Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Toyota na Avtomobilskem sejmu v Parizu 2014.

Ljubitelji avtomobilov, novinarji in proizvajalci s celega sveta se bodo te dni mudili na 'Mondial de l’Automobile 2014', navdušenje pa bo raslo s predstavitvijo novih modelov in odkrivanjem futurističnih konceptov.

Toyotin koncept C-HR

Svetovna premiera in sredstvo za pritegovanje pozornosti na sejmu je naša vizija prihodnosti s hibridom, ki je rezultat 20-letnega ustvarjanja – koncept C-HR. Ravno tako, kot je RAV4 leta 1994 prinesel svežo energijo v segment vozil 4 x 4, danes Toyotin koncept C-HR predstavlja edinstven pogled na segment kompaktnih športnih terencev.

S presenetljivim novim dizajnom, navdihnjenim z diamanti, je v tem segmentu nov koncept poln zanimivih detajlov, oblikovanih kot natančno brušen dragulj.

Ta novi videz je rezultat sodelovanja centrov za oblikovanje s celega sveta in predstavlja evolucijo naše 'prodorne' in 'poudarjene' oblikovalske filozofije, ravno tako pa prinaša tudi nove detajle, ki napovedujejo smer oblikovanja Toyotinih vozil v prihodnosti.

Pod profilom kupeja s tekočo linijo strehe, ki se konča s spojlerjem, in z dramatičnimi obrisi se skriva nova platforma, ustvarjena, da izpolni zahteve kupcev po vrhunskih voznih lastnostih in nadzoru. Poleg tega nov napredni hibridni pogonski agregat omogoča edinstveno doživetje vožnje ob izjemni učinkovitosti.

Avtomobilski sejem v Parizu – začetek poti

Namen vseh avtomobilskih konceptov je merjenje reakcije na novi slog in oblikovalsko usmeritev. Zato upamo, da bo kompakten športni terenec C-HR z dizajnom, za katerim se vsi obračajo, agilnimi voznimi zmožnostmi in naprednim pogonskim agregatom za Toyoto postal resničnost.

Na našem razstavnem prostoru najdete tudi našo vizijo mobilnosti, ki je ne morete zgrešiti. V primerjavi s številnimi drugimi proizvajalci mi ne mislimo, da se bo v prihodnosti uporabljala samo ena tehnologija, temveč menimo, da je najboljši pogon avtomobila odvisen izključno od tega, kako ga ima kupec namen uporabljati.

i-ROAD

Mi verjamemo, da je i-ROAD idealna rešitev za zadnje kilometre na začetku ali koncu potovanja po mestu. Pred dvema letoma je bil prikazan kot koncept, danes pa se naše kompaktno in zabavno vozilo za osebno mobilnost brez emisij lahko registrira in vozi po mestnih ulicah.

Ključ edinstvene izkušnje v vožnji i-ROAD-a je nova, popolnoma intuitivna tehnologija 'Active Lean'. Z vgrajenimi številnimi pametnimi senzorji, motorjem in prestavnimi mehanizmi sistem samodejno premika kolesa vozila gor ali dol v nasprotnih smereh, v ovinku pa se lahko tudi nagne na pravo stran.

Popolnoma električno vozilo omogoča agilnost motocikla in udobje avtomobila, zaradi vodoodporne kabine pa čelada ni potrebna. Zaradi takšnega sistema nagibanja vam nikoli ni treba spustiti nog na cesto, tako da voznik ostane v varnejši zaprti kabini z vsemi prednostmi avtomobila, kot so gretje, zvočni sistem in povezovanje z mobilnim telefonom.

Z i-ROAD-om se lahko vozite s hitrostjo do 50 km/h v skoraj brezšumni vožnji, ima pa tudi odlično pospeševanje in se lahko napolni prek standardne hišne električne vtičnice v samo treh urah. Ko pogledate njegov futuristični videz in agilnost, skoraj ne morete verjeti, da se srečni prebivalci Grenobla (Francija) lahko usedejo za volan takšnega vozila, ki je del popolnoma novega sistema mestnega prevoza.

