem letu vsem modelom omogočila vse prednosti pogonskih sklopov hibrida s samodejnim polnjenjem. Na voljo sta hibridna motorja – 1,8-litrski hibrid in 2,0-litrski Hybrid Dynamic Force – za isti model.

Z vsemi prednostmi platforme Toyota New Global Architecture (TNGA) Corolla popelje na živahno vožnjo, ki Corollo že vrsto vrsto let uvršča na vrh lestvice najbolj prodajanih avtomobilov na svetu.

Nova Corolla je v lanskem letu dosegla tudi najvišjo oceno in vseh 5 zvezdic v novem strožjem varnostnem preizkusu EURO NCAP 2019, zahvaljujoč se že omenjeni novi platformi TNGA in izboljšanem varnostnem sistemu Toyota Safety Sense, ki je na voljo v vseh različicah Corolle kot standardna oprema.

Zato, da bi se lahko potegoval za laskavi naslov najboljšega na stari celini, mora avtomobil biti do konca leta na prodaj v najmanj petih evropskih državah. Žiranti so 25. novembra izmed 35 kandidatov zbrali sedem finalistov, zmagovalca pa bo določilo glasovanje, ki bo tradicionalno potekalo dan pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi, tokrat 2. marca 2020.

Več o tej temi

Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.  Vznemirljiva nova doba za Corollo Vznemirljiva nova doba za Corollo Nova generacija Toyote kombilimuzine, limuzine in karavana iz segmenta C bo globalno na voljo pod imenom Corolla. Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bo Toyota predstavila novi Auris. Toyota Corolla je finalist letošnjega izbora za Evropski avtomobil leta Toyota Corolla je finalist letošnjega izbora za Evropski avtomobil leta Toyota Corolla je s 45 milijoni prodanih primerkov najbolje prodajani avtomobil na svetu. Zdaj je prvič v igri za laskavi naslov evropskega avtomobila leta, ki ga bodo med sedmimi finalisti razglasili na letošnjem Avtosalonu v Ženevi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.