1. Owners
  2. MyT App & Multimedia
  3. More information
Izberite
Izberite

STANJE VOZILA 

V aplikaciji MyT lahko takoj preverite stanje vozila. Glede na povezano napravo, s katero je opremljeno vozilo Toyota, bo aplikacija MyT prikazala različna stanja vrat, stekel, strešnega okna, prtljažnika, luči in pametnega ključa, ki je ostal v vozilu.

Potisno sporočilo boste prejeli štiri minute po izklopu kontakta. Na ta način boste obveščeni o posebnostih vozila (v nastavitvah pametnega telefona mora biti omogočena funkcija potisnih sporočil). Prejmete lahko eno ali več naslednjih sporočil:

·       Stekla so odprta (eno ali več stekel je odprtih)

·       Vrata so odklenjena (če so katera koli vrata odklenjena)

·       Strešno okno je odprto (če je strešno okno odprto)

·       Luči so vklopljene (če so žarometi ali zadnje luči še vedno vklopljene)

 

ZAKLEPANJE/ODKLEPANJE

Glede na povezano napravo, s katero je opremljeno vozilo Toyota, lahko z nekaj kliki prek aplikacije MyT na daljavo zaklenete ali odklenete vozilo.

Vozila ne boste mogli zakleniti v naslednjih primerih:

·        katera koli vrata so odprta,

·        pametni ključ je v vozilu,

·        alarmna naprava je vklopljena,

·        vozilo je bilo zaklenjeno s ključem.

V teh primerih je gumb za zaklepanje onemogočen.

Če nameravate uporabiti funkcijo za zaklepanje vozila, pazite, da v vozilo ne zaklenete otrok, ranljivih oseb ali hišnih ljubljenčkov. Če jih pustite v vozilu, lahko doživijo toplotni udar, dehidrirajo ali postanejo podhlajeni, kar lahko povzroči hude poškodbe ali smrt. Toyota ne odgovarja za kakršno koli materialno škodo, poškodbe ali nezgode, ko je vozilo zaklenjeno. Uporabnik prevzame vsa tveganja in odgovornost, ko zaklene vozilo.

Če boste uporabili funkcijo odklepanja, lahko kdo nepooblaščeno dostopi do vozila. Toyota ne odgovarja za kakršno koli materialno škodo, poškodbe ali nezgode, ko je vozilo odklenjeno. Uporabnik prevzame vsa tveganja in odgovornost, ko odklene vozilo. 

 

FUNKCIJA ISKANJA VOZILA

Glede na povezano napravo, s katero je opremljeno vozilo Toyota, boste na prenatrpanem parkirišču preprosto našli svoje vozilo. Uporabite funkcijo iskanja vozila in na daljavo vklopite varnostne utripalke, da lažje najdete svoje vozilo. Varnostne utripalke se vklopijo za 30 sekund. Po 30 sekundah jih lahko znova vklopite.

 

 

UPRAVLJANJE NA DALJAVO

Glede na povezano napravo, s katero je opremljeno vozilo Toyota, lahko prek aplikacije MyT preverite stopnjo napolnjenosti baterije ter preostalo razdaljo, ki jo lahko prevozite s svojim hibridnim vozilom plug-in oziroma električnim vozilom.

Preostala razdalja je prikazana v kilometrih, vendar se lahko razlikuje od preostale razdalje, ki je prikazana v vozilu. Vedno upoštevajte stopnjo napolnjenosti baterije na armaturni plošči z instrumenti v vozilu Toyota.

Toyota ne prevzema nikakršne odgovornosti v primeru nepopolnih ali netočnih informacij, ki so navedene v aplikaciji MyT. Poleg tega vam ta storitev omogoča načrtovanje polnjenja vozila na daljavo.

Glede na povezano napravo, s katero je opremljeno vozilo Toyota, boste lahko prek aplikacije MyT na daljavo predhodno ogreli ali ohladili vozilo. Glede na model vozila boste lahko na daljavo nastavili tudi želeno temperaturo, vklopili odmrzovalnik vetrobranskega ali zadnjega stekla ter nastavili enega ali več urnikov za predhodno ogrevanje ali hlajenje vozila.

Med uporabo daljinskega upravljalnika se prepričajte, da:

  • Vozilo je popolnoma ustavljeno in preverili ste njegovo okolico. V vozilu ni ljudi ali živali.
  • Sistema ne uporabljajte, če je pokrov motorja odprt ali če je vozilo parkirano v zaprtem prostoru brez prezračevanja. 
  • Storitev uporabljajte samo po potrebi. Varujte okolje in ne povzročajte pretiranega hrupa ali onesnažujte zraka.

Vedno upoštevajte lokalne in nacionalne zakone, ki lahko omejujejo uporabo teh storitev na vašem območju (na primer v nekaterih občinah in naravnih parkih).