Toyota tudi v Evropi širi

raziskave na področju robotike

Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.

• Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.
• V sodelovanju z razvojno skupnostjo Toyota podpira sodelovanje z znanstvenimi organizacijami in pospešuje tehnološki napredek in rast.
• Preteklo leto je Toyota predstavila projekt HSR na sejmu IROS (2018 IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems) v Madridu

V korporaciji Toyota so prepričani, da je mobilnost precej več kot le izdelovanje avtomobilov. Svoboda gibanja je pomembna za vse ljudi, od enega do sto let starosti. Z vizijo mobilnosti za vse (Mobility for All) se je Toyota zavezala k ustvarjanju trajnostne družbe, ki bo vključevala vse. Z mobilnostjo pa bo vsakdo lahko udejanjil svoje cilje.

Toyota je na sejmu IROS v Madridu prikazala svoj izdelek Human Support Robot (HSR). Poleg tega pa bodo strokovnjaki na voljo tudi na seriji posebnih strokovnih predavanj in pogovorov.

HSR je Toyotin mobilnostni koncept, s katerim uresničujejo temeljni cilj, ki ga predstavlja svobodna mobilnost za vse. Celotni projekt je del Toyotine partnerske robotske družine. Je odsev zaveze k bogatenju življenja različnih zdravstvenih in negovalnih skupnosti.
Kot kompaktni mobilni manipulator s posebno zložljivo roko lahko robot pobira predmete s tal ali polic. Poleg tega pa lahko opravlja tudi številne druge naloge in tako izboljšuje kakovost življenja starejših in oseb s telesnimi omejitvami.

/

»Raziskovalno-razvojni oddelek Toyota Motor Europe prispeva svoj delež k razvoju na specifičnih področjih robotike. Prepričani smo, da bo HSR še dodatno pomagal pri tehnoloških izboljšavah robotike. Zato smo navdušeni nad širjenjem sodelovanja z različnimi raziskovalnimi organizacijami v Evropi.«

Razvojna skupnost HSR je bila ustanovljena septembra 2015. Toyota pa je to inovativno platformo odprla za globalno javnost. Sodelujočim znanstvenim organizacijam zato ni treba razvijati svoje programske opreme, temveč se lahko osredotočijo na ideje prihodnosti in izboljšave svojih tehnologij in algoritmov v resničnem okolju. V 12 državah s projektom HSR že sodeluje 44 znanstvenih organizacij. V Evropi pa Toyota Motor Europe podpira 5 univerz v Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

HSR je že povzel standardne platforme mednarodnih tekmecev, kakršna sta RoboCup@Home in World Robot Summit (WSR).
Več informacij o razvoju projekta HSR in drugih Toyotinih projektih na področju robotike je na voljo na spletni strani.

Več o tej temi

Odgovorno v poletje. Odgovorno v poletje. Ne pozabimo na varnost tudi na drugih nevarnih področjih! Toyota predstavlja svojo novo celostno grafično podobo Toyota predstavlja svojo novo celostno grafično podobo Toyota na evropskih trgih predstavlja svojo novo celostno grafično podobo, ki vključuje nekoliko osvežen logotip znamke in novo tipografijo. Skrb za vaše vozilo Skrb za vaše vozilo V času, v katerem se nahajamo – poletje, čas počitnic in dopustov, kot tudi obdobje korone - svojega avtomobila znamke Toyota morda ne vozite tako pogosto kot sicer. Zato smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov, kako skrbeti za avtomobil, ko je nekoliko manj v uporabi. Na ta način boste poskrbeli, da bo v najboljši možni kondiciji, ko ga boste spet začeli vsakodnevno uporabljati. Ichiban 2020: nagrade za najboljše trgovce znamke Toyota Ichiban 2020: nagrade za najboljše trgovce znamke Toyota Nagrade Toyota Ichiban so namenjene trgovcem avtomobilov znamke Toyota, ki s svojimi odličnimi storitvami in uslugami navdušujejo kupce.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.