GLOBALNI NAVDIH
ZA GIBANJE

»Kot globalni partner olimpijskih in paraolimpijskih iger za mobilnost verjamemo,
da lahko z gibanjem dosežemo nemogoče.«

/

»V duhu olimpijskih in paraolimpijskih iger ponovno dokažimo, da šport združuje.«

AKIO TOYODA

predsednik družbe Toyota Motor Corporation

TOYOTINA ZAVEZANOST

Z vsem srcem smo predani uresničevanju človeškega potenciala s pomočjo gibanja in zato smo tudi postali partnerji olimpijskih in paraolimpijskih iger.Olimpijske in paraolimpijske igre najbolje prikazujejo človeško gibanje v vsej njegovi veličini. Tu lahko spoznamo pravo moč športa – ki nam zastavlja izzive, nas navdihuje in, kar je najpomembneje, združuje. Kot globalni partner olimpijskih in paraolimpijskih iger za mobilnost delimo njihovo vizijo, da ljudi navdihujejo k premikanju meja – preko ciljne črte, preko meja nemogočega.

Ta navdih, ki ga prinaša šport, želimo ponesti v vse kotičke sveta, zato skupaj z Mednarodnim olimpijskim (IOC) in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem (IPC) vzpodbujamo olimpijske in paraolimpijske športnike, da uresničujejo sanje, ne glede na svoje okoliščine.

/

ANDREA ESKAU

Nemška ročna kolesarka, paraolimpijska biatlonka in smučarska tekačica. Toyota že več let sodeluje z nemško štirikratno dobitnico zlate medalje Andreo Eskau pri umerjanju kolesa iz karbonskih vlaken za paraolimpijske igre in smuči za sedeče smučanje za zimske paraolimpijske igre. Andrea se je rodila z odločnostjo in težnjo, da postane šampionka, in navdušeni smo, da smo tudi mi del njenega neverjetnega paraolimpijskega popotovanja.
/

TYRONE PILLAY

Južnoafriški metalec krogle in specialist pri Toyoti. Prav tako ponosno držimo pesti za našega Tyrona Pillaya, Toyotinega tehničnega specialista iz mesta Durban v Južni Afriki, ki je obenem tudi odličen metalec krogle. Tyrone se je rodil z okvaro stopala, vendar ga to ni nikoli oviralo ali ustavilo pri uresničevanju svojih sanj. Z veliko častjo smo Tyronu podelili nagrado 2017 Toyota Global President’s Award za njegove izredne dosežke in timsko delo na paraolimpijskih igrah leta 2016 v Riu.

/
/
PARAATLETIKA Tatyana je 17-kratna dobitnica paraolimpijske medalje in to že pri 28 letih. Tatyana, ki se je rodila z okvaro hrbtenice in je del otroštva preživela v ruski sirotišnici, se loteva izzivov enega za drugim.
/
PLAVANJE Kot plavalec za olimpijsko ekipo beguncev Rami Anis trenira, da bi dosegel svoj olimpijski cilj leta 2020. Tudi ko je v njegovem rojstnem mestu Aleppo v Siriji divjala vojna, je Rami nadaljeval svojo olimpijsko pot in svetu pokazal svojo vztrajnost.
/
/
/
ATLETIKA Seun Adigun, ameriško-nigerijska tekačica, je leta 2012 nastopala za ekipo ZDA v disciplini 100 metrov z ovirami, njen nov cilj pa je biti članica nigerijske bob ekipe.
/
MARATON Čeprav so se sestre Leila, Liina in Lily iz Estonije na olimpijske igre uvrstile posamično, so bile prve enojajčne dvojčice, ki so na tem tekmovanju nastopile skupaj.
/
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.