1. Discover Toyota
  2. Electrified
  3. Hybrid Electric
Izberite
Izberite

Hybrid Electric

Odkrijte naša samopolnilna hibridna vozila

Več kot 15 milijonov voznikov na vseh koncih sveta že uživa v nabiranju električnih kilometrov, ki jih omogočajo hibridi Toyota. Trenutno je na voljo devet različnih modelov, ki jih poganja hibridna tehnolgija četrte generacije. Z njimi je možno do 70 odstotkov časa vožnje v urbanih okoljih opraviti na brezemisijski električni način. Ponosni smo na svojo vodilno vlogo pri globalni elektrifikaciji mobilnosti.

Vsi hibridi niso enaki

Naša električna hibridna tehnologija temelji na 23 letih znanja in izkušenj. Zaradi tega ponuja izjemne zmogljivosti, velik doseg in brezskrbno uporabo. Ponuja neopazno preklapljanje med povsem električno vožnjo in klasično bencinsko močjo, poleg tega pa omogoča uživanje v prednostih električne vožnje, pri kateri pa ni potrebe po polnjenju baterije in priklapljanju avtomobila na električno omrežje.

Ugotovite, kako vam hibridi Toyota lahko olajšajo življenje?

Moč, ki traja

Baterije v hibridih Toyota so zasnovane za dolgoletno delovanje. Brezskrbnost še povečuje 5-letno jamstvo (oziroma 100.000 km). S pomočjo rednih letnih pregledov Hybrid Health Check pa je jamstvo možno podaljšati do deset let.

Za naše baterije odgovorno skrbimo. Zato smo zasnovali posebno shemo. Ko baterije dosežejo konec svoje življenjske dobe, jih varno in odgovorno razgradimo. Pooblaščeni serviserji Toyota lahko trenutno odstranijo več kot 90 odstotkov baterij. Hkrati pa sledimo cilju, da recikliramo več kot 50 % teže hibridnih baterij. 

Hybrid coaching

S pomočjo aplikacije MyT lahko uživate v številnih storitvah, zaradi katerih bo uporaba vozila še bolj varna, zabavna in učinkovita.  Storitev Hybrid Coaching ponuja nasvete, s katerimi boste lahko svojo vožnjo prilagodili hibridnemu pogonu. Na ta način boste lahko polno izkoristili njegov potencial, zmanjšali porabo goriva in skrbeli za okolje.

Najboljši hibrid za vas

 

 

Paleta hibridov Toyota ponuja bogato izbiro od malih mestnih avtomobilov do športnih terencev. Trenutno je na voljo devet modelov, ki izpolnjujejo potrebe različnih življenjskih slogov. Lahko je atraktivni Yaris, dinamični C-HR, štirikolesni športni terenec RAV4 ali prostorna Corolla Tournig Sport. Toyota ima najboljši električni hibrid za vas.

ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA

Hibridi Toyota so znani kot hibridna električna vozila, saj vključujejo dva vira energije: bencinski motor in električni motor. Ta dva motorja, ki delujeta neodvisno drug od drugega, sta tisto, kar Toyotin polni hibridni sistem loči od drugih, t. i. lahkih hibridnih avtomobilov.

Hibridi Toyota lahko uporabijo električno energijo za speljevanje in celo vožnjo s hitrostjo do 50 km/h. Rezultat? Ničelna poraba goriva, ničelne emisije iz izpušne cevi in skorajda tiha vožnja v do polovici opravljenih urbanih poti.

Imate še dodatna vprašanja o hibridnih avtomobilih? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Hibridi Toyota lahko uporabijo električno energijo za speljevanje in celo vožnjo s hitrostjo do 50 km/h. Znani so kot hibridna električna vozila, saj vključujejo dva vira energije: bencinski motor in električni motor. Ker so vsi hibridi Toyota samopolnilni, jih za polnjenje baterije ni treba priključevati na omrežje, saj baterijo, ko je ta skoraj prazna, ponovno napolni presežna energija motorja.

Še več, naši hibridi so opremljeni tudi s sistemom regenerativnega zaviranja, s pomočjo katerega generator ob zaviranju in ob iztekanju proizvede elektriko, ki jo shrani v baterijo za kasnejšo uporabo. Rezultat? Ničelna poraba goriva, ničelne emisije iz izpušne cevi in skorajda tiha vožnja v do polovici opravljenih urbanih poti.

Imate še dodatna vprašanja o tem, ali hibride poganja elektrika? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Vsi hibridi Toyota se ponašajo s pionirsko tehnologijo samopolnilne baterije. Znani so kot hibridna električna vozila, saj vključujejo dva vira energije: bencinski motor in električni motor. To pomeni, da vam jih v nasprotju s povsem električnimi vozili za polnjenje baterije ni treba priključevati na omrežje.

