Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi

• Toyota Motor Europe je sklenila 3-letno partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami.
• Toyota bo udeležence Specialnih olimpijskih iger spodbujala skladno s svojim sloganom Start Your Impossible.
• Toyota bo v podporo na več tisoč športnih prireditvah, na katerih bodo sodelovali otroci in odrasli z različnimi intelektualnimi omejitvami.

Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki spodbuja vključevanje v družbo otrok in odraslih z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Po vsem svetu si prizadeva za ustvarjanje skupnosti, v katerih so dobrodošli vsi ljudje ne glede na svoje sposobnosti ali morebitne omejitve. Organizacijo, ki vključuje več kot 6 milijonov športnikov iz več kot 190 držav, podpira več kot milijon trenerjev in prostovoljcev. Na območju Evrope in Azije pokriva 58 držav in vključuje pol milijona sodelujočih športnikov.

»Naše partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami je odlična priložnost za širitev slogana Start Your Impossible, ki smo ga začeli širiti v sklopu globalnega partnerstva z olimpijskimi in paralimpijskimi igrami. Pri Toyoti smo prepričani, da mobilnost presega izdelovanje avtomobilov – temelji na premagovanju izzivov in uresničevanju sanj. To je tudi duh naše misije, s katero želimo vsem ljudem zagotoviti svobodo gibanja.

Na izvedbeni ravni bomo k sodelovanju povabili naše zaposlene, ki se bodo lahko pridružili številnim prostovoljcem in tako v svoji regiji pomagali sodelujočim športnikom. Zelo ponosen sem, da se je vse skupaj že začelo,« je povedal dr. Johan van Zyl, predsednik in direktor Toyote Motor Europe.

»Organizatorji Specialnih olimpijskih iger smo ponosni, da smo s Toyoto Motor Europe še poglobili sodelovanje. Skupaj bomo namreč še laže širili glas o specialnih olimpijskih igrah. Naše partnerstvo tudi povečuje dostop do organizacije Unified Sports in tako odpira vrata številnim otrokom in odraslim ne glede na njihove sposobnosti. Veselimo se sodelovanja s Toyoto Motor Europe, hkrati pa smo prepričani, da se bo to partnerstvo razširilo tudi na Združene države Amerike in Japonsko. Toyoti izražamo veliko hvaležnost in se veselimo skupne prihodnosti,« pa je povedal David Evangelista, direktor Speciala Olympics Europe Eurasia.

Toyota Motor Europe

Toyota Motor Europe NV/SA (TME) je evropska podružnica znamk Toyota in Lexus, ki v Evropi skrbi za vse prodajne in marketinške aktivnosti teh dveh znamk. Toyota v Evropi zaposluje 20.000 ljudi, od leta 1990 pa je v svoje evropske operacije vložila več kot 9 milijard evrov. Toyotino delovanje v Evropi podpira mreža, ki jo sestavlja 29 nacionalnih marketinških in prodajnih družb, ki delujejo v 53 državah. Skupno se ponašajo s približno 3000 prodajnimi enotami in devetimi proizvodnimi obrati. Leta 2018 je Toyota na evropskih trgih prodala 1.035.430 vozil znamk Toyota in Lexus.

Specialne olimpijske igre

Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki se ukvarja z vključevanjem, izobraževanjem in zdravjem ljudi z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Predvsem pa skrbijo za njihov razvoj prek športa. Gibanje je bilo ustanovljeno leta 1968, ob lanski 50-letnici pa je bilo vanj vključenih več kot 6 milijonov športnikov iz 190 držav. Poleg tega jih podpira več kot milijon trenerjev in prostovoljcev. Ponujajo dejavnosti v 32 olimpijskih športih in v več kot 100.000 igrah. Posebne olimpijske igre podpirajo številni posamezniki in večji pokrovitelji, med večjimi tudi Coca-Cola, ESPN, IKEA, Walt Disney, United Airlines, od sedaj tudi Toyota.

Več o tej temi

Skupaj s partnerji za poostrenje zakonodaje in nadzora na področju vožnje pod vplivom alkohola Skupaj s partnerji za poostrenje zakonodaje in nadzora na področju vožnje pod vplivom alkohola Torkov posvet v okviru projekta Heroji furajo v pižamah je že deseti po vrsti, ki je z namenom zmanjšanja voženj pod vplivom alkohola ter škodljive rabe alkohola med mladimi združil predstavnike lokalne skupnosti z mladimi in nacionalnimi strokovnjaki. Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria, se je srečal s Thomasom Bachom, predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria, se je srečal s Thomasom Bachom, predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, se je v sklopu svojega obiska Slovenije, kjer je spoznal nekaj vodilnih slovenskih politikov, predvsem pa večino najvplivnejših športnih funkcionarjev in športnikov, ki bodo naslednje poletje nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu, srečal tudi s Kensuke Tsuchiya, predsednikom družbe Toyota Adria. Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Britansko združenje Which? je avtomobile znamke Toyota razglasilo za najbolj zanesljive med množičnimi znamkami Po raziskavi britanskega združenja 'Which?' je Toyota najbolj zanesljiva množična avtomobilska znamka. Herojske nočne vožnje za dober namen Herojske nočne vožnje za dober namen Prometna varnost je tematika, ki se tiče nas vseh, in to so od besed k dejanjem dokazali zaposleni podjetja Toyota Adria.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.