1. Owners
 2. More About
Izberite

Poišči moj avtomobil

 • Prek aplikacije MyToyota (ali prek portala MyToyota) lahko preverite zadnjo lokacijo vašega vozila Toyota. Glede na model vašega vozila Toyota se lokacija pridobi na podlagi zadnje geolokacijske podatkovne točke, prejete iz vašega vozila  v času, ko ste ga zadnjič izklopili. Pozicioniranje je možno tudi s pomočjo lokacije v živo.
 • Na zemljevidu je prikazana lokacija vašega parkiranega avtomobila, poleg tega sta na voljo tudi naslov lokacije (če je na voljo) in čas, ko je vozilo ostalo na tej lokaciji. Potem lahko aktivirate navigacijo, ki vas bo vodila do vašega vozila. Prikazane bodo pot, razdalja in čas hoje do vašega vozila. Navigacijo lahko aktivirate prek vašega računa MyToyota ali prek drugih aplikacij (na primer Apple Maps, Google Maps).
 • Če je vaše vozilo Toyota opremljeno z napravo, ki omogoča dostop in uporabo interneta, se lokacija vašega vozila med vožnjo pogosto prenaša, kar vam omogoča, da lokacijo svojega vozila v živo delite z drugimi. Nastavitev skupne lokacije v živo vam omogoča, da izberete kontaktne osebe, s katerimi želite deliti svojo lokacijo. Določiti je možno tudi čas trajanja deljenja lokacije. Za omogočanje te funkcije se lahko uporabijo vaši identifikacijski podatki,  ki jih uporabljate za dostop do družbenih medijev.
   

Pošlji v avtomobil

 • Če je vaš avtomobil opremljen s povezano avtomobilsko navigacijsko enoto, lahko v aplikaciji MyToyota načrtujete svojo pot po želji in jo nato pošljete v svoje vozilo. Nastavite lahko načrtovani čas začetka ali prihoda. Izračun poti bo predvidel morebitne prometne razmere v tistem času in ustrezno navedel čas potovanja. Načtre poslanih potovanj lahko pregledate, jih uredite in znova pošljete v svoje vozilo. Dodate lahko tudi različne zanimivosti ob poti. Dodatne informacije o povezavi in delovanju vaše avtomobilske navigacijske enote so na voljo v uporabniškem priročniku vašega vozila ali na portalu MyToyota.
   

Od avtomobila do vrat

 • Če je vaše vozilo opremljeno s povezano avtomobilsko navigacijsko enoto, bo aplikacija MyToyota predlagala, da vas vodi do cilja, ki ste ga nastavili v avtomobilski navigaciji, potem ko zapustite vozilo. Ta storitev temelji na razliki med lokacijo vašega končnega cilja in lokacijo vašega parkiranega vozila. To je še posebej uporabno, kadar svojega vozila niste mogli parkirati blizu cilja, ki ste ga nastavili v navigaciji. V tem primeru lahko nadaljujete z vodenjem tudi na delu poti, ki ga morate opraviti peš. Po želji lahko nadaljujete z navigacijo iz drugih mobilnih aplikacij. Dodatne informacije o povezavi in delovanju vaše avtomobilske navigacijske enote so na voljo v uporabniškem priročniku vašega vozila Toyota ali na portalu MyToyota.
   

Analitika vožnje

 • Prek aplikacije MyT (ali prek portala MyToyota) si lahko ogledate podatke o vašem slogu vožnje, ki so pridobljeni s pomočjo žiroskopov in G-senzorjev, prevoženih kilometrov in porabo goriva. Ti zapisi bodo na voljo za vsako potovanje. Vsako posamezno vožnjo lahko označite kot zasebno ali poslovno. Ustvarite lahko tudi poročilo, v katerem lahko zaznate čas in lokacijo različnih manevrov, kot sta na primer močno zaviranje in pospeševanje.
   

