Toyota Mirai: 0 % emisij. 100 % vizij.

Spoznajte evropske lastnike vozil Mirai

Toyota ima bogato zgodovino revolucionarnega in vizionarskega razmišljanja: od prvega serijskega hibridnega vozila leta 1997 in vse do futurističnega vozila Mirai s pogonom na vodik leta 2014. Mirai je močan že od svojih začetkov. Ima popolnoma električen pogon, vendar ne potrebuje polnjenja, saj z edinstvenim skladom gorivnih celic proizvaja električno energijo povsem brez emisij.

Vse več ljudi sprejema vizijo vozila Miari, ki spreminja naš način vožnje in dokazuje, da vodik ni več zgolj možnost nekje v daljavi, ampak smo že stopili v prihodnost. Srečali smo se z nekaterimi izmed prvih lastnikov vozila Mirai, da spoznamo njihovo predstavo o mobilnosti v prihodnosti in to, kako nam pionirska tehnologija Mirai pomaga na poti k vodikovi družbi.

Mirai v svojem jedru vsebuje avantgardno tehnologijo, ki zadovolji zelo različne profile strank: od navdušencev nad obnovljivimi viri energije, graditeljev infrastrukture za vodik in uporabnikov vozila Mirai v vsakdanjem življenju do mam, ki vzgajajo naslednjo okoljsko zavedno generacijo.

Birgit Liodden je prva zasebna lastnica vozila Mirai na Norveškem in strastna okoljevarstvenica, ki se je odločila sodelovati pri reševanju onesnaženosti okolja v Oslu s preskokom na vodikovo tehnologijo in zdaj uporablja Mirai kot svoj avtomobil za vsakodnevne opravke.

Robert Döring je vodja javne politike pri podjetju Enertrag, ki je eno izmed največjih vseevropskih podjetij na področju obnovljivih virov energije. Tako kot je njegovo podjetje eno izmed pionirskih na svojem področju, njegovo službeno vozilo Mirai odraža enak duh s tehnologijo gorivnih celic v svojem bistvu.

Ulrika Lindahl je vodja projektov in strateginja razvoja na občini Mariestad, v švedskem mestu, ki veliko vlaga v obnovljivo infrastrukturo. Imajo dva vrtca, ki energijo pridobivata izključno iz sončnih celic in vodika, ter solarni park, ki je povezan z energetskim sistemom s postajo gorivnih celic.

Nicolas Iwan je izvršni direktor iniciative H2 Mobility, ki se zavzema za izgradnjo vodikove infrastrukture v Nemčiji. Ko Nicolas vozi Mirai, podpira izpolnjevanje svojega cilja in dokazuje, da vodik deluje ter da je to prihodnost naše mobilnosti.

Jacob Krogsgaard je eden izmed ustanoviteljev H2 Logic, zdaj del skupine NEL Hydrogen, ki aktivno gradi polnilne postaje za vodik. Uporaba vozila Mirai idealno ustreza Jacobovemu poklicu, poleg tega ga uporablja tudi v vsakdanjem življenju, saj gre za okolju prijazen, udoben in zanesljiv avtomobil. Jacob je s svojim Miraijem do danes prevozil že prek 77.000 km.

Več informacij o vozilu Mirai

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.