S polno hitrostjo v prihodnost

Toyota na avtomobilskem salonu v Parizu

Svet avtomobilizma se zgrinja v mesto luči, ki se ponaša z bogato zgodovino kulture in inovacij, zato je avtomobilski salon v Parizu odlična priložnost, da Toyota predstavi svojo vizijo prihodnosti vožnje.

Toyoto čaka svetla prihodnost, saj dirkalno moštvo TOYOTA GAZOO Racing našemu motošportu napoveduje vznemirljivo novo dobo. Poleg tega se na ceste prvič podaja Toyota C-HR in na avtomobilskem salonu se prvič v Evropi predstavlja povsem novi hibridni Prius Plug-in.

/
 
Premikanje meja na bolje

V središču pozornosti v Parizu je dirkalno moštvo TOYOTA GAZOO Racing, ki združuje naš celoten motošport pod eno oznako. Tako bomo lahko nadaljevali z inovacijami in razvojem novih tehnologij, z izpopolnjevanjem naših zmogljivih dirkalnikov pa izboljšali tudi osebna vozila.  

Adut dirkalnega moštva TOYOTA GAZOO Racing je novi Toyota Yaris WRC, avtomobil nove generacije, ki je trenutno v fazi testiranj pred našo načrtovano vrnitvijo v svetovno prvenstvo v reliju 2017 po 17 letih. Na ogled je tudi model Toyota C-HR Racing, ki je letos prestal 24-urno vzdržljivostno preizkušnjo na dirkališču Nürburgring. Dirka nam je dala priložnost, da smo pred vstopom modela Toyota C-HR na trg izpopolnili in izboljšali njegovo tehnologijo.

/
Nebrušen diamant

Zgolj leto po tem, ko se je Toyota C-HR v obliki konceptnega vozila predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, bo kmalu pripravljena, da se poda na mestne ulice. V Parizu si boste lahko pobližje ogledali in začutili diamantno obliko in prefinjeno notranjost. 

V razvojni fazi našega vznemirljivega novega športnega terenca Toyota C-HR smo temeljito dodelali vsak detajl v notranjosti, od gumbov v obliki diamanta do okrasnega vzorca obloge vrat in celo zvočnikov JBL. Toyota C-HR se povsem osredotoča na voznika, saj je oblikovana za stilno doživetje v vožnji in združuje visokotehnološko funkcionalnost s prostorno kabino. Te izjemne notranjosti ne smete zamuditi! 

/
Hibridni pionir

Spoznajte 2. generacijo hibridnega modela Prius Plug-in, ki predstavlja velik korak naprej v našem poslanstvu izdelave ultimativnega eko avtomobila. Z izboljšano učinkovitostjo, zmogljivostjo in stilom ta avtomobil ponaša priključne hibride na naslednjo raven.

Ima dvakrat večji domet v načinu EV (električno vozilo) v primerjavi s predhodnikom in ponuja serijo povsem novih tehnologij – vključno s streho za podaljšanje dometa, opremljeno s sončnimi celicami, pogonskim sistemom električnega vozila z dvema motorjema in klimatizacijo s toplotno črpalko z vbrizgavanjem plina – resnično čistokrvni pionir!

/
Nasmeh je zagotovljen

Novi GT86 bo v Pariz prinesel glamur in je pripravljen, da prihodnje leto vstopi na trg. Zaradi boljše stabilnosti, upravljanja in odzivnosti je vožnja z njim poživljajoča in vznemirljiva. Je še bolj aerodinamičen in ponuja način TRACK, s katerim boste doživeli občutek vožnje po dirkalni stezi. Najbolj izpopolnjeni GT86 doslej bo zagotovo narisal nasmeh na obraz ljubiteljem dirkalnega športa!

/
Nevsakdanji dobavitelj energije

Letošnji predstavnik iz futuristične ponudbe je konceptno vozilo TOYOTA FCV PLUS. Kompaktni mestni avtomobil brez emisij je sam po sebi vir energije. Električna energija, ki jo ustvarja iz vodika, lahko napaja druge avtomobile ali lokalno električno omrežje. Poleg tega je mogoče dostopati do njegove čiste energije tako, da se odstrani sklad gorivnih celic. Ni samo energetsko učinkovit – zaradi prostorne notranjosti je vožnja z njim pravi užitek.

Toyota v živo iz Pariza

Več ...

Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Toyota je kot pionir in postavljalec standardov hibridne tehnologije dosegla simbolični mejnik 15 milijonov prodanih hibridnih vozil. Eko potep Eko potep Avtokamp Menina v Rečici ob Savinji je prava oaza neokrnjene narave in svežega zraka. Prav zato tja zahajajo okoljsko ozaveščeni ljudje, ki skrbijo za to, da s svojim početjem v okolju pustijo čim manj sledi. Hibridna električna vozila Hibridna električna vozila V prvem četrtletju so hibridna električna vozila predstavljala 45 % prodaje družbe Toyota Motor Europe (TME) Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na  hibridni pogon Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na hibridni pogon Toyota Motor Europe je v letu 2017 prodala 1.001,700 vozil Toyota in Lexus. To v primerjavi z letom 2016 pomeni 8-odstotno povečanje. Tržni delež skupine se je povečal na 4,8 odstotka.