Toyota tudi v Evropi širi

raziskave na področju robotike

Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.

• Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.
• V sodelovanju z razvojno skupnostjo Toyota podpira sodelovanje z znanstvenimi organizacijami in pospešuje tehnološki napredek in rast.
• Preteklo leto je Toyota predstavila projekt HSR na sejmu IROS (2018 IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems) v Madridu

V korporaciji Toyota so prepričani, da je mobilnost precej več kot le izdelovanje avtomobilov. Svoboda gibanja je pomembna za vse ljudi, od enega do sto let starosti. Z vizijo mobilnosti za vse (Mobility for All) se je Toyota zavezala k ustvarjanju trajnostne družbe, ki bo vključevala vse. Z mobilnostjo pa bo vsakdo lahko udejanjil svoje cilje.

Toyota je na sejmu IROS v Madridu prikazala svoj izdelek Human Support Robot (HSR). Poleg tega pa bodo strokovnjaki na voljo tudi na seriji posebnih strokovnih predavanj in pogovorov.

HSR je Toyotin mobilnostni koncept, s katerim uresničujejo temeljni cilj, ki ga predstavlja svobodna mobilnost za vse. Celotni projekt je del Toyotine partnerske robotske družine. Je odsev zaveze k bogatenju življenja različnih zdravstvenih in negovalnih skupnosti.
Kot kompaktni mobilni manipulator s posebno zložljivo roko lahko robot pobira predmete s tal ali polic. Poleg tega pa lahko opravlja tudi številne druge naloge in tako izboljšuje kakovost življenja starejših in oseb s telesnimi omejitvami.

/

»Raziskovalno-razvojni oddelek Toyota Motor Europe prispeva svoj delež k razvoju na specifičnih področjih robotike. Prepričani smo, da bo HSR še dodatno pomagal pri tehnoloških izboljšavah robotike. Zato smo navdušeni nad širjenjem sodelovanja z različnimi raziskovalnimi organizacijami v Evropi.«

Razvojna skupnost HSR je bila ustanovljena septembra 2015. Toyota pa je to inovativno platformo odprla za globalno javnost. Sodelujočim znanstvenim organizacijam zato ni treba razvijati svoje programske opreme, temveč se lahko osredotočijo na ideje prihodnosti in izboljšave svojih tehnologij in algoritmov v resničnem okolju. V 12 državah s projektom HSR že sodeluje 44 znanstvenih organizacij. V Evropi pa Toyota Motor Europe podpira 5 univerz v Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

HSR je že povzel standardne platforme mednarodnih tekmecev, kakršna sta RoboCup@Home in World Robot Summit (WSR).
Več informacij o razvoju projekta HSR in drugih Toyotinih projektih na področju robotike je na voljo na spletni strani.

Več o tej temi

Dramatična zmaga za ekipo Toyota Gazoo Racing v Le Mansu Dramatična zmaga za ekipo Toyota Gazoo Racing v Le Mansu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je osvojila 87. izvedbo legendarne vzdržljivostne dirke 24 ur Le Mansa. Na Circuit de la Sarthe sta njihova dirkalnika v dramatičnem zaključku osvojila prvi dve mesti. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak in TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team sta na sploh prvi izvedbi relija v Čilu dosegla svojo drugo zmago v letošnji sezoni. Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na dramatični dirki 6 ur Spa Francorchampsa osvojila konstruktorski naslov svetovnih prvakov na vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018/19. Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je po letu 2014 že drugič osvojila konstruktorski naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostni seriji FIA WEC.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.