Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca

• Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca.
• Zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.
• To je prvi korak nove palete baterijskih električnih avtomobilov.

Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.

Več detajlov o novem modelu bo objavljenih v naslednjih mesecih. Trenutno je na voljo le silhueta avtomobila in nekaj detajlov zasnove platforme.

Zaenkrat še neimenovani novi model bo zasnovan na osnovi nove platfrome e-TNGA. Njena premišljena zasnova bo izjemno prilagodljiva in enostavno uporabna tudi pri drugih modelih.

Osnovni arhitekturni princip nove platforme temelji na kombinaciji fiksnih in prilagodljivih elementov. Tovrstni pristop omogoča variacije v širini, dolžini, širini in medosni razdalji. Platforma e-TNGA omogoča pogon na sprednja, zadnja in vsa štiri kolesa, hkrati pa omogoča uporabo različnih tipov baterij in elektromotorjev, s katerimi se lahko prilagaja vozilom različnih velikosti in zmogljivosti.

/

Z uporabo prilagodljivega pristopa se bo skrajšal tudi razvojni čas vozil, hkrati pa bo razvoj več modelov lahko potekal vzporedno.

Prvi model, zasnovan na osnovi platforme e-TNGA je bil že razvit in je v pripravljalni fazi za začetek serijske proizvodnje. Njegova izdelava bo potekala v tovarni ZEV na Japonskem.

“Toyota bo v bližnji prihodnosti začela s predstavitvijo palete novih baterijsko-električnih vozil. V naslednjih mesecih bo namreč predstavljen novi baterijsko-električni športni terenec. Fleksibilnost in prilagodljivost platforme e-TNGA nam omogoča snovanje in ustvarjanje različnih vozil, ki so vznemirljivi na pogled in za vožnjo," je razložil Kodži Toyošima, eden vodilnih v tovarni ZEV na Japonskem.

Več o tej temi

 Simbolika zaščitnega znaka Toyota Simbolika zaščitnega znaka Toyota Logotip je obraz avtomobila. Je avtogram, podpis, po katerem ga vsi spoznajo. Nameščen je na tistih delih, na katerih diskretno pripoveduje zgodbo o blagovni znamki, hkrati pa ne moti linij avtomobila, ki so si jih zamislili oblikovalci. Pravila nagradne igre Toyota za avtomobilske navdušence Pravila nagradne igre Toyota za avtomobilske navdušence Nagradna igra ne deluje v povezavi s Facebookom in ni v nobenem primeru sponzorirana, podprta ali organizirana s strani Facebooka. Prodajni rezultati Toyota Motor Europe v prvih devetih mesecih leta 2020 Prodajni rezultati Toyota Motor Europe v prvih devetih mesecih leta 2020 Toyota Motor Europe je v mesecih med januarjem in septembrom 2020 prodala 715.081 vozil. Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Po raziskavi britanskega združenja 'Which?' je Toyota najbolj zanesljiva množična avtomobilska znamka.