1. Discover Toyota
  2. Electrified
  3. Battery Electric
Izberite
Izberite

Battery Electric

Spoznajte naša brezemisijska električna vozila
Nova generacija naših električnih vozil ponuja unikatno mešanico moči, zanesljivosti in uporabnosti. V naslednjih petih letih bomo predstavili vsaj deset novih brezemisijskih vozil, ki se bodo pridružili modelu Proace Electric, ki zmore 300 km dosega, njegova baterija se napolni v 30 minutah, ob vsem tem pa ponuja vso funkcionalnost običajnega modela Proace. 

Vse prednosti električnih vozil

Električna vozila ne potrebujejo goriva in ne proizvajajo škodljivih emisij. So enostavna za polnjenje ter zagotavljajo prefinjeno in udobno vožnjo, ki jo omogoča takojšnji navor elektromotorja. Poleg tega jih odlikujejo nižji vzdrževalni stroški od konvencionalnih vozil. S svojim brezemisijskim delovanjem pripomorejo k izboljševanju kakovosti zraka v mestih in so uporabna v posebnih nizko-emisijskih conah številnih evropskih mest.

 

Moč, ki traja

Baterije v električnih vozilih Toyota so zasnovane za dolgoletno delovanje. Brezskrbnost še povečuje 8-letno jamstvo (oziroma 160.000 km).

Za naše baterije odgovorno skrbimo. Zato smo zasnovali posebno shemo. Ko baterije dosežejo konec svoje življenjske dobe, jih varno in odgovorno razgradimo. Pooblaščeni serviserji Toyota lahko trenutno odstranijo več kot 90 odstotkov baterij. Hkrati pa sledimo cilju, da recikliramo več kot 50 % teže hibridnih baterij.