1. Discover Toyota
  2. Landing
Izberite
Izberite

START YOUR IMPOSSIBLE

NAREDITE PRVI KORAK IN POSKRBITE, DA BODO SANJE POSTALE RESNIČNOST.

Global Team Toyota

Ti športniki predstavljajo pisani spekter tekmovalcev z veh koncev našega planeta. Skupna jim je ena stvar: moč gibanja izkoriščajo za dosego nemogočih ciljev. To so njihove zgodbe.

NEMOGOČE ZGODBE

ZAČETEK NI ENOSTAVEN, VENDAR SO TI ŠPORTNIKI DOKAZALI, DA JE S SVOBODO GIBANJA VSE MOGOČE.

 

Ovire se premaguje z nasmehom.

Martín de la Puente je na družbenih omrežjih vedno nasmejan. S tem izžareva svojo neizmerno ljubezen in veselje do življenja. Ta pristop mu je pomagal, da je prebrodil težke čase. Rojen je bil s proteusovim sindromom, ki velja za eneo izmed najbolj redkih motenj v rasti. Kljub 16 operacijam je ohranil vero in voljo do življenja. pravzaprv je komaj čakal, da začne za res živeti. Martin se ukvarja s plavanjem, vaterpolom, košarko in šahom. A najbolj se je zaljubil v tenis, kjer je eden izmed najboljših para igralcev na svetu.

PRAVI PREIZKUS NI NA IGRIŠČU, TEMVEČ V TVOJI GLAVI.

Sanje o veličini in zlatu.

Martin vse svoje mislu usmerja v Tokio. Zaradi tega ni le srečen, temveč vznesen. .Pri Global Team Toyota smo ponosni, da je Martin član naše ekipe. Spodbujamo ga na njegovi poti proti odru za zmagovalce. Odlikujeta ga neizmerna volja in tekmovalnost. Martin je navdih za vse naše sanje.

Borci od samega začetka.

Bebe Vio je kot žoga polna pozitivne energije. Strastna in navdihujoča. Vse počne v skladu s svojim življenjskim načelom: "Življenje je predobro.". Vsako zmago proslavlja z glasnim zmagovotim krikom. Takrat vsi postanemo njeni navijači.

Že pri petih letih je pokazala, da je nadarjena za sabljanje. Je hitra kot strela in ima odlične reflekse. Ko ji je bilo enajst let, so ji odkrili menengitis, zaradi katerega so ji morali amputirati roke in noge. A zaradi tega se ni bila pripravljena odpovedati svojim športnim sanjam. Z neverjetno delovno etiko je domov prinesla zlato medaljo in postala navdih za ves svet.

OBLJUBLJAM, DA IMAM VSE, KAR POTREBUJEM.

Dekletu s sabljo ne morete povedati, kaj je nemogoče.

Bebe Vio je s pomočjo trenerja Simoneja Vannija, ki je tudi sam dobitnik zlate olimpijske medalje, ekspresno osvojila sabljaški svet. Že lata 2013 je v Montrealu prvič postala svetovna prvakinja, leta 2014 pa še evropska prvakinja. Z vsako borbo pa je pilila svojo formo za paraolimpijske igre v Rio de Janeiru.  V Braziliji je bil poplačan ves njen trud. V prvem krogu je zmagala brez izgubljene točke. Potem je s 15:7 premagala branilko naslova in osvojila zlato medaljo.

Mobilnostni izdelki


Po več kot 85 letih inovacij smo se soočili z največjim izzivom: človeštvu želimo zagotoviti svobodo gibanja. Zaradi tega je toyota postala uradni mobilnostni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega paralimpijskega komiteja. Oglejte si izdelke, ki smo jih zasnovali za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Vozilo e-Palette

Nova mobilnostna rešitev za vse.

Palette je električno vozilo naslednje generacije, ki temelji na tehnologijah, ki omogočajo elektrifikacijo in samodejno vožnjo. Namenjeno je za prevoz potnikov in dobrin.

*Kombinacija samodejnosti in mobilnosti uteleša vizijo znamke Toyota po samovozečih vozilih.

