Inovativna Toyota

na Pariškem avtosalonu

Toyota bo na letošnjem avtosalonu v Parizu predstavila nove temelje, ki bodo osnova za rast v prihodnosti.

Nov razstavni prostor

Avtomobilska industrija se je znašla pred velikimi spremembami in Toyota se z njimi več kot uspešno sooča. Pripravljena je na prehod, v katerem se bo iz proizvajalca avtomobilov preobrazila v dobavitelja boljše mobilnosti za vse.

Ta prehod bo opazen tudi na novi zasnovi razstavnega prostora na Pariškem avtosalonu, ki bo razdeljen na tri področja. Prvi se bo imenoval "Start Your Impossible" in bo posvečen novim mobilnostnim rešitvam in bodočim inovacijam. Na drugem bodo predstavljene aktivnosti v motošportu, ki jih izvajajo skupaj z ekipo Toyota GAZOO Racing. Tretja pa je posvečena Toyotinim novim modelom, ki temeljijo na samopolnilnih hibridnih pogonskih sklopih.

Novinarske konference z novim pristopom

Nova bodo tudi komunikacijska orodja in okolja, s katerimi bodo nadomestili tradicionalne novinarske konference. Te bodo po novem v digitalni obliki in jih bo možno spremljati na samem razstavnem prostoru, drugod na sejmišču ali kjerkoli po svetu.

Digitalna novinarska konferenca se bo začela s kratko predstavitvijo Dr. Johana Van Zyla, presednika in direktorja Toyota Motor Europe, sledil pa bo interaktivni sistem s posebnimi moduli, ki bodo posvečeni vsakemu novemu modelu.

Na ta način želijo predstavnikom sedme sile, ne glede na njihovo fizično prisotnost, zagotoviti bolj felksibilno medijsko izkušnjo.

Na voljo bo tudi na naslednji povezavi: parisms.toyota-europe.com, poleg tega pa tudi na YouTube kanalu Toyota Motor Europe.

Razstavljeni novi avtomobili

Na Pariškem avtosalonu bosta ključna dva produktna elementa: hibridna tehnologija in Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA).

Toyota že več kot dvajset let razvija, izboljšuje in demokratizira samopolnilno hibridno tehnologijo. Letos bodo v Parizu razstavljena izključno hibridna vozila - od kompaktnega Yarisa do novih generacij modelov Corolla, RAV4 in Camry.

/

Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA) temelji na novi ponudbi izdelkov in pogonskih sklopov. Zato je TNGA več kot običajna platforma, saj vsebuje tudi izdatno mero inženirske in oblikovalske filozofije. TNGA poleg izboljševanja vozne dinamike vozil omogoča tudi razvoj zunanjosti in notranjosti, ki imata močnejši emocionalni vidik.

Na razstavnem prostoru se bo odvijala svetovna premiera povsem nove Corolle Touring Sports, poleg nje pa bo na ogled tudi že predstavljena kombilimuzinska različica. Zahvaljujoč novi TNGA platformi C nova Corolla ponuja emocionalni dizajn in izbiro dveh samopolnilnih hibridnih pogonskih sklopov z 1.8 oziroma 2.0-litrskim motorjem.

Na sporedu bo tudi evropska predstavitev novega RAV4, ki ga odlikuje močan in robusten dizajn, ki je nastal na podlagi nove TNGA platforme K in ga poganja novi 2.5-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop.

Po 14-letni odsotnosti se na zahodno-evropski trg vrača limuzina Camry, ki se predstavlja v povsem novi obliki. Novi model temleji na TNGA platformi K, poganja pa ga novi 2.5-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop.

Pred 20 leti je bil prav Pariški avtosalon prizorišče svetovne predstavitve modela Yaris. Toyota bo dvajsetletnico tega priljubljenega modela obeležila s posebno serijo Y20 v barvi Golden Yellow, v kateri je bil na voljo tudi originalni Yaris iz leta 1998. Sodobna različica bo na voljo v dvobarvni kombinaciji s kontrastno streho v temnosivi barvi.

Poleg tega pa bo predstavljena tudi različica GR Sport, ki je nastala na osnovi dirkaških izkušenj in uspehov ekipe Toyota GAZOO Racing.

Poleg novih avtomobilov bo Toyota predstavila tudi najnovejše varnostne tehnologije, ki so vključene v sklop Toyota Safety Sense, ki je na voljo pri novi Corolli in RAV4.

Del razstavnega prosotra bo posvečen tudi zmagi, ki jo je ekipa Toyota GAZOO Racing dosegla na legendarni vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa. Ob pokalu zmagovalca bo na ogled zmagoviti dirkalnik Toyota TS050 Hybrid LMP1.

Vabimo vas, da obiščete Toyotin razstavni prostor na Pariškem avtosalonu, ki se nahaja v dvorani 4, ali pa spremljajte našo novo digitalno novinarsko konferenco, na kateri boste izvedeli vse o naših novih izdelkih.

Več o tej temi

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa Urnik vztrajnostne serije WEC za sezono 2019-2020, ki bi se morala zaključiti v mesecu juniju, je zaradi pandemije COVID-19 nekoliko spremenjen. Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor video igrice eSports WRC. Gre za dogovor med Toyota Motor Europe, izdajateljem video igric NACON in KT Racing. Vedno povezani s svojim avtomobilom Toyota Vedno povezani s svojim avtomobilom Toyota MyT je nova mobilna aplikacija, ki omogoča dostop do petih povezovalnih uslug. Zahvaljujoč tej aplikaciji, s pomočjo katere je med drugim možno locirati svoj avtomobil, boste prihranili kar nekaj denarja in se znebili precej skrbi. Toyota na evropskem trgu prvič predstavlja 7-sedežnega športnega terenca Highlander Toyota na evropskem trgu prvič predstavlja 7-sedežnega športnega terenca Highlander Highlander je največji hibridni športni terenec znamke Toyota. Tokrat bo prvič na voljo tudi v zahodni Evropi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.