Zavorni koluti in zavorne ploščice Toyota

Varno zaustavljanje

Zavorni sistem je izpostavljen vsakodnevnim obremenitvam in občasnemu močnejšemu zaviranju, zato se obrablja. Najpomembnejša varnostna funkcija vašega vozila Toyota, to je zmožnost zaustavitve in upočasnjevanja, zlasti v primeru slabih voznih razmer ali nepredvidenih okoliščin, je v celoti odvisna od delovanja zavor.

Kako deluje zavorni sistem?

Ko pritisnete zavorno stopalko, zavorna tekočina pod tlakom steče v bate zavornih klešč na pestu vsakega kolesa. To povzroči, da zavorna ploščica pritisne ob obe strani zavornega koluta, ki se vrti s kolesi vozila. Trenje vozilo upočasni ali zaustavi.

Sčasoma se zavorne ploščice in zavorni koluti obrabijo, zato jih je treba zamenjati. Nadaljevanje vožnje z obrabljenimi zavorami je zelo nevarno. V nadaljevanju so našteti znaki obrabljenih zavor. Bodite pozorni na naslednje:

  • Zavijanje pri zaviranju kaže na neenakomerno obrabo zavornih ploščic.
  • Cviljenje in škripanje.
  • Zmanjšana zavorna moč.
  • Če so zavorni koluti tanjši od predpisane minimalne varne debeline, jih je treba zamenjati.
/
/

Namestitev Toyotinih originalnih zavornih ploščic in kolutov na vozilo ponuja brezskrbnost na cesti:

  • Vse Toyotine originalne zavorne ploščice in koluti so izdelani iz visokokakovostnih materialov ter zasnovani in preizkušeni tako, da zagotavljajo najvišjo varnost in zmogljivost.
  • Učinkovito delujoče zavore ne cvilijo in ne škripajo, zato tišina zavor znamke Toyota veliko pove.
  • Posebej se prilegajo vsakemu modelu Toyota, kar omogoča hitro zamenjavo in popolno združljivost.
  • Pri njihovem razvoju smo izkoristili podrobno poznavanje vozil Toyota, ki ga imamo samo mi.
  • Vse naše zavore Optifit imajo konkurenčno ceno.

Da se zagotovi varna vožnja, mora pooblaščeni serviser Toyotinih vozil redno preverjati zavorne ploščice in kolute vašega vozila.

Več Toyotinih originalnih nadomestnih delov

Toyotini originalni nadomestni deli Toyotini originalni nadomestni deli Vozilo Toyota vas spremlja pri številnih dejavnostih, kot so prevoz do šole in nazaj, tedensko nakupovanje in celo vožnja na poletne počitnice. Ob upoštevanju tega smo razvili Toyotine originalne nadomestne dele, ki ohranjajo kakovost in zagotavljajo dolgotrajno delovanje vašega vozila. Toyotini akumulatorji Toyotini akumulatorji Sodobno Toyotino vozilo je opremljeno s številnimi elektronskimi sistemi, ki poskrbijo za še varnejšo, lažjo in udobnejšo vožnjo. Številne funkcije in sistemi, kot so satelitska navigacija, Bluetooth®, sistemi za pomoč pri parkiranju in avdio-vizualni razvedrilni sistemi, zahtevajo zanesljivo električno energijo. Toyotino popravilo v primeru trka in popravilo hladilnika Toyotino popravilo v primeru trka in popravilo hladilnika Nevozno vozilo močno zmoti potek vsakdanjega življenja, vendar lahko hitro in izjemno kakovostno popravilo takšno stanje v celoti odpravi. Toyotin filter zraka v kabini Toyotin filter zraka v kabini Nič ni lepšega kot občutek, da dihate svež zrak, zlasti zaradi življenja v vedno bolj urbanem okolju. S Toyotinimi filtri zraka v kabini lahko to postane nekaj povsem običajnega, saj igrajo ključno vlogo pri tem, da zrak znotraj vozila ohranjajo čist in svež skozi celo leto.