Toyota na Pariškem avtosalonu 2018

Inovativni dobavitelj mobilnosti

Avtomobilska industrija je priča izjemnemu razvoju in transformaciji. Seveda se tudi Toyota zaveda pomembnosti in občutljivosti tega trenutka in se iz klasičnega proizvajalca avtomobilov razvija v globalnega dobavitelja mobilnosti in ponuja boljše mobilnostne možnosti za vse uporabnike. Na letošnjem Pariškem avtosalonu Toyota prikazuje dva ključna inovacijska stebra: hibridno tehnologijo in novo globalno arhitekturo TNGA. Oba sta že vidna v novih različicah modela Corolla, pri novem RAV4 in novi Camry, ki se spet vrača na evropske ceste.

NOVA COROLLA

Povsem nova Corolla tako v kombilimuzinski kot v karavanski različici ponuja še več dinamičnega dizajna kot kdajkoli prej. Novi 2.0-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop se pridružuje že znani motorizaciji, hkrati pa nova Corolla najavlja tudi začetek dvojno-hibridne strategije. Vsi modeli bodo na voljo z dvema hibridnima pogonskima sklopoma. 1.8-litrski motor s 122 konjskimi močmi ponuja četrto generacijo hibridnega sistema, ki zagotavlja izjemno odzivnost, nizko porabo goriva in sproščujočo vožnjo. 2.0-litrski motor s 180 konjskimi močmi pa zagotavlja še več moči in zmogljivosti, odlične pospeške, več vozniške dinamike in užitka pri vožnji. Nova Corola je zasnovana na platformi GA-C, ki je del nove Toyotine golbalne arhitekture TNGA. Po zaslugi 10 milimetrov nižjega težišča, novega zadnjega vzmetenja in za 60 odstotkov bolj toge karoserije je vožnja izjemno dinamična, odzivna in učinkovita.

/
/
/
NOVI RAV4

Peta generacija modela RAV4 začenja novo dobo športnih terencev, v kateri prevladujejo zmogljivosti, varnost in sodobna tehnologija. Prvič je bila pri športnem terencu uporabljena nova globalna arhitektura TNGA, ki se odraža v karizmatični zasnovi notranjosti in zunanjosti. Novi RAV4 zagotavlja več prostora in udobja, poleg tega pa v kabini navdušuje s premišljenimi detajli in kakovostno izdelavo. RAV4 tudi v svoji peti generaciji ostaja zvest hibridnemu pogonu. Poganja ga novi 2.5-litrski hibridni pogonski sklop, ki zmore 222 konjskih moči in zagotavlja odzivnost, učinkovitost ter nizke emisije in porabo goriva. Poleg tega pa se novi elektronski štirikolesni pogon AWD odlično obnese na vseh površinah in tudi v spolzkih razmerah. Novi RAV4 je tudi prvi model znamke Toyota, ki ima vgrajen razširjen varnostni sistem Toyota Safety Sense, ki pomagajo vozniku in mu omogočajo delno samodejno vožnjo.

/
/
/
NOVA CAMRY

Na pariškem avtosalonu evropsko premiero doživlja nova Toyota Camry, ki se na evropski trg vrača po 14-letni odsotnosti. V svoji novi podobi združuje visoko raven dizajna, udobja in energijske učinkovitosti zadnje generacije samopolnilne hibridne tehnologije. Novo Camry odlikujejo vrednote, zaradi katerih je bila vedno tako priljubljena: izjemna raven QDR (quality, durability in reliability - kakovost, trajnost in zanesljivost), tiha vožnja, atraktivna zunanjost in notranjost, udobje in prostornost, najsodobnejša hibridna tehnologija s povsem novim 2.5-litrskim samopolnilnim hibridnim sistemom, ki zagotavlja nizko porabo, odzivnost in užitek pri vožnji. Nova Camry je zasnovana na platformi GA-K, ki izvira iz nove Toyotine globalne arhitekture TNGA. Povečana torzijska rigidnost, novo zadnje blaženje in nižje težišče pa omogočajo njeno angažirano vožnjo.

/
/
/
TOYOTA YARIS GR SPORT

Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR SPORT našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN. S to različico Toyota tudi v razred majhnih avtomobilov vnaša obilo vozniškega užitka. Toyotina vrnitev na reli serijo WRC je leta 2017 spodbudila razvoj zmogljivega modela Yaris GRMN, katerega omejena serija 400 primerkov je bila razprodana, še preden so avtomobili prišli do trgovcev. Novi GR SPORT povzema športni vpliv GAZOO Racinga, ki temelji na izjemnih zmogljivostih. Posebnih izboljšav je bilo deležno vzmetenje, ki zagotavlja odlično odzivnost in krmiljenje. Uporabljeni so blažilniki Sachs Performance, ki zagotavljajo dodatno rigidnost, predvsem pa so zelo podobni tistim, ki so nameščeni v Yarisa GRMN. 17-palčna platišča v črni barvi so opremljena s pnevmatikami Bridgestone Potenza RE50 205/45R17, ki so identične kot na modelu GRMN. Yaris GR SPORT je na voljo v petvratni različici, poganja pa ga 1.5-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop.