Ko je v hibridu Toyota baterija skoraj prazna, jo ponovno napolni presežna energija motorja. To pa še ni vse. Naši hibridi so opremljeni tudi s sistemom regenerativnega zaviranja, s pomočjo katerega generator ob zaviranju in ob iztekanju proizvede elektriko, ki jo shrani v baterijo za kasnejšo uporabo.

Če se še vedno sprašujete, ali je treba hibride polniti, si zapomnite, da v hibridu Toyota ni nobenega kabla, nobene vtičnice in da z njim ne boste imeli nobene sitnosti. V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Toyota razvija inovativno samopolnilno hibridno tehnologijo že več kot 20 let. S trenutno, četrto generacijo hibridne tehnologije v Evropi napajamo skoraj vsako drugo prodano vozilo, ta generacija pa služi tudi kot temelj naše nove ponudbe električnih Toyot, ki bodo razpoložljive na začetku dvajsetih let tega stoletja.

Pionirska baterijska tehnologija v hibridih Toyota je zasnovana za celotno življenjsko dobo avtomobila. Hibridi nekaterih mehanskih delov, kot so sklopka, alternator in zaganjalnik pravzaprav sploh nimajo, kar še dodatno zmanjša tveganje nepredvidenih stroškov v prihodnosti. In to še ni vse, vse nove hibridne komponente, vključno s hibridno baterijo, imajo Toyotino jamstvo 5 let/100.000 km*. *Kar se zgodi prej.

Se še vedno sprašujete, ali lahko zaupate hibridni tehnologiji? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Pionirska baterijska tehnologija v hibridih Toyota je zasnovana za celotno življenjsko dobo avtomobila. Ker so vse baterije hibridov Toyota samopolnilne, jih za polnjenje ni treba nikoli priključevati na omrežje. Vse nove hibridne komponente, vključno s hibridno baterijo, imajo Toyotino jamstvo 5 let/100.000 km*.

V sklopu kontrolnih pregledov hibridov Toyota bodo Toyotini tehniki pregledali hibridni sistem in hibridno baterijo vašega vozila, da se prepričajo o njunem odličnem stanju. Če boste pregled opravili vsako leto, bo vaša Toyota upravičena do nadaljnjega Podaljšanega paketa nege hibridne baterije za eno leto/15.000 km*.

*Kar pride prej. Imate še vedno vprašanja, kot je kako dolgo vzdržijo hibridne baterije? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

V nasprotju s povsem električnim vozilom vam doseg v vozilu Toyota Hybrid ne bo povzročal skrbi. Z najučinkovitejšo porabo goriva v razredu je njegov doseg primerljiv s tistim, ki ga dosegajo bencinski in dizelski avtomobili. Ko vam začne primanjkovati goriva, je postopek enak kot pri običajnem avtomobilu – natočite novega in nadaljujete pot.

In ker so vsi hibridi Toyota samopolnilni, jih za polnjenje baterij ni treba priključevati na omrežje. To pa zato, ker baterijo, ko se ta izprazni, spet napolni odvečna moč motorja. A to še ni vse. Naši hibridi se ponašajo tudi z regenerativnim zaviranjem, kar pomeni, da generator med zaviranjem in vožnjo v prostem teku proizvede elektriko, ki se za kasnejšo uporabo shrani v bateriji.

Imate še vedno vprašanja, podobna temu, kakšen je doseg hibrida? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Da vam zagotavljajo odzivnost, ko jo potrebujete, hibridi Toyota gladko preklapljajo med dvema viroma moči – bencinskim in električnim motorjem. Ko pritisnete na plin, električni motor hibridnega avtomobila zagotovi takojšen sunek navora (oz. vlečne sile), medtem ko pri višji hitrosti ali pri prehitevanju na avtocestah v sodelovanju z bencinskim motorjem omogoči veliko več moči.

S predstavitvijo 2,0-litrskega hibridnega motorja v novi Corolli in 2,5-litrskega hibridnega motorja v novem RAV4 so hibridi Toyota zdaj prilagojeni za lahkotno omogočanje še več odzivnosti in moči. Za lažjo predstavo – novi RAV4 Hybrid pospeši od 0 do 100 km/h v pičle 8,1 sekunde, njegov hibridni sistem pa ima vlečno zmogljivost do 1650 kg.

