KAPLJA PO KAPLJO

URESNIČEVANJE NEMOGOČEGA

Oglejte si video. Ko nam je dano, da se svobodno gibamo, je vse mogoče. Našo motivacijo sestavlja zadovoljstvo, ko ljudem pomagamo preseči svoja pričakovanja. Hkrati pa si prizadevamo uresničiti lastne cilje, vizijo in sanje. To je družba brez emisij. Mirai je naš prvi korak. To je avtomobil, ki iz izpušne cevi pušča le kapljice vode. To je zgodba, kako nemogoče postane mogoče. Korak za korakom. Kaplja po kapljo.

VOZILO, KI V ZRAK ODDAJA LE KAPLJE VODE.

 

/

Od zunaj se Mirai ne razlikuje veliko od večine štirivratnih limuzin. Ponuja vso praktičnost in varnost konvencionalnih avtomobilov. Njegov rezervoar je mogoče napolniti v nekaj minutah in potem prevoziti približno 500 kilometrov. Ena razlika pa je zelo bistvena. Rezervoar Miraija ni napolnjen z bencinom, temveč s hidrogenom.

/

Osrčje Miraija je gorivna celica, ki hidrogen, shranjen v posebnem rezervoarju, ki je pod pritiskom, spreminja v elektriko. Avtomobili na električne celice so podobni električnim vozilom naslednje generacije. Vendar z detajlom, ki pomeni odločilno raziko - njihova edina izpušna emisija, ki prihaja iz izpušne cevi, je voda. Nobenih škodljivih emisij ogljikovega dioksida, nobenih dušikovih oksidov in drugih trdnih delcev. Tudi polnjenje ni potrebno, treba je le napolniti rezervoar kot pri običajnih avtomobilih.

/

Toyota Mirai kaplja po kapljo iz nemogočega ustvarja mogoče. Na vseh koncih sveta si uporabniki poslovnih vozil, vozniki taksijev in celo policisti prizadevajo za zmanjševanje svojega vpliva na okolje. Zato bodo njihove flote navdušene nad brezemisijskim Miraijem.

POT DO DRUŽBE BREZ EMISIJ

/

Naš planet potrebuje nove obnovljive vire energije, ki bodo nadomestili fosilna goriva. Hidrogen ponuja odlično rešitev. Pridobljen je iz obnovljivih virov energije, kot sta veterna in sončna energija. Hidrogen ne vsebuje nobenih ogljikov, njegova transport in hranjenje pa sta v nasprotju z drugimi viri preprosta. Najboljša novica pa je, da je njegov stranski produkt voda.

/

Seveda se sprememba ne bo zgodila čez noč. A hidrogen že spreminja prevoz. Izračuni kažejo, da bi do leta 2050 hidrogen lahko predstavljal dvajset odstotkov energije. Poganjal bo vozila, stroje v tovarnah in ogreval domove. Zato se hidrogenski viziji brezemisijske prihodnosti posvečamo z vso svojo predanostjo. To je naš cilj, za katerega smo trdno odločeni, da ga bomo izpolnili, kaplja po kapljo.

Kako nemogoče postaja mogoče in resnično?

/
Avtobus na gorivne celice Toyota Sora je koncept avtobusa na gorivne celice, ki uporablja enak sistem gorivnih celic kot Mirai. Ponaša se z izjemno prijaznostjo do okolja brez emisij ogljikovega dioksida in trdih delcev. Sora pa je v primeru naravnih nesreč uporabna tudi kot vir energije. Toyota bo pred olimpijskimi in paralimpijskimi igrami v Tokiu 2020 na ceste japonske prestolnice predvidoma poslala več kot sto avtobusov Sora.
/
Tovornjaki na gorivne celice Aprila 2017 je Toyota predstavila projekt Alpha. Gre za tovornjak, ki je v okolici pristanišč v Long Beachu in Los Angelesu prevozil že več kot 10.000 milj, v okolje pa je izpustil le nekaj vodne pare. Novi tovornjak Beta pa je še bolj učinkovit, saj zmore z enim polnjenjem več kot 300 milj.
/
Viličarji na gorivne celice Toyota v svoji tovarni Motomachi v Toyota Cityu uporablja 20 viličarjev na gorivne celice, ki so jih izdelali v Toyota Industries Corporation. Posebej zanje so v tovarni zgradili tudi polnilno postajo. Toyota tudi v prihodnosti namerava nadomestiti klasične viličarje z različicami na gorivne celice. Do leta 2020 naj bi jih v tovarni Motomachi vozilo že približno 180.
/
Energija gorivnih celic Toyotini logistični center v Long Beachu v Kaliforniji si na več ravneh prizadeva za zmanjševanje emisij CO2. Zato bodo postavili tako imenovano enoto Tri-Gen, ki bo sploh prva, ki jo bo poganjala hidrogenska energija. 100-odstotno obnovljiva tovarna bo vodo pridobivala iz kmetijskih odpadkov, logistični center pa bo energijo pridobival iz hidrogena.

Več o tej temi

Slovenija za mobilnost invalidov Slovenija za mobilnost invalidov Ponudba izdelkov in storitev za pomoč invalidom. Mobilnostne rešitve Mobilnostne rešitve Toyotine inovacije nam že več kot 85 let olajšujejo življenje. Usmerjeni v prihodnost začenjamo uresničevati še večji cilj: človeštvu zagotoviti svobodo gibanja. Tudi to bo minilo Tudi to bo minilo Akio Tojoda, prvi mož korporacije Toyota, je v svoji bogati karieri že velikokrat dokazal, da se zna soočati s krizo. Avtomobil in korona | pogosto zastavljena vprašanja Avtomobil in korona | pogosto zastavljena vprašanja Korona virus je v družbo prinesel povsem nove in nepričakovane izzive. Kljub temu, da ostajamo doma, se občasno ne moremo izogniti vožnji z avtomobilom po nujnih opravkih.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.