Toyota Yaris s posebno različico Y20

praznuje svojo 20-letnico

Toyota Yaris z novo različico Y20 praznuje 20-letnico od nastanka tega uspešnega modela, ki nastopa v segmentu B. Model Yaris je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu 1998.

V dveh desetletjih so bile predstavljene tri generacije Yarisa, ki nastaja v tovarni v Valenciennesu in je Toyotin najbolje prodajani model na evropskem trgu.

Osveženi Yaris, ki bo predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, bo ponudil novi multimedijski sistem, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom.

Različica Y20 bo na voljo z enako zlato barvo zunanjosti, kakršna je krasila prvega Yarisa iz leta 1998. Kontrastna streha v temno sivi barvi pa mu bo zagotovila sodobnejši pridih.

Proizvodnja modelov Y20 bo predstavljala osrčje Yarisove palete za modelno leto 2019. Na voljo bodo standardne in dvobarvne različice. Srebrna, biserna in črna barve karoserije bodo na voljo s temno sivo streho.

/

Pri zunanjosti so uporabljeni tudi drugi dekorativni elementi v temno sivi barvi, s katerimi se različica Y20 loči od preostalih modelov. V sivi barvi so 16-palčna strojno obdelana 10-kraka platišča, stranske obrobe, zračnik motorja, ohišja vzvratnih ogledal in obrobe meglenk. Različica Y20 je opremljena tudi s športno anteno, ki se ujema z barvo strehe, zatemnjenimi zadnjimi stranskimi stekli in posebnim zaščitnim znakom Y20.

Temno siva tematika se nadaljuje tudi v notranjosti. V tej barvi so tudi sredinska konzola, dekorativni elementi na volanu in oblazinjenje v novem karirastem vzorcu. Zračniki in gumbi avdiosistema ter prestavna ročica so v satenasto kromirani izvedbi, dodani pa so še črne preproge s srebrno obrobo in oznaka Y20 na nadzorni plošči.

Novi multimedijski sistem

Yaris modelnega leta 2019 je opremljen z novim multimedijskim sistemom. Potreba po nenehni povezanosti namreč postaja čedalje pomembnejši dejavnik pri odločanju za nakup avtomobila. Novi multimedijski sistem omogoča preprosto povezavo s pametnim telefonom ter dostop in uporabo priljubljenih aplikacij.

/

Upravljanje poteka z za dotik občutljivim zaslonom. Ko je povezava vzpostavljena, je možno funkcije in aplikacije pametnega telefona upravljati na zaslonu. Še dodatno funkcionalnost omogoča možnost dostopa do številnih drugih aplikacij.

Sistem ima preprosto strojno opremo in pregledno grafiko. Upravljati ga je mogoče z zvočnimi ukazi, ki jih omogoča poseben mikrofon. Tako lahko voznik vedno ohrani svojo pozornost na cesti. Poleg tega se zaslon odziva na gibe, ki so podobni upravljanju pametnega telefona.

Več o tej temi

Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Novi Toyota Yaris GRMN Novi Toyota Yaris GRMN Zaradi izjemne kombinacije moči in preciznosti, ki izvirata iz reli športa, se pri zmogljivi vožnji z Yarisom GRMN počutite, kot da ste eno s cesto. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi. Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Predstavitev novega modela Yaris 2017 in vozila Yaris GRMN, Toyotine pristne nove športne kombilimuzine Reli na Švedskem: 4. dan Reli na Švedskem: 4. dan Latvala je zmagovalec relija na Švedskem in vodi v prvenstvu Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris predstavljamo na ženevskem salonu Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris V pričakovanju standarda Euro 6c in homologacijskega standarda RDE (Real Driving Emission) pri realnih pogojih vožnje Toyota opremlja vozila Yaris z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Priljubljen model Yaris Trend je dobil dve novi izvedenki. Za ljubitelje prostranega pogleda smo pripravili paket Sky, ki poleg bogate opreme vključuje tudi veliko panoramsko streho ter dodaten paket varnosti. V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) so izdelali trimilijonto Toyoto Yaris. Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Dvobarvnost (Yaris Bi-TONE) – nov pridih dinamike in elegance. Yaris hibrid Yaris hibrid Toyota je pionir v hibridni tehnologiji, saj smo prvi serijski hibrid predstavili leta 1997. Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Družba TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) se bo leta 2017 vrnila v svetovno prvenstvo v reliju (WRC). Toyota Yaris - 15. obletnica Toyota Yaris - 15. obletnica Zasnovan in izdelan je bil, da postane vrhunski avtomobil za vožnjo in življenje v mestu
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.

V REDU