Imate še vedno vprašanja, podobna temu, ali so hibridi močni? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Zahvaljujoč kombinaciji odzivnega bencinskega motorja in zmogljivega električnega motorja je vožnja hibrida Toyota zabavna. Ko pospešujete pri nizki hitrosti, zagotovi električni motor hibrida takojšen sunek navora (oz. vlečne sile), medtem ko pri višji hitrosti ali pri prehitevanju na avtocesti za zadovoljujoče povečanje moči sodeluje z bencinskim motorjem.

S predstavitvijo 2,0-litrskega hibridnega motorja v novi Corolli lahko vozniki zdaj uživajo v še živahnejši vožnji. Nova Corolla Hybrid, ki se za bolj dinamično izkušnjo vožnje zdaj ponaša z večjo zmogljivostjo in prestavnima ročicama na volanskem obroču, pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot 8 sekundah. To pa še ni vse – najnovejši hibridi Toyota so zgrajeni na novi Toyotini platformi TNGA, ki omogoča dodatno stabilnost pri vožnji v ovinkih, boljšo vodljivost in večje vozne užitke.

Se še vedno sprašujete, ali je vožnja hibrida zabavna? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Čeprav ima večina hibridov pogon na prednji kolesi, so zdaj za vse, ki potrebujejo dodatne terenske zmožnosti v vseh vremenskih pogojih, v ponudbi tudi hibridi Toyota s pogonom na vsa štiri kolesa. Novi RAV4 Hybrid in Prius AWD letnika 2019 sta opremljena z naprednim sistemom AWD-i, ki je ustvarjen za zagotavljanje precej večje zmogljivosti v zahtevnih okoliščinah in za varno vodljivost na spolzkih podlagah.

Poleg kombiniranega pogona prednjih koles hibridov Toyota s pomočjo bencinskega in električnega motorja imajo modeli, kot je RAV4 Hybrid AWD, dodan drugi, električni motor, ki je nameščen na zadnjem delu vozila in poganja zadnji kolesi. S tem je omogočeno, da se do 30 % navora razporedi na zadnjih kolesih in vozilo lahko tako zanesljivo speljuje na razmehčanih in spolzkih podlagah.

Imate še vedno vprašanja podobna temu, ali imajo hibridi lahko štirikolesni pogon? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Zahvaljujoč njihovi naraščajoči priljubljenosti, visokim vrednostim ob nadaljnji prodaji in paleti konkurenčnih ponudb financiranja ni nakup hibridov Toyota nič dražji od nakupa primerljivih bencinskih ali dizelskih avtomobilov.

Hibridi Toyota vam denarja ne prihranijo le z manjšo porabo goriva, so tudi precej ugodnejši za servisiranje, kot bi si mislili. Z deli, ki se obrabljajo manj, kot so zavorne ploščice, in ugodnimi paketi storitev so stroški vzdrževanja do 5 % nižji.

Še vedno menite, da so hibridi dragi? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Zahvaljujoč prednostim našega inovativnega regenerativnega zaviranja se deli, kot so zavorne ploščice, v hibridih Toyota obrabljajo manj, kar se odraža v stroških vzdrževanja, ki so do 5 % nižji.

Električni motor in sestavni deli baterije v hibridu Toyota ne zahtevajo vzdrževanja in so kot preizkušene tehnologije zanesljivejše od zapletenih motorjev z notranjim izgorevanjem. Pravzaprav nekaterih mehanskih delov, kot so sklopka, alternator in zaganjalnik, sploh nimajo, kar še nadalje zmanjša tveganje nepredvidenih prihodnjih stroškov.

Še vedno menite, da je vzdrževanje hibridov drago? V nadaljevanju boste izvedeli odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.

Rabljeni hibridi Toyota držijo pomirjujoče dobro ceno. Zahvaljujoč celi paleti prednosti, od nizkih stroškov delovanja in ugodnega hibridnega vzdrževanja do obsežnih jamstev za hibridno baterijo, je preostala vrednost v povprečju 4% višja kot pri običajnih avtomobilih.

Z gladkim preklapljanjem med čisto električno energijo in učinkovito bencinsko zmogljivostjo hibridi Toyota ne omogočajo le prihrankov goriva in denarja, ampak imajo tudi vodilni položaj v svojih razredih na področju izpustov. Rezultat tega je, da obstajajo številne vladne spodbude, ki gredo v prid hibridnim avtomobilom – od dostopa v območja z nizkimi izpusti do znižanih parkirnin – in zagotavljajo, da njihova vrednost ob nadaljnji prodaji tudi po treh ali štirih letih ostaja visoka.

Imate še vedno vprašanja, podobna temu, ali rabljeni hibridi ohranjajo vrednost? V nadaljevanju boste odkrili odgovore na druga priljubljena vprašanja o hibridih ali našli za vas najprimernejši hibrid iz naše ponudbe.