Opomniki na redne servisne intervale

 • Na podlagi podatkov o prevoženih kilometrih vas bomo obvestili o prihajajočih vzdrževalnih ali servisnih pregledih. Ti opomniki so organizirani v državi, v kateri ste naročeni na storitve, in se lahko razlikujejo glede razpoložljivosti ali točnosti. Ko prejmete opomnik, se boste lahko dogovorili za termin pri vašem pooblaščenem trgovcu. Priporočamo, da prek svojega računa MyToyota določite svojega pooblaščenega prodajalca. V primeru, da zamudite prvi opomnik, vam lahko pošljemo tudi drugega.
 • Še naprej ste odgovorni, da svoje vozilo servisirate in vzdržujete v predpisanih in priporočenih intervalih. Dejstvo, da vam omogočamo storitev obveščanja, vas ne odvezuje te odgovornosti.
   

Zaščita baterije

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, bo aplikacija MyToyota prikazala stanje napolnjenosti 12-voltne zagonske baterije. V primeru, da se stanje napolnjenosti zmanjša na raven, ki lahko prepreči zagon vašega vozila, se v aplikaciji MyToyota prikaže opozorilno sporočilo.
   

Pomoč pri nesrečah

 • Ta storitev je na voljo glede na vrsto povezane avtomobilske naprave, ki je nameščena v vašem vozilu. Če je storitev na voljo za vaše vozilo, bodo določeni senzorji omogočili povezavo z napravo v vašem vozilu in spremljali morebitne udarce v vaše vozilo. Če udarec preseže vnaprej določen prag resnosti, bomo o tem vplivu obveščeni. Ti podatki se lahko delijo z lokalnim podjetjem, ki na vašem področju zagotavlja pomoč na cesti (RSA). Le ta vas lahko kontaktira in vam, glede na podrobnosti podatkov o nesreči in na podlagi njihovih lokalnih pravilnikov, ponudi pomoč. RSA bo stopila v stik z vami z uporabo vaših osebnih podatkov, ki so dostopni v vašem računu MyToyota. Glede na lokalno politiko RSA se lahko obrne tudi na druge kontaktne osebe za nujne primere, ki so navedene v vašem računu MyToyota. Če RSA ne more doseči vas ali vaših kontaktnih oseb za nujne primere, lahko, glede na svojo lokalno politiko in resnost nesreče, vključi nujno pomoč ali policijo. Vi in vaši kontakti za nujne primere imate vedno možnost, da sprejmete ali zavrnete pomoč RSA.
 • Ne nudimo nobenega jamstva glede razpoložljivosti ali kakovosti kakršnekoli oblike nujne pomoči, ki vam jo lahko nudimo. Niti RSA niti TME nista odgovorna za morebitno nevključitev nujne pomoči ali policije ali za kakršnokoli zamudo ali napako pri tem.
 • Če prek aplikacije MyToyota ali svojega računa MyToyota vključite način zasebnosti, nam s tem preprečite uporabo geolokacije vašega vozila. To pomeni, da posledično ne bomo mogli locirati vašega vozila v primeru nesreče in storitev ne bo delovala. Za več informacij o načinu zasebnosti si oglejte pogoje uporabe povezanih storitev in obvestilo o zasebnosti povezanih storitev.
 • V določenih okoliščinah bo aktivirana funkcija obveznega klica v sili. Vaše vozilo bo samodejno obvestilo reševalne službe v državi, kjer se trenutno nahaja. To se zgodi na primer v primeru trka, ki sproži zračne blazine. To ureja uredba EU o storitvi eCall (Uredba (EU) 2015/758 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 29. aprila 2015) ali njen lokalni ekvivalent zunaj Evropske unije.
   

Opozorilne luči

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, vas lahko aplikacija MyToyota opozori na določene opozorilne signale, ki jih označujejo opozorilne lučke, ki se prikažejo na nadzorni plošči vašega vozila. Kot voznik ostajate ves čas odgovorni za ukrepanje v primeru, da se v vašem avtomobilu prižgejo opozorilne lučke.
 • Opozorilni signali bodo posredovani omrežju znamke Toyota z namenom zagotavljanja podpore in pomoči, če je potrebno popravilo. S soglasjem, danim družbi Toyota in aplikaciji MyToyota, boste imeli možnost, da se odločite, ali želite biti v stiku z nami. Toyota in njeno omrežje ne nudita nobenega jamstva za proaktivni stik z vami v primeru opozorilne lučke, saj je ta storitev odvisna od vaše regije, razpoložljivosti in pokritosti. V primeru opozorila vedno sledite navodilom v uporabniškem priročniku.
   

