Toyota tudi v Evropi širi

raziskave na področju robotike

Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.

• Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju.
• V sodelovanju z razvojno skupnostjo Toyota podpira sodelovanje z znanstvenimi organizacijami in pospešuje tehnološki napredek in rast.
• Preteklo leto je Toyota predstavila projekt HSR na sejmu IROS (2018 IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems) v Madridu

V korporaciji Toyota so prepričani, da je mobilnost precej več kot le izdelovanje avtomobilov. Svoboda gibanja je pomembna za vse ljudi, od enega do sto let starosti. Z vizijo mobilnosti za vse (Mobility for All) se je Toyota zavezala k ustvarjanju trajnostne družbe, ki bo vključevala vse. Z mobilnostjo pa bo vsakdo lahko udejanjil svoje cilje.

Toyota je na sejmu IROS v Madridu prikazala svoj izdelek Human Support Robot (HSR). Poleg tega pa bodo strokovnjaki na voljo tudi na seriji posebnih strokovnih predavanj in pogovorov.

HSR je Toyotin mobilnostni koncept, s katerim uresničujejo temeljni cilj, ki ga predstavlja svobodna mobilnost za vse. Celotni projekt je del Toyotine partnerske robotske družine. Je odsev zaveze k bogatenju življenja različnih zdravstvenih in negovalnih skupnosti.
Kot kompaktni mobilni manipulator s posebno zložljivo roko lahko robot pobira predmete s tal ali polic. Poleg tega pa lahko opravlja tudi številne druge naloge in tako izboljšuje kakovost življenja starejših in oseb s telesnimi omejitvami.

/

»Raziskovalno-razvojni oddelek Toyota Motor Europe prispeva svoj delež k razvoju na specifičnih področjih robotike. Prepričani smo, da bo HSR še dodatno pomagal pri tehnoloških izboljšavah robotike. Zato smo navdušeni nad širjenjem sodelovanja z različnimi raziskovalnimi organizacijami v Evropi.«

Razvojna skupnost HSR je bila ustanovljena septembra 2015. Toyota pa je to inovativno platformo odprla za globalno javnost. Sodelujočim znanstvenim organizacijam zato ni treba razvijati svoje programske opreme, temveč se lahko osredotočijo na ideje prihodnosti in izboljšave svojih tehnologij in algoritmov v resničnem okolju. V 12 državah s projektom HSR že sodeluje 44 znanstvenih organizacij. V Evropi pa Toyota Motor Europe podpira 5 univerz v Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

HSR je že povzel standardne platforme mednarodnih tekmecev, kakršna sta RoboCup@Home in World Robot Summit (WSR).
Več informacij o razvoju projekta HSR in drugih Toyotinih projektih na področju robotike je na voljo na spletni strani.

Več o tej temi

Novi Hilux 2019 Special Edition bo predstavljen na sejmu komercialnih vozil v Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bo predstavljen na sejmu komercialnih vozil v Birminghamu Na prihajajočem sejmu komercialnih vozil v Birminghamu v Veliki Britaniji bo Toyota predstavila novi Hilux 2019 Special Edition. Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem  Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je dosegel prvo zmago na reli seriji FIA WRC 2019. Ott Tänak je namreč s svojo Toyoto Yaris WRC suvereno zmagal na reliju na Švedskem. Pred dvema letoma je Toyota prav na tem reliju dosegla svojo prvo zmago po vrnitvi v serijo FIA WRC. Tänak pa je slavil tudi v zadnji etapi relija in si tako prislužil maksimalno število točk. Legenda se vrača - Nova Toyota GR Supra je doživela svetovno premiero na letošnjem avtosalonu v Detroitu Legenda se vrača - Nova Toyota GR Supra je doživela svetovno premiero na letošnjem avtosalonu v Detroitu Povsem nova Toyota GR Supra, peta generacija tega legendarnega modela, je svetovno premiero doživela na North American International Auto Showu v Detroitu. To je tudi prvi globalni model GR, ki ga je proizvedel TOYOTA GAZOO Racing. ZMAGA! ZMAGA! V zadnji etapi relija Dakar 2019, ki se je končala v bližini Pisca v Peruju, je ekipa Toyota Gazoo Racing dosegla zgodovinsko zmago.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.