T-TR1

Virtualna mobilnost, ki izboljšuje človeške sposobnosti.

Konceptni robot ToyotaT-TR1 je učinkovit prikaz potenciala, ki ga ponuja virtualna mobilnost. Robotika pa omogoča učinkovito povezavo ljidi z oddaljenih krajev sveta.

LQ

Ustvarjanje čustvene vezi med vozilom in voznikom.

Vozilo LQ je koncept, ki s svojo napredno tehnologijo omogoča emocionalno vez med voznikom in avtomobilom. Vse temleji na razvojni tematiki učenja, rasti in ljubezni. LQ omogoča samodejno vožnjo. Pametni asistent Yui pa si zapomni voznikove želje in navade in jih ponudi v presonalizirani vozniški izkušnji. Ime LQ simbolizira upanje znamke Toyota, da bo razvoj tovrstnih vozil okrepil odnos med voznikom in avtomobilom.

THR-3

Odzivna robotika, ki jo je možno upravljati na daljavo.

Robot T-HR3 ponuja imitacijo humane mimike in gibanja. S svojimi sposobnostmi izboljšuje mobilnost, delovne sposobnosti in varnost.

Povsem novi Mirai

Naslednja stopnja tehnologije vodikovih gorivnih celic.

Povsem na novo zasnovani Mirai predstavlja ključen korak k širši uporabi vodika kot pogonskega goriva in posledično k vodikovi družbi prihodnosti.

Sora - Avtobus na vodikove gorivne celice

Udoben in okoljsko osveščen.

Poimenovan je po vodnem ciklu, ki ga ustvarjajo nebo, ocean, reke in zrak. Avtobus na vodikove gorivne celice podpira množično mobilnost in hkrati okolje varuje pred škodljivimi emisijami.

Tri različice iz družine posebnih električnih vozil

Olajšajte si zadnji kilometer.

Stilsko dovršena in okolju prijazna električna vozila omogočajo gibanje po urbanih okoljih. Toyota bo za igre v Tokiu zagotovila ta vozila, s katerimi se bodo po prizoriščih prevažali predvsem predstavniki varnostnih in zdravstvenih služb.

APM (Accessible People Mover)

Prilagajanje vaši mobilnosti.

APM (Accessible People Mover) je posebno vozilo, zasnovano za olimpijske in paralimpijske igre v Tokiu. Gre za mobilnostno rešitev, ki omogoča prevoz do prizorišča in hkrati uteleša vizijo mobilnosti za vse.

JPN Taxi

Utelešenje japonske gostoljubnosti.

JPN Taxi je zasnovan v tradicionalni japonski indigo barvi koiai, ki ponazarja varnost, spštljivost in formalnost. S svojimi drsnimi vrati ponuja izdatno mero funkcionalnosti za številne potnike. 

 

Pridružite se nam v spletni aplikaciji Strava v klubu Onkraj meja.

V času, ko je svet na preizkušnji, šport povezuje, daje upanje in gradi zdravo skupnost. Začne se pri posamezniku, ki se odloči za nekaj več, izbere izziv, gre onkraj meja udobja in postane boljši človek. Izbira življenja onkraj omejitev je pot do svobode in junakov. Pridružite se pobudi Toyota Slovenija, Olimpijskemu in Paralimpijskemu komiteju, pri zbiranju kilometrov na poti k bolj zdravemu, srečnemu življenju. Pojdimo skupaj onkraj meja!

Spoznajte več Opens in new window

TOYOTINA ZAVEZANOST

Toyota je svetovni partner za mobilnost na olimpijskih in paraolimpijskih igrah, saj želimo ljudi spodbuditi, da dosežejo več, da presežejo nemogoče.

Sodelovanje z Mednarodnim olimpijskim in paraolimpijskim komitejem z namenom, da bi športnikom pomagali uresničiti njihove sanje, je le del naše zaveze k razvoju človekovega potenciala s pomočjo gibanja.

Pod olimpijsko in paralimpijsko zastavo podpiramo moč športa, ki združuje ljudi.

AKIO TOYODA Predsednik, Toyota Motor Corporation