/
/
/
TOYOTA YARIS Y20

Toyota Yaris z novo različico Y20 praznuje 20-letnico od nastanka tega uspešnega modela, ki nastopa v segmentu B. Model Yaris je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu 1998. V dveh desetletjih so bile predstavljene tri generacije Yarisa, ki nastaja v tovarni v Valenciennesu in je Toyotin najbolje prodajani model na evropskem trgu. Osveženi Yaris, ki bo predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, bo ponudil novi multimedijski sistem, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom. Različica Y20 bo na voljo z enako zlato barvo zunanjosti, kakršna je krasila prvega Yarisa iz leta 1998. Kontrastna streha v temno sivi barvi pa mu bo zagotovila sodobnejši pridih. Proizvodnja modelov Y20 bo predstavljala osrčje Yarisove palete za modelno leto 2019. Na voljo bodo standardne in dvobarvne različice. Srebrna, biserna in črna barve karoserije bodo na voljo s temno sivo streho. Pri zunanjosti so uporabljeni tudi drugi dekorativni elementi v temno sivi barvi, s katerimi se različica Y20 loči od preostalih modelov.

/
/
/
DRUGA GENERACIJA TOYOTA SAFETY SENSE

Toyota je zavezana iskanju rešitev, ki omogočajo varno mobilnost. Zato vseskozi promovira svoj pristop varnosti v resničnem življenju, ki vključuje tako ljudi, avtomobile in prometno okolje. In vse te izkušnje in znanje so vključene v razvoj avtomobilov. Z vsemi temi prizadevanji slediju ultimativnemu cilju - družbi brez prometnih nesreč. Druga generacija sklopa varnostnih sistemov Toyota Safety Sense pomeni še dodaten pomemben korak na poti do tega cilja. Nadgrajeni varnostni sistemi uporabljajo posebno kamero in radar na osnovi milimeterskih valov. Skupaj delujeta izjemno usklajeno in pomagata pri zaznavanju morebnitnih nevarnosti. Novi sistem odlikuje tudi manjša velikost in enostavnejša vgradnja v vse modele Toyota. Toyota Safety Sense po novem vključuje: nadgrajeni sistem za zaznavanje trka (PCS), prilagodljivi radarski tempomat (ACC), sistem za ohranjanje voznega pasu (LDA), sistem za zaznavanje prometnih znakov (RSA) in samodejno preklapljanje snopa luči (AHB). Novost pa predstavlja sistem sledenja voznega pasu (LTA), ki predstavlja dodatno podporo vozniku.

Pre-collision system
/
Adaptive cruise control
/
Lane trace assist
/
Road sign assist
/
Automatic High Beam
/
INOVATIVNA NOVINARSKA KONFERENCA

Toyota tudi v komunikacijskem smislu izžareva svojo sodobnost. Tako bo na Pariškem avtosalonu prvič namesto klasične novinarske konference na sporedu nov digitalni format predstavitev vseh novosti povezanih z znamko Toyota, ki jih bo možno spremljati tako na samem prizorišču kot tudi kjrkoli drugod po svetu.

Digitalna konferenca za novinarje bo postavljena na spletno stran z naslednjim naslovom (URL): parisms.toyota-europe.com kot tudi preko Youtube kanala.

Več o Toyota Motor Showu

Toyota Corolla med finalisti Evropskega avta leta 2020 Toyota Corolla med finalisti Evropskega avta leta 2020 Toyota Corolla je zanesljivo opravila s konkurenco 35-ih nominirancev za Evropski avto leta 2020 in se uvrstila med sedem finalistov. Med izbranci ji družbo delajo še BMW 1-series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio in Tesla model 3. Novi Corolla GR SPORT in Corolla TREK Novi Corolla GR SPORT in Corolla TREK Corolla GR SPORT in Corolla TREK sta novi različici Toyote Corolle, ki sta doživeli svetovno predstavitev na letošnjem Avtosalonu v Ženevi. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Za Corollo Hybrid se začenja nova vznemirljiva doba. Zgrajena je na osnovi revolucionarne Toyotine nove gobalne arhitekture TNGA. Limuzina, kombilimuzina in karavan Touring Sports so na voljo z novimi hibridnimi pogonskimi sklopi, ki ponujajo obilo užitka v vožnji. Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.