Novi Yaris navdušuje v Ženevi!

Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017

Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi.

Občutite Yarisovo energijo
/
 

Novi Yaris 2017 dviguje razpoloženje. Novi Yaris, ki je bolj dinamičen na pogled in za volanom, tišji, bolj uglajen in varnejši kot kdaj koli doslej, vam bo dal nov zagon po vsaki vožnji. Novi model, ki je še vedno nesporno Yaris, odlikujeta edinstven videz sprednjega dela in zadka z značilnimi lučmi LED ter bogata ponudba novih litih platišč in barv karoserije. Sodobna notranjost, napredna tehnologija kabine in več doživetja za volanom ne prinašajo užitkov samo vozniku, ampak tudi sopotnikom.

 
 
Dirkalni cestni geni
/
 

Če gojite strast do visoke zmogljivosti, vam bo v novem Yarisu GRMN srce gotovo hitreje bilo. Naš izredno izpopolnjen in privlačen model s kompaktnim zadkom je našel navdih v Toyotini vrnitvi na svetovno prvenstvo v reliju 2017 z modelom Yaris WRC. Pod umerjeno belo, rdečo in črno karoserijo se skriva odziven 1,8-litrski motor, ki proizvede prek 210 DIN KM in poskrbi za najboljši čas pospeška od 0 do 100 km/h v tem razredu vozil. Izredni Yaris GRMN z dinamičnim krmiljenjem, reli videzom in dirkalno izpopolnjeno zmogljivostjo predstavlja vrhunec dinamične nove ponudbe.

 
 
Nov način vsakodnevne mestne vožnje

V Ženevi se premierno predstavlja konceptno vozilo i-TRIL, ki dokazuje, da mestna vožnja s številnimi zaustavljanji in speljevanji ni nujno dolgočasna. Naše razstavno vozilo, ki je zasnovano za aktivne mamice z otroki, kaže, da bodo električna vozila prihodnosti prinesla veliko navdušenja tudi na rutinskih dnevnih vožnjah. Popolnoma električno konceptno vozilo i-TRIL s 3000 mm dolžine, 1510 mm višine in nizko maso 600 kg omogoča domet prek 300 km s polno baterijo.

Tehnologija aktivnega nagibanja prilagaja sprednji del karoserije in kolesi pri vožnji v ovinek ter srečnim potnikom zagotavlja stabilno, agilno in zabavno vožnjo. V notranjosti dinamičen položaj za vožnjo ter ročni nadzor krmiljenja, pospeševanja in zaviranja ponujata voznikom doživetje v vožnji, ki spominja na igranje računalniških iger. S prostorno konfiguracijo sedežev »ena plus dve« in blizu postavljenimi zadnjimi sedeži se mamice lahko same predajo voznim radostim, z otroki pa doživijo veselje v vožnji svojega življenja!

/
/
 
 
S polnim plinom

Po nedavni združitvi motošportnih dejavnosti pod oznako TOYOTA GAZOO Racing se Toyota ponaša s svojimi čistokrvnimi stroji, s katerimi letos dosega meje v smislu izdelave vse boljših avtomobilov.

Trojni napad se je začel na zahtevnem reliju Dakar, kjer je ekipa TOYOTA GAZOO Racing South Africa dobro pripravljena vstopila v dirko, preden ni prišlo do nesreče, ki ji je neusmiljeno preprečila morebitno zmago. Na koncu so se tri vozila Toyota Hilux uvrstila med prvo deseterico, 25 drugih vozil Toyota pa je prišlo v cilj – največ med vsemi proizvajalci.

Glavna novica je gotovo senzacionalna vrnitev Toyote na svetovno prvenstvo v reliju (WRC) po 17-letni odsotnosti z drugim mestom na prvencu sezone – reliju Monte Carlo – in zmagoslavjem na reliju na Švedskem.

Na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu (WEC) bo TOYOTA GAZOO Racing tekmoval s tremi hibridnimi modeli TS050 na dveh letošnjih prestižnih preizkušnjah, vključno z legendarno dirko 24 ur Le Mansa – v želji vrnitve na vrh zmagovalnega odra. Ob tem v ekipo prihaja argentinski dirkalni as, José María López. Srečno vsem našim ekipam in voznikom!

/
/
 
 

Toyota v živo iz Ženeve

Več o naših zvezdah v Ženevi

Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Družba TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) se bo leta 2017 vrnila v svetovno prvenstvo v reliju (WRC). Člani ekipe Toyota Gazoo Racing si obetajo uspešen začetek reli serije 2021, ki se začenja z legendarnim Relijem Monte Carlo Člani ekipe Toyota Gazoo Racing si obetajo uspešen začetek reli serije 2021, ki se začenja z legendarnim Relijem Monte Carlo Člani ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team začenjajo serijo WRC, in sicer z legendarnim relijem Monte Carlo, ki se začenja danes in bo trajal do 24. januarja. Toyota Motor Europe je v letu 2020 na Evropskem trgu dosegla 6-odstotni tržni delež. Toyota Motor Europe je v letu 2020 na Evropskem trgu dosegla 6-odstotni tržni delež. Toyota Motor Europe (TME) je objavila prodajne podatke za leto 2020, v katerem so skupno prodali 993.113(1) vozil. Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.