Zavorni koluti in zavorne ploščice Toyota

Varno zaustavljanje

Zavorni sistem je izpostavljen vsakodnevnim obremenitvam in občasnemu močnejšemu zaviranju, zato se obrablja. Najpomembnejša varnostna funkcija vašega vozila Toyota, to je zmožnost zaustavitve in upočasnjevanja, zlasti v primeru slabih voznih razmer ali nepredvidenih okoliščin, je v celoti odvisna od delovanja zavor.

Kako deluje zavorni sistem?

Ko pritisnete zavorno stopalko, zavorna tekočina pod tlakom steče v bate zavornih klešč na pestu vsakega kolesa. To povzroči, da zavorna ploščica pritisne ob obe strani zavornega koluta, ki se vrti s kolesi vozila. Trenje vozilo upočasni ali zaustavi.

Sčasoma se zavorne ploščice in zavorni koluti obrabijo, zato jih je treba zamenjati. Nadaljevanje vožnje z obrabljenimi zavorami je zelo nevarno. V nadaljevanju so našteti znaki obrabljenih zavor. Bodite pozorni na naslednje:

  • Zavijanje pri zaviranju kaže na neenakomerno obrabo zavornih ploščic.
  • Cviljenje in škripanje.
  • Zmanjšana zavorna moč.
  • Če so zavorni koluti tanjši od predpisane minimalne varne debeline, jih je treba zamenjati.
/
/

Namestitev Toyotinih originalnih zavornih ploščic in kolutov na vozilo ponuja brezskrbnost na cesti:

  • Vse Toyotine originalne zavorne ploščice in koluti so izdelani iz visokokakovostnih materialov ter zasnovani in preizkušeni tako, da zagotavljajo najvišjo varnost in zmogljivost.
  • Učinkovito delujoče zavore ne cvilijo in ne škripajo, zato tišina zavor znamke Toyota veliko pove.
  • Posebej se prilegajo vsakemu modelu Toyota, kar omogoča hitro zamenjavo in popolno združljivost.
  • Pri njihovem razvoju smo izkoristili podrobno poznavanje vozil Toyota, ki ga imamo samo mi.
  • Vse naše zavore Optifit imajo konkurenčno ceno.

Da se zagotovi varna vožnja, mora pooblaščeni serviser Toyotinih vozil redno preverjati zavorne ploščice in kolute vašega vozila.

Več Toyotinih originalnih nadomestnih delov

Toyotin filter zraka v kabini Toyotin filter zraka v kabini Nič ni lepšega kot občutek, da dihate svež zrak, zlasti zaradi življenja v vedno bolj urbanem okolju. S Toyotinimi filtri zraka v kabini lahko to postane nekaj povsem običajnega, saj igrajo ključno vlogo pri tem, da zrak znotraj vozila ohranjajo čist in svež skozi celo leto. Toyotine originalne žarnice Toyotine originalne žarnice Žarnice vozila so pogosto nekaj samoumevnega, čeprav imajo ustrezne in brezhibno delujoče žarnice v vašem vozilu Toyota pomembno vlogo pri varni vožnji, zlasti ponoči. Toyotini originalni nadomestni deli Toyotini originalni nadomestni deli Vozilo Toyota vas spremlja pri številnih dejavnostih, kot so prevoz do šole in nazaj, tedensko nakupovanje in celo vožnja na poletne počitnice. Ob upoštevanju tega smo razvili Toyotine originalne nadomestne dele, ki ohranjajo kakovost in zagotavljajo dolgotrajno delovanje vašega vozila. Izdelki za nego vozila Toyota Izdelki za nego vozila Toyota Z našimi originalnimi izdelki za nego vozila z visokokakovostno rešitvijo za vsako situacijo bo vaše vozilo videti kot novo.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.