Toyota Startup Awards išče inovativno rešitev za napredek k Mobilnosti za vse

Toyota Motor Europe je v sodelovanju z Business School ISDI in njenim pospeševalnikom ISDI (Accelerator ISDI) oblikovala natečaj za inovativna mlada zagonska podjetja, ki razvijajo rešitve ali storitve za doprinos k boljši mobilnosti za vse ljudi.

Prijava na natečaj Toyota Startup Awards je odprta do 26. 1. 2020, svečana razglasitev zmagovalcev pa se bo odvijala na dogodku 4YFN v Barceloni, 24.–26. 2. 2020, kjer bo sodelovalo osem izbranih zagonskih – startup projektov. Vseh osem bo imelo možnost razstavnega prostora v sklopu partnerstva s Toyota, zmagovalca pa bo izbrala strokovna žirija na podlagi predstavitve projekta.

Glavna nagrada je prednostna vključitev v Toyotin program pospeševanja (Toyota Accelerator Program) v sodelovanju z ISDI pospeševalnikom (ISDI Accelerator).

Ključni kriteriji za presojo ustreznosti prijavljenega projekta so naslednja tri področja:
  • Družbeno inkluzivna mobilnost: mobilnostne rešitve, ki premoščajo mobilnostne potrebe ljudi s fizičnimi okvarami, starejših in otrok, kot tudi ljudi, ki živijo v predmestju.
  • Dostopnost: zagotavljajo inovatinve pristope k povečanju dostopnosti mobilnostnih rešitev in s tem omogočajo prihodnost Mobilnost za vse.
  • Omejena mobilnost: razvoj novih izdelkov, storitev, orodij, tehnologij in/ali poslovnih modelov omejene mobilnosti, ki lahko prispevajo k prihodnosti Mobilnost za vse.

Z natečajem želi blagovna znamka Toyota spodbuditi inovativni razvoj mobilnostnih rešitev in storitev na področju inkluzivne mobilnosti, dostopnosti in omejene mobilnosti, ki prispevajo k doseganju ciljev globalne vizije in zaveze Toyote pri uresničevanju ciljev programa Mobilnost za vse (ang. Mobility for All).

4YFN je največji dogodek namenjen predstavitvi tehnoloških inovacij, ki podpira zagonska podjetja, investitorje in podjetja k povezovanju in na poti k novim poslovnim vlaganjem.

Vse informacije, pogoje sodelovanja in prijavni obrazec (v angleškem jeziku) najdete na Toyota Startup Awards: https://accelerator.isdi.education/toyotastartupawards/

Več o tej temi

Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe KINTO je nova znamka za zagotavljanje mobilnostnih storitev, ki z ustanovitvijo družbe KINTO Europe prehaja iz projektne v poslovno fazo. Gre za skupni projekt Toyota Motor Europe (TME) in Toyota Financial Services (TFS). Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Potencial vodika pri doseganju brezemisijske družbe, ki ga je prepoznala tudi globalna pobuda Sustainable Development Goals (SDG), je zelo hitro spodbudil zanimanje za ta način zagotavljanja energije in to ne le v prometu, temveč tudi v industriji in drugih dejavnostih. Misija zagotavljanja sreče za vse je del transformacijskega programa znamke Toyota Misija zagotavljanja sreče za vse je del transformacijskega programa znamke Toyota Akio Tojoda, predsednik korporacije Toyota, je pred časom napovedal, da bo Toyota svojo družbeno zavezo v prihodnje še razširila. Toyota predstavlja drugo generacijo modela Mirai Toyota predstavlja drugo generacijo modela Mirai Toyota predstavlja drugo generacijo revolucionarnega brezemisijskega modela Mirai, ki ga poganjajo gorivne celice.