Toyota Yaris s posebno različico Y20

praznuje svojo 20-letnico

Toyota Yaris z novo različico Y20 praznuje 20-letnico od nastanka tega uspešnega modela, ki nastopa v segmentu B. Model Yaris je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu 1998.

V dveh desetletjih so bile predstavljene tri generacije Yarisa, ki nastaja v tovarni v Valenciennesu in je Toyotin najbolje prodajani model na evropskem trgu.

Osveženi Yaris, ki bo predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, bo ponudil novi multimedijski sistem, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom.

Različica Y20 bo na voljo z enako zlato barvo zunanjosti, kakršna je krasila prvega Yarisa iz leta 1998. Kontrastna streha v temno sivi barvi pa mu bo zagotovila sodobnejši pridih.

Proizvodnja modelov Y20 bo predstavljala osrčje Yarisove palete za modelno leto 2019. Na voljo bodo standardne in dvobarvne različice. Srebrna, biserna in črna barve karoserije bodo na voljo s temno sivo streho.

/

Pri zunanjosti so uporabljeni tudi drugi dekorativni elementi v temno sivi barvi, s katerimi se različica Y20 loči od preostalih modelov. V sivi barvi so 16-palčna strojno obdelana 10-kraka platišča, stranske obrobe, zračnik motorja, ohišja vzvratnih ogledal in obrobe meglenk. Različica Y20 je opremljena tudi s športno anteno, ki se ujema z barvo strehe, zatemnjenimi zadnjimi stranskimi stekli in posebnim zaščitnim znakom Y20.

Temno siva tematika se nadaljuje tudi v notranjosti. V tej barvi so tudi sredinska konzola, dekorativni elementi na volanu in oblazinjenje v novem karirastem vzorcu. Zračniki in gumbi avdiosistema ter prestavna ročica so v satenasto kromirani izvedbi, dodani pa so še črne preproge s srebrno obrobo in oznaka Y20 na nadzorni plošči.

Novi multimedijski sistem

Yaris modelnega leta 2019 je opremljen z novim multimedijskim sistemom. Potreba po nenehni povezanosti namreč postaja čedalje pomembnejši dejavnik pri odločanju za nakup avtomobila. Novi multimedijski sistem omogoča preprosto povezavo s pametnim telefonom ter dostop in uporabo priljubljenih aplikacij.

/

Upravljanje poteka z za dotik občutljivim zaslonom. Ko je povezava vzpostavljena, je možno funkcije in aplikacije pametnega telefona upravljati na zaslonu. Še dodatno funkcionalnost omogoča možnost dostopa do številnih drugih aplikacij.

Sistem ima preprosto strojno opremo in pregledno grafiko. Upravljati ga je mogoče z zvočnimi ukazi, ki jih omogoča poseben mikrofon. Tako lahko voznik vedno ohrani svojo pozornost na cesti. Poleg tega se zaslon odziva na gibe, ki so podobni upravljanju pametnega telefona.

Več o tej temi

Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota je 06. julija 2020 v svoji produkcijski enoti v Velenciennsu v severni Franciji (TMMF) začela s proizvodnjo nove generacije modela Yaris. Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Urbano življenje pri vožnji prinaša prav posebne izzive. To je okolje, v katerem vozniki cenijo nekoliko višji položaj za volanom, saj jim ta zagotavlja boljši pregled nad dogajanjem na cesti. Nova Toyota GR Yaris:  Skovana v vročici reli serije WRC Nova Toyota GR Yaris: Skovana v vročici reli serije WRC Novi GR Yaris je pravi dirkalni avtomobil, ki je nastal iz izkušenj, pridobljenih z zmagami na reli seriji WRC. Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih.