TOYOTIN WHEEL PARK
Z odprtjem prvega wheel parka na svetu Toyota utrjuje svojo zavezanost k zagotavljanju boljše mobilnosti za vse ljudi.
PREDSTAVLJAMO
Lily Rice
Lily Rice je prva ženska v Veliki Britaniji, ki je naredila salto nazaj z invalidskim vozičkom. To je storila, ko je bila stara komaj 13 let. Zaveda se, da je vse mogoče, če se lahko prosto gibljemo. S svojim uspehom navdihuje druga dekleta, da se preizkusijo v motokrosu na invalidskih vozičkih (WCMX). Želi si, da bo nekoč njena športna zvrst postala priznana disciplina paralimpijskih iger, kjer bi potem tudi nastopila.
Toyotin wheel park
Naslednja športnica se spusti na klančino in tiho ropotanje koles se prenaša na leseno konstrukcijo. Ta zvok gledalcem naznanja, da je na klančini še ena voznica. Ampak ona ni na kolesu, skejtu ali na rolerjih, je v invalidskem vozičku. In klančina se nahaja v hibridnem skejt parku, ki je dostopen vsem.

Pri tem ni edina z nasmeškom na obrazu. Opredelitev WCMX-a kot športne discipline je pomemben korak za vse – vidimo celo športnike, ki niso invalidi, in se spustijo po stezi na invalidskih vozičkih. To kaže, da telesna ovira ni tako velika, kot je želja po gibanju.
To je prvi park za Toyoto in hkrati simbol Toyotine vizije o vedno boljši mobilnosti za vse ljudi. Toyotina vizija je ponuditi integrirane rešitve mobilnosti vsem, tudi tistim s telesnimi ovirami, da bi zagotovila bolj vključujočo družbo.
Mauro Caruccio
Izvršni direktor pri Toyota Motor Italia
/

Vsestranski hibridni park
Park je bil zgrajen za športe, kot so vožnja s kolesi BMX, skejtanje in eno najmlajših akcijskih športnih zvrsti na svetu, tj. motokros na invalidskih vozičkih (wheelchair motocross ali WCMX), s čimer predstavlja svobodo in veselje do mobilnosti na kolesih vseh oblik.


Za boljšo družbo
Toyota se zavzema za svobodo gibanja, pa naj bo to na deželi, v mestu ali v športnem parku, namreč s svobodo gibanja je mogoče kar koli.

Mobilnost za vse
Wheel park omogoča več osebam, da se premikajo na načine, ki so pogosto izvedljivi samo ljudem brez telesnih ovir. Toyotina vizija enakega dostopa želi omogočiti mobilnost, veselje in strast vsem ljudem.


Začnite nemogoče
Toyota pomaga kolesarkam, kot je Lily Rice iz Velike Britanije, njene sanje spremeniti v resničnost, tako da zagotovi vire in večjo prepoznavnost pri njeni kampanji: da WCMX postane uradna paralimpijska športna disciplina.

/
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.