Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi

• Toyota Motor Europe je sklenila 3-letno partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami.
• Toyota bo udeležence Specialnih olimpijskih iger spodbujala skladno s svojim sloganom Start Your Impossible.
• Toyota bo v podporo na več tisoč športnih prireditvah, na katerih bodo sodelovali otroci in odrasli z različnimi intelektualnimi omejitvami.

Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki spodbuja vključevanje v družbo otrok in odraslih z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Po vsem svetu si prizadeva za ustvarjanje skupnosti, v katerih so dobrodošli vsi ljudje ne glede na svoje sposobnosti ali morebitne omejitve. Organizacijo, ki vključuje več kot 6 milijonov športnikov iz več kot 190 držav, podpira več kot milijon trenerjev in prostovoljcev. Na območju Evrope in Azije pokriva 58 držav in vključuje pol milijona sodelujočih športnikov.

»Naše partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami je odlična priložnost za širitev slogana Start Your Impossible, ki smo ga začeli širiti v sklopu globalnega partnerstva z olimpijskimi in paralimpijskimi igrami. Pri Toyoti smo prepričani, da mobilnost presega izdelovanje avtomobilov – temelji na premagovanju izzivov in uresničevanju sanj. To je tudi duh naše misije, s katero želimo vsem ljudem zagotoviti svobodo gibanja.

Na izvedbeni ravni bomo k sodelovanju povabili naše zaposlene, ki se bodo lahko pridružili številnim prostovoljcem in tako v svoji regiji pomagali sodelujočim športnikom. Zelo ponosen sem, da se je vse skupaj že začelo,« je povedal dr. Johan van Zyl, predsednik in direktor Toyote Motor Europe.

»Organizatorji Specialnih olimpijskih iger smo ponosni, da smo s Toyoto Motor Europe še poglobili sodelovanje. Skupaj bomo namreč še laže širili glas o specialnih olimpijskih igrah. Naše partnerstvo tudi povečuje dostop do organizacije Unified Sports in tako odpira vrata številnim otrokom in odraslim ne glede na njihove sposobnosti. Veselimo se sodelovanja s Toyoto Motor Europe, hkrati pa smo prepričani, da se bo to partnerstvo razširilo tudi na Združene države Amerike in Japonsko. Toyoti izražamo veliko hvaležnost in se veselimo skupne prihodnosti,« pa je povedal David Evangelista, direktor Speciala Olympics Europe Eurasia.

Toyota Motor Europe

Toyota Motor Europe NV/SA (TME) je evropska podružnica znamk Toyota in Lexus, ki v Evropi skrbi za vse prodajne in marketinške aktivnosti teh dveh znamk. Toyota v Evropi zaposluje 20.000 ljudi, od leta 1990 pa je v svoje evropske operacije vložila več kot 9 milijard evrov. Toyotino delovanje v Evropi podpira mreža, ki jo sestavlja 29 nacionalnih marketinških in prodajnih družb, ki delujejo v 53 državah. Skupno se ponašajo s približno 3000 prodajnimi enotami in devetimi proizvodnimi obrati. Leta 2018 je Toyota na evropskih trgih prodala 1.035.430 vozil znamk Toyota in Lexus.

Specialne olimpijske igre

Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki se ukvarja z vključevanjem, izobraževanjem in zdravjem ljudi z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Predvsem pa skrbijo za njihov razvoj prek športa. Gibanje je bilo ustanovljeno leta 1968, ob lanski 50-letnici pa je bilo vanj vključenih več kot 6 milijonov športnikov iz 190 držav. Poleg tega jih podpira več kot milijon trenerjev in prostovoljcev. Ponujajo dejavnosti v 32 olimpijskih športih in v več kot 100.000 igrah. Posebne olimpijske igre podpirajo številni posamezniki in večji pokrovitelji, med večjimi tudi Coca-Cola, ESPN, IKEA, Walt Disney, United Airlines, od sedaj tudi Toyota.

Več o tej temi

Parašportniki leta 2019 Parašportniki leta 2019 Alpska parasmučarka Anja Drev in parastrelec Franček G. Tiršek sta parašportnika za leto 2019. Toyota Startup Awards išče inovativno rešitev za napredek k Mobilnosti za vse Toyota Startup Awards išče inovativno rešitev za napredek k Mobilnosti za vse Toyota Motor Europe je v sodelovanju z Business School ISDI in njenim pospeševalnikom ISDI (Accelerator ISDI) oblikovala natečaj za inovativna mlada zagonska podjetja, ki razvijajo rešitve ali storitve za doprinos k boljši mobilnosti za vse ljudi. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak in Martin Järveoja, voznik in sovoznik ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, sta z drugim mestom na reliju v Španiji osvojila zgodovinski naslov svetovnih prvakov v vozniški klasifikaciji serije FIA World Rally Championship. Toyota se v Tokiu igra s prihodnostjo Toyota se v Tokiu igra s prihodnostjo Toyota se na letošnjem Tokyo Motor Showu spogleduje s prihodnostjo in prikazuje, kaj v praksi prinaša preobrazba v globalnega dobavitelja trajnostne mobilnosti za vse.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.