Raven goriva

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, bo aplikacija MyToyota prikazala količino goriva, ki je na voljo v rezervoarju vašega vozila Toyota. Preostala količina goriva je izražena v odstotkih skupne prostornine goriva. Navedena raven goriva temelji na zadnjih podatkih senzorja merilnika goriva, prejetih iz vašega vozila v času, ko ste nazadnje izklopili motor. Posledično lahko pride do neskladja med nivojem goriva, prikazanim v aplikaciji MyT, in nivojem goriva, prikazanim na nadzorni plošči vašega vozila. Lahko pride tudi do manjših neskladij, odvisno od okolja, v katerem je parkirano vaše vozilo Toyota (na primer zunanja temperatura, nagib ...). Vedno upoštevajte prikaz merilnika goriva na nadzorni plošči vašega vozila. Toyota ne prevzema nobene odgovornosti v primeru nepopolnih ali netočnih informacij, prikazanih v aplikaciji MyT.
   

Hibridni nasveti

 • Ta storitev omogoča vpogled v zapise aplikacije MyToyota o učinkovitosti uporabe hibridnega pogona. Podatki so pridobljeni na podlagi ključnih hibridnih pokazateljev, kot sta čas vožnje v električnem načinu in izkoristek hibridnega sistema.
 • Zapisi so na voljo za vsako potovanje. Na zemljevidu je vedno označena vaša vožnja v električnem načinu, poleg tega pa tudi drugi manevri (pospeševanje, zaviranje in konstantna hitrost), ki imajo vpliv na zmanjševanje porabe goriva. Do svojih podatkov lahko preprosto dostopate in spremljate vaš napredek pri izkoristku hibridnega pogona.
   

Funkcije daljinskega upravljanja

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, bo aplikacija MyToyota prikazala nivo baterije in preostali doseg vašega priključnega hibrida ali električnega vozila.

Preostali doseg je prikazan v kilometrih, vendar se lahko razlikuje od dosega, prikazanega v avtomobilu. Vedno upoštevajte podatke na nadzorni plošči vašega vozila Toyota.

Toyota ne prevzema nobene odgovornosti v primeru nepopolnih ali netočnih podatkov, prikazanih v aplikaciji MyT. Poleg tega vam ta storitev omogoča, da na daljavo načrtujete polnjenje baterije vašega avtomobila.

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, boste prek aplikacije MyToyota lahko svoje vozilo na daljavo ogreli ali ohladili. Glede na model vašega vozila boste lahko na daljavo nastavili želeno temperaturo, zagnali odmrzovanje sprednjega ali zadnjega stekla ter nastavili enega ali več urnikov za ogrevanje ali hlajenje vašega avtomobila.

Ko uporabljate storitve daljinskega upravljanja, se prepričajte, da:

 • Vozilo varno stoji na mestu, vi pa ste preverili varnost okolice vozila. Prepričajte se, da v vozilu ni ljudi ali živali.
 • Ne uporabljajte sistema, če je pokrov motorja odprt, ali ko je vozilo parkirano v zaprtih prostorih brez prezračevanja.
 • To storitev uporabljajte le, kadar je to potrebno. Bodite spoštljivi do okolja in čim bolj zmanjšajte prekomeren hrup ali onesnaževanje zraka.

Vedno upoštevajte lokalne in državne zakone, ki bi lahko omejili uporabo teh storitev na vašem območju (na primer: nekatere občine in naravni parki).

Polnilno omrežje Toyota

 • Polnilno omrežje Toyota (Toyota Charging Network) omogoča dostop do enega največjih vseevropskih polnilnih omrežij. Poiskali boste lahko polnilne postaje in si ogledali podrobnosti vsake polnilne postaje, kot so razpoložljivost v realnem času, hitrost polnjenja in vrste vtičnic.
 • Na voljo so tudi podatki o ceni polnjenja, ter navodila za polnjenje na določeni polnilni postaji. Polnjenje lahko izvedete prek aplikacije ali kartice RFID. Ob koncu vsakega meseca boste prejeli mesečni račun za vsa opravljena polnjenja.
 • Za zagotavljanje te storitve lahko uporabimo zunanje partnerje in nekateri osebni podatki, kot so koda VIN (identifikacijska številka vozila), ID uporabnika, ID pogodbe in datum začetka, bodo preneseni na naše partnerje. Polnilno omrežje Toyota je na voljo v sodelovanju z našimi tehničnimi partnerji in je predmet dodatnih določil in pogojev ter obvestila o zasebnosti, ki so dostopna na: 
 • https://www.Toyota-Charging-Network.eu (za znamko TOYOTA) ali https://www. .lexus-charging-network.eu/web/lexus-global (za znamko LEXUS).
   

