Toyota Yaris s posebno različico Y20

praznuje svojo 20-letnico

Toyota Yaris z novo različico Y20 praznuje 20-letnico od nastanka tega uspešnega modela, ki nastopa v segmentu B. Model Yaris je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu 1998.

V dveh desetletjih so bile predstavljene tri generacije Yarisa, ki nastaja v tovarni v Valenciennesu in je Toyotin najbolje prodajani model na evropskem trgu.

Osveženi Yaris, ki bo predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, bo ponudil novi multimedijski sistem, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom.

Različica Y20 bo na voljo z enako zlato barvo zunanjosti, kakršna je krasila prvega Yarisa iz leta 1998. Kontrastna streha v temno sivi barvi pa mu bo zagotovila sodobnejši pridih.

Proizvodnja modelov Y20 bo predstavljala osrčje Yarisove palete za modelno leto 2019. Na voljo bodo standardne in dvobarvne različice. Srebrna, biserna in črna barve karoserije bodo na voljo s temno sivo streho.

/

Pri zunanjosti so uporabljeni tudi drugi dekorativni elementi v temno sivi barvi, s katerimi se različica Y20 loči od preostalih modelov. V sivi barvi so 16-palčna strojno obdelana 10-kraka platišča, stranske obrobe, zračnik motorja, ohišja vzvratnih ogledal in obrobe meglenk. Različica Y20 je opremljena tudi s športno anteno, ki se ujema z barvo strehe, zatemnjenimi zadnjimi stranskimi stekli in posebnim zaščitnim znakom Y20.

Temno siva tematika se nadaljuje tudi v notranjosti. V tej barvi so tudi sredinska konzola, dekorativni elementi na volanu in oblazinjenje v novem karirastem vzorcu. Zračniki in gumbi avdiosistema ter prestavna ročica so v satenasto kromirani izvedbi, dodani pa so še črne preproge s srebrno obrobo in oznaka Y20 na nadzorni plošči.

Novi multimedijski sistem

Yaris modelnega leta 2019 je opremljen z novim multimedijskim sistemom. Potreba po nenehni povezanosti namreč postaja čedalje pomembnejši dejavnik pri odločanju za nakup avtomobila. Novi multimedijski sistem omogoča preprosto povezavo s pametnim telefonom ter dostop in uporabo priljubljenih aplikacij.

/

Upravljanje poteka z za dotik občutljivim zaslonom. Ko je povezava vzpostavljena, je možno funkcije in aplikacije pametnega telefona upravljati na zaslonu. Še dodatno funkcionalnost omogoča možnost dostopa do številnih drugih aplikacij.

Sistem ima preprosto strojno opremo in pregledno grafiko. Upravljati ga je mogoče z zvočnimi ukazi, ki jih omogoča poseben mikrofon. Tako lahko voznik vedno ohrani svojo pozornost na cesti. Poleg tega se zaslon odziva na gibe, ki so podobni upravljanju pametnega telefona.

Več o tej temi

Nova Toyota Yaris – zasnovana za urbano življenje Nova Toyota Yaris – zasnovana za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih. Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 V času tektonskih premikov avtomobilsk industrije je Toyota že začela transformacijo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v globalnega dobavitelja enakopravnih mobilnostnih rešitev, ki temeljijo na načelu boljše mobilnosti za vse. Svetovna premiera novega Yarisa GR Sport, katere navdih so zmogljivosti Gazoo Racinga Svetovna premiera novega Yarisa GR Sport, katere navdih so zmogljivosti Gazoo Racinga Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR Sport našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN. Rok Lampe je zmagovalec letošnjega Rdečega volana s Toyoto Yaris GRMN Rok Lampe je zmagovalec letošnjega Rdečega volana s Toyoto Yaris GRMN Toyota je sicer sinonim za avtomobilsko zanesljivost, varnost, visoko tehnologijo in kakovost. In model Yaris je eden izmed najbolj priljubljenih malih avtomobilov na številnih trgih.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.