Tudi to bo minilo

Akio Tojoda, prvi mož korporacije Toyota, je v svoji bogati karieri že velikokrat dokazal, da se zna soočati s krizo. Je človek, ki tudi v najhujših trenutkih ohranja mirno glavo in vleče prave poteze. Je oseba, ki širi pozitivizem in vzbuja zaupanje. V posebnem nagovoru se zahvaljuje vsem članom ekip Toyota in Lexus ter jih hkrati poziva, naj tudi ob najtežjih izzivih ostanejo zvesti načelom družbe Toyota, ki temeljijo na spoštovanju, solidarnost in skrbi za sočloveka.

Pozdravljeni spoštovani člani ekip Toyota in Lexus,
To sem jaz, Akio,
Želel bi izkoristiti trenutek in vam sporočiti, da mislim na vas v teh težkih trenutkih, v katerih se je znašel naš planet.
Zavedam se, da se stopnja strahu in skrbi razlikuje od države do države. Hkrati pa sem prepričan, da ste vsi zaskrbljeni zaradi pandemije in njenih posledic.
Vem, da ni nič bolj neprijetnega kot negotovost. A zanesljivo bomo preživeli tudi to krizo, ki se bo zagotovo enkrat končala.

Zato skupaj s kolegi in našimi predstavniki v posameznih državah preučujemo vse možnosti. V vmesnem času pa lahko občutek negotovosti ublažimo s tem, da se osredotočimo na bližnjo prihodnost. Ukvarjati se moramo, kaj lahko storimo vsak dan posebej. Predvsem pa moramo podpirati naše stranke in tudi mi moramo spodbujati drug drugega. Skupaj bomo zagotovo zmogli in lepega dne bo tega zagotovo konec.

V preteklosti smo skupaj že soočili z različnimi izzivi. Spomnite se rececije, vpoklicev, naravnih katastrof ... A vedno smo ravnali v skladu z načelom: Ko je težko, se Toyota nikoli ne ustavi!
Za požrtvovalnost in vse delo, ki ga opravljate v teh kritičnih trenutkih, bi se želel zahvaliti vsakemu izmed vas posebej. V mislih imam vse delavce v tovarnah in tudi vse ostale, ki ste prisiljeni delati od doma.
Zavedajte se, da sem tukaj za vas. In Toyota vam bo po svojih najboljših močeh nudila podporo. Ker smo družina. In družina mora držati skupaj in skrbeti drug za drugega.

Ob tem bi vas prosil, da tudi sami po svojih močeh prispevate svoj delež k čimprejšnjemu končanju te krize ter da spoštujete navodila in priporočila lokalnih oblasti. Ostanite zdravi in pozitivni.
In ne pozabite: tudi ta situacija bo minila. Prepričan sem, da ni ničesar, česar s skupnimi močmi ne bi mogli premagati.

Hvala vam in pazite nase.

Akio Tojoda
Predsednik Toyota Motor Corporation

Več o tej temi

Toyota #ostanidoma #ostanidoma Toyota med pandemijo ponuja različne možnosti za preživljanje prostega časa Kako med pandemijo zaradi covida-19 razkužiti svoj avtomobil Kako med pandemijo zaradi covida-19 razkužiti svoj avtomobil Razkužite svoj avtomobil in s tem preprečite širjenje koronavirusa. Za vedno boljšo družbo Za vedno boljšo družbo Medtem ko se vsak posameznik in družba kot celota, vsi po svojih najboljših močeh, ukvarjamo z omejevanjem novega koronavirusa, so tudi podjetja soočena s številnimi izzivi in težavami. Prožnost in prilagajanje novih razmeram sta ključna tudi v skupini Toyota, kjer se zadnje tedne še posebej intenzivno zavzemajo za aktivno pomoč družbi, v kateri deluje. KOLUMNA DEJANA ZAVCA - Skupaj zmoremo KOLUMNA DEJANA ZAVCA - Skupaj zmoremo Ko zdaj z varne časovne razdalje gledam na svojo kariero, mi pravzaprav ne preostane drugega, kot da vedno znova izrazim svojo neizmerno hvaležnost, ponos in zadovoljstvo.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.