Zavarovanje na podlagi uporabe in polno hibridno zavarovanje

 • Zavarovanje na podlagi uporabe in polno hibridno zavarovanje sta produkta avtomobilskega zavarovanja, ki ju zagotavlja zavarovalnica prek Toyota Insurance Management SE, kjer zavarovalna premija temelji na podatkih o vožnji, ki jih ustvari zavarovanec in morebitni voznik, na podlagi pospeševanja, zaviranja, hitre vožnje in zavijanja.
 • Ob vpisu bodo potrebni podatki o vožnji poslani zavarovalnici v vlogi upravljalca podatkov za izpolnitev pogodbe.
 • Pogodbi za obe vrsti zavarovanj sta ločena produkta od MyT. Naročiti ju je mogoče pri zavarovalnici prek posrednika Toyota Insurance Management SE in sta predmet posebnih pogojev, ki so v veljavi v trenutku naročnine.
 • Po sklenjeni pogodbi bodo statusi voženj skupaj z izračunanim rezultatom vožnje na voljo v aplikaciji MyT. Zaradi jasnosti je funkcija vizualizacije ločena storitev, ki je popolnoma neobvezna in ne vpliva na veljavnost pogodb. Za dodatne informacije obiščite povezavo.
   

Stanje avtomobila

Prek aplikacije MyToyota lahko preverite stanje svojega vozila. Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, bo aplikacija MyToyota prikazala različna stanja vrat, stekel, pomične strehe, prtljažnika, luči in pametnega ključa.

Obvestilo lahko prejmete 4 minute po izklopu vžiga. S tem vas obvestimo o morebitnih neobičajnih stanjih vašega avtomobila. Za prejemanje teh obvestil mora biti v nastavitvah pametnega telefona omogočena funkcija Push Notification. Morda boste prejeli eno ali več naslednjih obvestil:

 • Odprta stekla (odprtih je eno ali več stekel)
 • Odklenjena vrata (če so katera od vrat odklenjena)
 • Odprta pomična streha (če je pomična streha odprta)
 • Prižgane luči (če sprednje ali zadnje luči še vedno svetijo)


Zakleni / odkleni vozilo

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, lahko svoje vozilo prek aplikacije MyToyota z le nekaj kliki zaklenete ali odklenete na daljavo.

Upoštevajte, da avtomobila ne boste mogli zakleniti:

 • če so katerakoli vrata odprta
 • če je pametni ključ v avtomobilu
 • če je nastavljan avtomobilski alarm
 • če je bil avtomobil zaklenjen s ključem

V vseh teh primerih je gumb za zaklepanje onemogočen.

Ko uporabljate funkcijo daljinskega zaklepanja, se prepričajte, da otroci, drugi ljudje ali hišni ljubljenčki niso zaklenjeni v avtomobilu brez nadzora, saj lahko utrpijo vročinski udar, dehidracijo ali hipotermijo, kar lahko povzroči smrt ali resne telesne poškodbe. Toyota odgovraja za materialno izgubo, škodo ali nesreče, ko je vozilo zaklenjeno. Uporabnik prevzema vsa tveganja in odgovornost za zaklepanje vozila.

Ko uporabljate funkcijo daljinskega odklepanja, se zavedajte, da lahko to vodi do nepooblaščenega dostopa do vozila. Toyota ne odgovarja za materialno izgubo, škodo ali nesreče, ko je vozilo odklenjeno. Uporabnik prevzema vsa tveganja in odgovornost od odklepanja vozila.
 

Zaznavanje vašega avtomobila

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo, boste na preprost način lahko našli svoje vozilo na polnem parkirišču. Uporabite funkcijo zaznavanja vašega vozila in varnostne luči se vklopijo na daljavo, da vam pomagajo locirati vaš avtomobil. Varnostne luči se vključijo za 30 sekund. Po 30 sekundah jih lahko znova vklopite.