Svetovna premiera novega Yarisa GR Sport,

katere navdih so zmogljivosti Gazoo Racinga

Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR Sport našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN.

S to različico Toyota tudi v razred majhnih avtomobilov vnaša obilo vozniškega užitka. Novi model bo premierno predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, na voljo pa bo konec tega leta. To bo Toyotin prvi model s specifikami GR Sport v Evropi.

Uvedba različice GR Sport je odličen primer, kako mednarodni uspehi ekipe TOYOTA GAZOO Racing neposredno vplivajo na nastajanje novih modelov avtomobilov, ki vozijo po običajnih cestah. Toyotina vrnitev na reli serijo WRC je leta 2017 spodbudila razvoj zmogljivega modela Yaris GRMN, katerega omejena serija 400 primerkov je bila razprodana, še preden so avtomobili prišli do trgovcev.

Novi GR Sport povzema športni vpliv GAZOO Racinga, ki temelji na izjemnih zmogljivostih. Posebnih izboljšav je bilo deležno vzmetenje, ki zagotavlja odlično odzivnost in krmiljenje. Uporabljeni so blažilniki Sachs Performance, ki zagotavljajo dodatno rigidnost, predvsem pa so zelo podobni tistim, ki so nameščeni v Yarisa GRMN.

Avtomobil ima tudi značilno športno držo, saj je v primerjavi s standardnim Yarisom za 11 milimetrov nižji, razmah med karoserijo in kolesi pa je zmanjšan za 18 milimetrov.

/

17-palčna platišča v črni barvi so opremljena s pnevmatikami Bridgestone Potenza RE50 205/45R17, ki so identične kot na modelu GRMN. GR Sport je ekskluzivno na voljo v petvratni različici in bo na voljo s standardnim 1,5-litrskim hibridnim pogonskim sklopom.

Tudi na zunanjosti se takoj opazi vpliv modela GRMN, saj je novi model na voljo v dvobarvni različici s posebno anteno in zadnjim spojlerjem, črnimi obrobami vrat, črnim zračnikom motorja, pokrovi vzvratnih ogledal in obrobami meglenk.

S črnimi detajli so okrašene tudi luči. Zadnja stranska stekla pa so zatemnjena in opremljena z znakom GR. Rdeče nalepke na sprednjem delu in zadnjem odbijaču pa dodajajo športni poudarek.

Tudi v notranjosti je opazen vpliv GR. Sprednja sedeža, ki sta oblazinjena v oblazinjenje Ultrasuede s kontrastnimi šivi, sta okrašena z znakom GR. Ko voznik pritisne gumb za zagon motorja, se na osrednjem zaslonu pojavi ta znak. Za zagotavljanje optimalnega vozniškega občutka je GR Sport opremljen z manjšim trikrakim volanom, ki je enak tistemu iz športnega kupeja GR86.

Športno vzdušje še dodatno poudarja črno stropno oblazinjenje in satenasto kromirana obdelava prestavne ročice, zračnikov in gumbov avdiosistema. Končni dotik pa zagotavljajo posebne preproge v črni barvi, ki so okrašene z znakom GR in srebrno obrobo.

Več o tej temi

Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak in Martin Järveoja, voznik in sovoznik ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, sta z drugim mestom na reliju v Španiji osvojila zgodovinski naslov svetovnih prvakov v vozniški klasifikaciji serije FIA World Rally Championship. Nova Toyota Yaris – zasnovana za urbano življenje Nova Toyota Yaris – zasnovana za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih. Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 V času tektonskih premikov avtomobilsk industrije je Toyota že začela transformacijo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v globalnega dobavitelja enakopravnih mobilnostnih rešitev, ki temeljijo na načelu boljše mobilnosti za vse.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.