Svetovna premiera novega Yarisa GR Sport,

katere navdih so zmogljivosti Gazoo Racinga

Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR Sport našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN.

S to različico Toyota tudi v razred majhnih avtomobilov vnaša obilo vozniškega užitka. Novi model bo premierno predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, na voljo pa bo konec tega leta. To bo Toyotin prvi model s specifikami GR Sport v Evropi.

Uvedba različice GR Sport je odličen primer, kako mednarodni uspehi ekipe TOYOTA GAZOO Racing neposredno vplivajo na nastajanje novih modelov avtomobilov, ki vozijo po običajnih cestah. Toyotina vrnitev na reli serijo WRC je leta 2017 spodbudila razvoj zmogljivega modela Yaris GRMN, katerega omejena serija 400 primerkov je bila razprodana, še preden so avtomobili prišli do trgovcev.

Novi GR Sport povzema športni vpliv GAZOO Racinga, ki temelji na izjemnih zmogljivostih. Posebnih izboljšav je bilo deležno vzmetenje, ki zagotavlja odlično odzivnost in krmiljenje. Uporabljeni so blažilniki Sachs Performance, ki zagotavljajo dodatno rigidnost, predvsem pa so zelo podobni tistim, ki so nameščeni v Yarisa GRMN.

Avtomobil ima tudi značilno športno držo, saj je v primerjavi s standardnim Yarisom za 11 milimetrov nižji, razmah med karoserijo in kolesi pa je zmanjšan za 18 milimetrov.

/

17-palčna platišča v črni barvi so opremljena s pnevmatikami Bridgestone Potenza RE50 205/45R17, ki so identične kot na modelu GRMN. GR Sport je ekskluzivno na voljo v petvratni različici in bo na voljo s standardnim 1,5-litrskim hibridnim pogonskim sklopom.

Tudi na zunanjosti se takoj opazi vpliv modela GRMN, saj je novi model na voljo v dvobarvni različici s posebno anteno in zadnjim spojlerjem, črnimi obrobami vrat, črnim zračnikom motorja, pokrovi vzvratnih ogledal in obrobami meglenk.

S črnimi detajli so okrašene tudi luči. Zadnja stranska stekla pa so zatemnjena in opremljena z znakom GR. Rdeče nalepke na sprednjem delu in zadnjem odbijaču pa dodajajo športni poudarek.

Tudi v notranjosti je opazen vpliv GR. Sprednja sedeža, ki sta oblazinjena v oblazinjenje Ultrasuede s kontrastnimi šivi, sta okrašena z znakom GR. Ko voznik pritisne gumb za zagon motorja, se na osrednjem zaslonu pojavi ta znak. Za zagotavljanje optimalnega vozniškega občutka je GR Sport opremljen z manjšim trikrakim volanom, ki je enak tistemu iz športnega kupeja GR86.

Športno vzdušje še dodatno poudarja črno stropno oblazinjenje in satenasto kromirana obdelava prestavne ročice, zračnikov in gumbov avdiosistema. Končni dotik pa zagotavljajo posebne preproge v črni barvi, ki so okrašene z znakom GR in srebrno obrobo.

Več o tej temi

Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil. Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.