V partnerskem projektu Toyote ter mestnih in regionalnih oblasti Grenobla, EDF-a, Sodetrel-a in podjetja za najem avtomobilov Citeleb, je 35 zabavnih Toyotinih vozil i-ROAD in 35 vozil COMS za osebno mobilnost zdaj sestavni del mestnega prometa v Grenoblu. Ta poskusni projekt, ki bo trajal tri leta, prebivalcem ponuja rešitev za kratke relacije, kot del njihovih vsakdanjih potovanj po mestu, kar bo zmanjšalo prometne gneče in izpuste škodljivih plinov, s tem pa se bo tudi izboljšala kakovost zraka v mestu.

Poganja prihodnost

Menimo, da so gorivne celice ključna tehnologija prihodnosti, na našem razstavnem prostoru v Parizu pa imamo še enega pomembnega igralca: Fuel Cell Sedan – limuzino s pogonom na gorivne celice. Po 20 letih razvoja naš prvi serijski avtomobil s pogonom na vodik – Fuel Cell Sedan prihaja na evropske ceste poleti leta 2015, najprej pa bo dosegljiv v Združenem kraljestvu, Nemčiji in na Danskem.

Na prvi pogled boste mogoče pomisli, da gre za običajno limuzino z bencinskim motorjem, vendar če se približate, boste videli, da se pod pokrovom motorja skriva prihodnost trajnostnega prevoza.

Tam, kjer je bil dobro znan motor z notranjim izgorevanjem, je zdaj nekaj popolnoma novega: sklop gorivnih celic. Vodik, ki se lahko dobi iz naravnih virov energije, kot sta sonce in veter, reagira s kisikom iz zraka in ustvarja električno energijo. Neodvisno ali v simbiozi vas vodikove gorivne celice skupaj z električno energijo iz baterij lahko odpeljejo, kamor koli si želite.

Najbolj neverjetni so izpusti: iz izpušne cevi izhaja samo vodna para! Združite to s časom polnjenja rezervoarja v trajanju samo treh minut, dosegom več kot 500 km in prostorom za štiri osebe in videli boste, da Fuel Cell Sedan ponuja prilagodljivost konvencionalnega avtomobila brez kakršnega koli škodljivega vpliva.

Minilo bo nekaj časa, šli bomo korak za korakom, vendar smo prepričani, da bodo, v ne tako oddaljeni prihodnosti, avtomobili s pogonom na gorivne celice pogosti na cestah. Brez dvoma nas čaka svetla prihodnost, vendar trenutno je hibridna tehnologija ključna za naše poslovanje. Hibrid je postal sinonim za Toyoto in obratno, tako da pričakujemo, da bo ravno ta pogon najpogostejša izbira na večini trgov.

Glede na to, da je polovica prodanih Aurisov in več kot tretjina prodanih Yarisov na hibridni pogon, je ta tehnologija postala tisto, po čemer se Toyota razlikuje od drugih.

Najnovejši kompaktni avtomobil na trgu

Za Toyoto je razpoloženje na tem sejmu polno optimizma. Zadnji meseci so bili razburljivo obdobje, saj sta dve 'faci' prispeli na sceno: AYGO in Yaris. Ta dva modela sta najbolj sveža ponudba na trgu kompaktnih avtomobilov in z njima smo izpolnili obljubo, da bomo v svojo ponudbo uvedli tudi čustva, tako da kar pokata od zabave, personalizacije, najsodobnejšega dizajna in izjemnih voznih lastnosti.

Številni filmi, ustvarjeni, da vas pripeljejo v središče dogajanja na naši stojnici v Parizu, bodo na razpolago kanalu YouTube naslednje dni.

Več o tej temi

Varen, najbolj varen Varen, najbolj varen Novi Yaris je zasnovan za naziv najbolj varnega malega avtomobila na svetu. Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA. Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe Toyota napoveduje ustanovitev nove družbe za mobilnostne storitve KINTO Europe KINTO je nova znamka za zagotavljanje mobilnostnih storitev, ki z ustanovitvijo družbe KINTO Europe prehaja iz projektne v poslovno fazo. Gre za skupni projekt Toyota Motor Europe (TME) in Toyota Financial Services (TFS). Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Toyota bo svoje tehnologije gorivnih celic omogočila tudi komercialnim partnerjem in na ta način pospeševala nastajanje vodikove družbe Potencial vodika pri doseganju brezemisijske družbe, ki ga je prepoznala tudi globalna pobuda Sustainable Development Goals (SDG), je zelo hitro spodbudil zanimanje za ta način zagotavljanja energije in to ne le v prometu, temveč tudi v industriji in drugih dejavnostih.